Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tatuiruotes šalinantis Viktoras: „Nuo vienuolio krūtinės šalinau skorpioną, nuo kunigo pirštų – datą“

„Anksčiau žmonės tatuiruotes darydavosi kur kas atsakingiau“, – sako jau 18 metų tatuiruočių šalinimu užsiimantis studijos „Modus“ vadovas Viktoras Krolis. Dabar savo kabinete meistras klientų sulaukia kiekvieną dieną – vieniems tatuiruotės tiesiog pabodo, kitiems trukdo darbe, tačiau dažniausiai užsuka norintys panaikinti ištatuiruotą buvusio mylimojo vardą. „Todėl visuomet atėjusius išsitatuiruoti antrosios pusės vardą, bandome atkalbėti – monikų, marijų ir gabrielių jų gyvenime greičiausiai dar bus ne viena“, – šypsosi jis.
Viktoras Krolis
Viktoras Krolis / Asmeninio albumo nuotr.

Tatuiruočių ir auskarų vėrimo studijos „Modus“ savininkas Viktoras Krolis pirmąjį lazerį įsigijo prieš 18 metų. Tą padaryti jis nusprendė tada, kai ėmė augti paklausa – vis daugiau klientų teiravosi, ar jo salone ne tik daromos, bet ir šalinamos tatuiruotės. Šiuo metu jis naikina ir nevykusio permanentinio makiažo žymes.

Praėjęs kursus, Viktoras lazerį iš pradžių išbandė ant savęs – šalino savo senas tatuiruotes. „Norėjau įsitikinti, kad ramia sąžine šią paslaugą galėsiu suteikti ir kitiems“, – sako jis. O be to, ir senųjų tatuiruočių jam visai nebuvo gaila.

V.Krolis pasakoja, kad kai lazeriai dar nebuvo pritaikyti tatuiruotėms, jos nuo kūno būdavo šalinamos kur kas skausmingesniu – chirurginiu būdu.

„Būdavo tiesiog nuimamas odos sluoksnis, dėl ko, žinoma, likdavo randai arba reikėdavo odos persodinimo. Kita galimybė galėjo būti abrazyvinis metodas, kai nuskausminus ištatuiruota oda būdavo nušlifuojama“, – sako Viktoras.

Kad ir kaip bauginančiai skambėtų šie būdai, visgi klientai buvo pasiruošę kęsti skausmą ir net likti su randais, tačiau tatuiruotė žūtbūt turėjo būti pašalinta. O dabar, kai tatuiruočių šalinimas lazeriu nekelia beveik jokio skausmo ir nepalieka žymių, norinčių ištrinti prisiminimus keliančius piešinius nuo kūno tik daugėja.

„Žmonės tatuiruotes šalina dėl skirtingų priežasčių – kai kurie tatuiruotes pasidaro nekokybiškai namų sąlygomis, kiti atostogaudami kokiame kurorte neblaivūs užsuka į nežinomą saloną, dar kiti – pradeda naują gyvenimą ir nori ištrinti praėjusio etapo likusius ženklus, jaunystės klaidas, kai kurie tatuiruotės neapgalvoja, ir jiems greitai ji nusibosta“, – vardina Viktoras.

„Modus“ studijos nuotr./Tatuiruočių šalinimas lazeriu
„Modus“ studijos nuotr./Tatuiruočių šalinimas lazeriu

Dažniausiai šalinami buvusiųjų vardai

Kaip dažniausius klientus Viktoras išskiria tuos, kurie išsitatuiravę mylimojo vardą ar inicialus, kartais net po kelių mėnesių grįžta atgal į studiją. Tik šįkart – su prašymu tatuiruotę kuo greičiau nuo jų kūno pašalinti.

„Kai mūsų paprašo ištatuiruoti širdelę su merginos ar vaikino vardu, visada tokius klientus atkalbinėjame, prašome, kad dar kartą pagalvotų. Būna, kad pavyksta atkalbėti, būna, kad sutariame ištatuiruoti vardą taip, kad tik piešinio savininkas suprastų, kas ten parašyta“, – pasakoja meistras.

„Modus“ studijos nuotr./Tatuiruočių šalinimas lazeriu
„Modus“ studijos nuotr./Tatuiruočių šalinimas lazeriu

Tačiau kai kurie būna tokie užsispyrę, kad aiškiai išsitatuiravę antrosios pusės vardą ir vėliau su ja išsiskyrę, neturi kito pasirinkimo, tik tatuiruotę šalinti. O tai, deja, ne visada pavyksta greitai – gali tekti su širdį sudaužiusio buvusio mylimojo inicialais vaikščioti kelis mėnesius ar net ilgiau.

„Vienam klientų jo mylimosios vardą ištatuiravome žemiau bambos, jau beveik intymioje zonoje. Per pirmą jos šalinimo seansą tatuiruotė labai sunkiai naikinosi. Tatuiruojant tekstą buvo naudojama kontūrinė adata, mašinėlė ir kontūriniai dažai, kurie neišsilieja, kad raidės aiškiai matytųsi. Tačiau tokie dažai sunkiau išimami. Todėl klientui grįžus ir antrą, ir trečią kartą – piešinys nyko labai lėtai“, – pasakojo Viktoras.

VIDEO: VID 20190920 163108

Pasak meistro, kaip lengvai pasišalins tatuiruotė, priklauso nuo dažų – vienus lazeris geriau naikina, kitus – sunkiau. Taip pat svarbu – kiek dažų panaudota, kaip giliai jie įleisti po oda ir kokia pigmentų sudėtis. Bet kuriuo atveju, ši procedūra reikalauja nemažai kantrybės – per vieną kartą tatuiruotės panaikinti beveik neįmanoma, o kitam seansui sugrįžti galima tik praėjus 45 dienoms – kaskart turi būti padaryta pauzė. Pastarajam klientui kantrybės visgi pritrūko – po trečio karto jis pasidavė.

„Kai pasakiau, kad dar ilgai užtruksime, jis nusprendė imtis kito būdo, kad tik greičiau tatuiruotės nebeliktų. Jis man sakė: „Ta mergina man visą gyvenimą sugadino, o aš kaskart eidamas į tualetą matau jos vardą! Tai jau geriau randą turėsiu!“ Tai tatuiruotė buvo šalinama senoviniu būdu – ant odos užpilamas manganas, keletas vandens lašų ir įvyksta reakcija – tirpalas sugraužia odą, tatuiruotės nebelieka, bet matosi gilus randas“, – pasakoja Viktoras.

Klientas sako: ta mergina man visą gyvenimą sugadino, o aš kaskart eidamas į tualetą matau jos vardą! Tai jau geriau randą turėsiu!

Galima pašalinti bet kokią tatuiruotę

Anot Viktoro, šiais laikais lazeris gali panaikinti bet kokią tatuiruotę. Tik vienoms gali prireikti daugiau procedūrų, kitoms – mažiau. Tačiau paprastai prireikia nuo 2 iki 12 procedūrų. O tai reiškia, kad tatuiruotės šalinimas gali užtrukti net kelerius metus. Čia svarbų vaidmenį atlieka ir piešinio spalva.

„Ne visos spalvos lengvai pasiduoda šalinimui. Pavyzdžiui, raudona gerai pasinaikina, o tokios kaip geltona, oranžinė – daug sunkiau“, – įspėja jis.

„Modus“ studijos nuotr./Tatuiruočių šalinimas lazeriu
„Modus“ studijos nuotr./Tatuiruočių šalinimas lazeriu

Kalbant apie skausmą – sukandus dantis neteks kentėti. Žinoma, priklauso, kokioje kūno vietoje padaryta tatuiruotė ir kaip jautriai žmogus reaguoja į skausmą. Tačiau, pasak Viktoro, jis yra girdėjęs klientų komentarų, kad jiems procedūra buvo net maloni.

„Žinoma, priklauso ir nuo paties piešinio. Jei tatuiruotė per vieną kartą padaryta, lengvas piešinys, daug šešėliavimo – greitai pasišalina. O kai jau padaryta sąžiningai ir žmogus pasidaręs tatuiruotę po mėnesio grįžo dar korekcijai, užtvirtinimui – vadinasi, jau yra du sluoksniai, su tokia jau bus reikalų“, – šypsosi jis.

Tatuiruotės šalinimo kaina prasideda nuo 30 eurų – jei tai nedidelis piešinys. Cigarečių pakelio dydžio piešinys – 60 eurų už vieną procedūrą. „Kiekvieną kartą įjungiant lazerį, jis dėvisi. Todėl kartais neturi reikšmės, ar tatuiruotė yra didesnė, ar mažesnė – aparato įjungimas jau mums kainuoja“, – sako jis.

Tuo tarpu kai kurie kiti salonai ar grožio klinikos, kurios taip pat užsiima tatuiruočių šalinimu, kainą skaičiuoja pagal lazerio paleistų impulsų kiekį. Tokį skaičiavimą Viktoras laiko klientų apiplėšinėjimu: „Žinau, kad kai kur kainos būna net po 400 eurų už procedūrą. Bet už ką?! Negalima taip daryti. Plėšikai.“

„Modus“ studijos nuotr./Tatuiruočių šalinimas lazeriu
„Modus“ studijos nuotr./Tatuiruočių šalinimas lazeriu

Tatuiruotes šalino ir kunigams

Viktoras pripažįsta, kad kuo toliau, žmonės vis neatsakingiau darosi tatuiruotes – sumano ekspromtu, tinkamai neapgalvoja piešinio ir po to labai greitai ima gailėtis.

„Manau, kad žmones vis labiau užvaldo emocijos, mada – prisižiūri pas kitus ir puola darytis“, – sako jis.

Per savo karjerą Viktoras sako prisižiūrėjęs įvairiausių „meno kūrinių“ – labai dažnai jį patį nustebina klientų išmonė.

„Turiu pripažinti, kad kartais namų sąlygomis padaromos visai neblogos tatuiruotės. Bet tokių – vienetai. Paprastai namuose sugalvoję pasidaryti tatuiruotę ateina pas mus su kreivomis linijomis, išsiliejusiais dažais… Baisu žiūrėti. Naikinasi ir „Playboy“ zuikučius, olimpinius žiedus, penius, nesąmoningas frazes, tokias kaip: neskubėsi į darbą – nevėluosi pietums“, – vardina meistras.

Būna, užsuka tatuiruotomis rankomis vyrukai, kurie radę draugę iš geros šeimos, nori piešinius panaikinti – juk ką pagalvos jos tėvai...

„Modus“ studijuos nuotr./Tatuiruotė paruošta šalinimui lazeriu
„Modus“ studijuos nuotr./Tatuiruotė paruošta šalinimui lazeriu

Viktoras pripažįsta, kad mūsų visuomenėje kartais vis dar kreivai ir nepatikimai žiūrima į žmones, kurie turi tatuiruočių. Todėl ne vienas klientas tatuiruotę pas Viktorą kabinete šalinosi ne dėl to, kad pats norėjo, o dėl aplinkos spaudimo.

„Būna, užsuka tatuiruotomis rankomis vyrukai, kurie radę draugę iš geros šeimos, nori piešinius panaikinti – juk ką pagalvos jos tėvai... Įsivaizduojat, kaip dėl meilės aukojasi? Kai kuriuos apima gėda kaskart, kai ištiesus ranką pasisveikinti, pasimato tatuiruotė. Vienas verslininkas man yra sakęs, kad dėl jo išpieštos rankos prarado ne vieną klientą“, – pripažįsta Viktoras.

Vienuolis buvo ant krūtinės išsitatuiravęs skorpioną, kunigas ant rankų – datą.

Į Viktoro kabinetą užsuka ir netikėti klientai. Pavyzdžiui, kunigai ir vienuoliai.

„Vienas vienuolis buvo ant krūtinės išsitatuiravęs skorpioną, nes buvo gimęs tą mėnesį. O kai atvyko kunigas, nuo jo rankos pirštų naikinau datą „195?“. Tarp kitko, labai fainas klientas, daug anekdotų papasakojo, – juokiasi jis. – O ir tatuiruotės puikiai pasišalino. Dabar negalėtumėte pasakyti, kuris dvasininkas turėjo šiuos piešinius.“

„Modus“ studijos nuotr./Tatuiruočių šalinimas lazeriu
„Modus“ studijos nuotr./Tatuiruočių šalinimas lazeriu

Į „Modus“ studiją atvyksta net ir mamos su savo nepaklusniais vaikais. „Kaip tik šiuo metu viena mama pas mus atveda savo nepilnametį sūnų. Jis nusipirko mašinėlę ir prisidarė tatuiruočių. O kai piešti nelabai moka, nekoks rezultatas ir gavosi, – šypsosi Viktoras. – Turėjau ir vieną berniuką, kuriam į veidą metė tušinuką. Jis įsmigo taip giliai, kad net prireikė kelių kartų pašalinti tą vieną mažą taškiuką.“

Saugokitės neprofesionalių meistrų – žala bus neatitaisoma

Kai lazerių kainos svyruoja nuo kelių šimtų iki net kelių šimtų tūkstančių eurų, galutinis rezultatas gali labai skirtis. Ne ką mažiau svarbus ir meistro profesionalumas – juk kai kurie tik aklai vaikosi lengvų pinigų, nesirūpindami, kokią žalą gali padaryti klientui.

„Kai kurie meistrai nusiperka pigią techniką ir šalindami tatuiruotes tik dar labiau pakenkia. Neturėdami žinių, persistengia į vieną vietą suduodami per daug impulsų, ir viskas – atsiranda pūslės, lieka randai“, – įspėja V.Krolis.

Kai kurie meistrai nusiperka pigią techniką ir šalindami tatuiruotes tik dar labiau pakenkia.

„Modus“ studijuos nuotr./Tatuiruotė paruošta šalinimui lazeriu
„Modus“ studijuos nuotr./Tatuiruotė paruošta šalinimui lazeriu

Tokiais atvejais Viktoras dažniausiai jau nebegali niekuo padėti. Nebent pavyksta padaryti naują tatuiruotę: „Kartais minusą paverčiame pliusu. Pagal rando formą pritaikome naują piešinį. Pas mus užsuka ir moterys po gimdymo, ar žmonės po apendicito pjūvio. Tada galima nupiešti sakuros šakelę ar kokį ornamentą. Tada randai gali atrodyti labai gražiai.“

Todėl renkantis meistrą, pas kurį esate pasiryžęs šalinti tatuiruotę, Viktoras pataria tai daryti labai atsakingai.

„Svarbiausia klausytis atsiliepimų ir žiūrėti į kainą. Žinoma, kas yra pigu, tas yra patrauklu, bet labai nebrangiai atliekama procedūra jau signalizuoja, kad ne viskas gali būti gerai. Vėliau gali tekti išleisti dar daugiau pinigų, bandant pataisyti neprofesionalių meistrų darbą. Tačiau nepasitikėkite aklai ir ypač brangiomis procedūromis. Be reikalo permokėsite už klinikos vardą, bet ne už lazerio kokybę“, – kalba Viktoras Krolis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius