-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sausasis odos šveitimas: kodėl naudinga jį paversti kasdieniu ritualu?

Kūno šveitimas maudantis po dušu jau tapo kasdiene daugelio moterų grožio procedūra, o ar kada bandėte sausąjį odos šveitimą? Pasidarbuokite šepečiu su natūralių medžiagų šereliais ir jūsų oda taps lygesnė, skaistesnė, o kremai ir pieneliai ją geriau sudrėkins ir pamaitins. Vasara – pats metas prisijaukinti šį ritualą.
Sausas odos šveitimas
Sausas odos šveitimas / Vida Press nuotr.

Sausasis kūno odos šveitimas padeda geriau pašalinti negyvas ląsteles, suteikia odai elastingumo, stangrumo, pagerina limfinės sistemos veiklą, kraujotaką, padeda kovoti su „apelsino žievele“. Ar reikia daugiau argumentų?

Kaip taisyklingai šveisti odą sausuoju būdu: 

1. Išsirinkite tinkamas priemones. Šveitimui jums reikės patogaus šepečio  (geriausia – ilga rankena, kad pasiektumėte ir nugarą) su šereliais, pagamintais iš natūralių medžiagų. Sintetiniai šereliai gali būti per kieti, pažeisti odą, tad jų geriau vengti.

Švelniau masažuokite jautrias kūno vietas, kur oda plonesnė.

2. Išmokite taisyklingai šiūruoti. Šveitimą pradėkite nuo kojų ir palengva kilkite aukštyn. Šiūruokite odą tolygiais nepertraukiamais judesiais, tačiau šiukštu nepersistenkite – oda neturi sudirgti ir stipriai parausti. Švelniau masažuokite jautrias kūno vietas, kur oda plonesnė – pažastis, krūtinę, o veido išvis nepatariame šveisti. Taip pat nelieskite vietų, kur yra pažeidimų ar bėrimų. 

TAIP PAT SKAITYKITE: 13 paprastų, bet veikiančių vasaros grožio patarimų

3. Po procedūros – dušas ir odos drėkinimas. Šveitimo metu ir šepetys, ir oda turi būti sausi, tačiau baigus šią procedūrą rekomenduojama palįsti po dušu – vanduo nuplaus nušveistas negyvas ląsteles, atgaivins odą. Po sauso šveitimo oda itin gerai pasisavina kūno kremą ar pienelį, tad po dušo pats laikas teptis šiomis priemonėmis. 

Vida Press nuotr./Sausas odos šveitimas
Vida Press nuotr.

4. Kiek dažnai? Sausojo šveitimo gerbėjos jį propaguoja kasdien – tinkamiausias laikas šiam ritualui – rytas, prieš prausiantis po dušu, nes vakare odos nereikia stipriai stimuliuoti. Jei neturite laiko ir noro to daryti kasdien, raskite po keliolika minučių bent porąsyk per savaitę, priešingu atveju stipresnio poveikio nepajusite. Procedūros trukmė – 5-10 minučių arba tiek, kol jums malonu, o oda bus tolygiai nušveista. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius