Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rudens makiažo tendencijos: nuo didelių blakstienų, tarsi nubučiuotų lūpų iki švytinčios odos

Kiekvienas sezonas su savimi atsineša naujų vėjų ne tik mados – drabužių, aksesuarų, bet ir makiažo pasaulyje. Pristatydami savo naujausias kolekcijas dizaineriai ant podiumo demonstravo ir tai, kokios bus šiųmečio rudens ir žiemos makiažo tendencijos.
2017–2018 m. rudens-žiemos makiažo tendencijos
2017–2018 m. rudens-žiemos makiažo tendencijos / Vida Press nuotr.

Apie tai, kaip dažysimės šį rudenį, kokiomis spalvomis ryškinsime akis, lūpas, į ką derėtų atkreipti dėmesį, teiravomės „J&J make up box“ vizažisčių Jurgos Kartu ir Jolitos Verseckienės.

Pasak jų, ryškiausios šaltojo sezono makiažo tendencijos yra šios:

  • Maksimalus minimalizmas: švarios akys, nude lūpos, švarus, skaistus veidas.
Vida Press nuotr./Modelis Anna Ewers
Vida Press nuotr./Modelis Anna Ewers
  • Ypač didelės apatinės blakstienos: sunkios, sodriai tušu padažytos ar net paryškintos apačioje klijuojamais kuokšteliais.
  • Grafiški kontūrai, brėžiami ne tik ant įprastos blakstienų linijos, bet ir lanko virš judamojo voko. Tai gali būti minimali detalė, suteikianti maksimalų efektą.
Vida Press nuotr./Gigi Hadid („Chanel“ 2017–2018 m. rudens žiemos kolekcija)
Vida Press nuotr./Gigi Hadid („Chanel“ 2017–2018 m. rudens žiemos kolekcija)
  • Švytinti oda: kuo daugiau švytėjimo, visas veidas atrodo tarsi šlapias.
  • Drąsios lūpos: neoniniai, tamsūs pigmentai, dviejų tonų lūpos.
  • Gotikinis stilius: tamsios, aštrios akys, tamsios lūpos.
Vida Press nuotr./„Valentino“ 2017–2018 m. rudens-žiemos kolekcijos modelis
Vida Press nuotr./„Valentino“ 2017–2018 m. rudens-žiemos kolekcijos modelis
  • Grafiškos katės akys – visada madingos, o ateinančius sezonus spalvos varijuos.
  • Ryškūs spalvoti elementai, primenantys kokios nors genties ornamentus.
Vida Press nuotr./„Maison Margiela“ 2017–2018 m. rudens-žiemos kolekcijos modelis
Vida Press nuotr./„Maison Margiela“ 2017–2018 m. rudens-žiemos kolekcijos modelis
  • Išplaukęs tamsiai juodas akių makiažas – tarsi roko žvaigždės.
  • Spalvotos blakstienos – buvo ypač madingos šį pavasarį, lieka madingos ir rudenį. Galite rinktis nuo pastelinių iki gilios mėlynos, žalios, violetinės.

„Stebėdami garsiausių dizainerių kolekcijų pristatymus matėme makiažus, kurie moteris paverčia tarsi ne šios žemės, mistinėmis būtybėmis. Jei kai kurių ypač ryškių tendencijų, pavyzdžiui, sodrių apatinių blakstienų, nesinori taikyti savo makiaže, galite rinktis tiesiog tendencingas spalvas arba kitus, ne taip ekstremaliai atrodančius, elementus“, – sako vizažistė J.Verseckienė.

Akys: svarbiausia ne spalva, o tekstūra

Vizažisčių teigimu, akių makiažo fronte pageidaujamos visos spalvos – nėra madingiausių. Čia bus svarbios ne jos, o tekstūra.

„Šį rudenį lieka madingos švytinčios, metallic tekstūros, galima maišyti įvairiausias spalvas: nuo raudonų tonų iki gilių mėlynų, žalių ir t. t. Arba tiesiog rinkitės juodus + auksinius / sidabrinius metallic šešėlius ir atrodysite ypač madingai!“ – pataria J.Verseckienė.

A post shared by | Magda | (@magdalenaficon) on

Mėgstančioms kuklesnį makiažą užteks pirštu patapšnoti auksinių ar sidabrinių šešėlių ant judamojo voko ir tušu padažyti blakstienas. Jei nežinote, kokius šešėlius – auksinius ar sidabrinius – išsirinkti, vizažistės pataria atkreipti dėmesį į savo odos tipą. Jei šiltas tipas – labiau tiks auksas, jei šaltas – sidabras. Kita vertus, madingas aukso ir sidabro derinys.

„Jei vis dėlto rinksitės vaivorykštės spalvų šešėlius, pastelinius šešėlius – jie taip pat labai madingi šį rudenį, pasistenkite, kad tai ir būtų vienintelis akcentas, neperkraukite veido kitais makiažo elementais, neryškinkite lūpų, nepersistenkite su kontūravimu ir skaistalais bei antakiais. Tegul akių šešėlių spalva būna pagrindinis akcentas“, – pataria vizažistė.

Jurga Kartu primena, kad šį rudenį į madą grįžta apibrėžtos akys, kontūras piešiamas ne tik ant viršutinių blakstienų linijos, bet ir apatinės, gleivinės. „Akys, primenančios katę, ypač ryškūs vidiniai akių kampučiai. O dominuojanti šio rudens spalva – violetinė, tiek akims, tiek lūpoms“, – sako Jurga Kartu.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kas bus madinga rudenį? 11 artėjančio šaltojo sezono tendencijų

Lūpos: drąsių spalvų, išplaukusiu kontūru

Šį rudenį specialistės siūlo nebijoti išryškinti lūpų renkantis gilias, tamsias spalvas, neoninę, slyvinę, violetinę, net tamsiai žalią ar ryškiai mėlyną.

Drąsiausios veikiausiai išdrįs leisti išplaukti kontūrui, kad lūpos atrodytų lyg ką tik nubučiuotos – tai tinka, jei renkatės vyno, raudonų atspalvių lūpų dažus.

Vida Press nuotr./„Preen by Thornton Bregazzi“ 2017–2018 m. rudens-žiemos kolekcijos modelis
Vida Press nuotr./„Preen by Thornton Bregazzi“ 2017–2018 m. rudens-žiemos kolekcijos modelis
Vida Press nuotr./„Preen by Thornton Bregazzi“ 2017–2018 m. rudens-žiemos kolekcijos modelis
Vida Press nuotr./„Preen by Thornton Bregazzi“ 2017–2018 m. rudens-žiemos kolekcijos modelis

Vizažisčių patarimu, jei norite išsirinkti tik vieną lūpdažį rudeniui, rinkitės uogų spalvų: įvairius violetinius atspalvius, juodos slyvos, burgundiško vyno.

Vis dar lieka madingas matiškumas, tačiau J.Verseckienė ir Jurga Kartu rekomenduoja ne matinės, o labiau kreminės, riebesnės faktūros dažus, kad lūpos atrodytų drėgnos.

Skaistalai: švelnių atspalvių

„Su trenksmu 2017-ųjų pavasarį atėję skaistalai lieka tendencingi. Galbūt tai mano viena mėgstamiausių tendencijų!“ – sako J.Verseckienė.

Blankūs, švelnūs persikų, dūminės rožinės atspalvio skaistalai tepami ne tik ant skruostų, bet ir virš smilkinio, ant akių vokų ir net lūpų. Galima rinktis sausos tekstūros, galima ir riebios. Skaistalai yra tas ginklas, kuriuo, pasak vizažisčių, darant makiažą ir žinant, kaip tinkamai juos panaudoti, galima pasiekti neįtikimo efekto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius