-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Tobuli antakiai: viskas, ką turite žinoti apie mikropigmentaciją

Išbandėte galybę pieštukų, pudrų, gelių, trafaretų, o jūsų antakiai vis tiek reti ir ploni? Antakių mikropigmentacija – sprendimas, žadantis gyvenimiškus pokyčius.
Antakių mikropigmentacija
Antakių mikropigmentacija / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Antakiai Grožis

Viską, ką būtina žinoti apie šią procedūrą, portalui elle.com papasakojo Niujorko antakių mikropigmentacijos guru – Piret Aava, dar vadinama antakių gydytoja.

Mikropigmentacija – tai tatuiruotės rūšis

„Mikropigmentacija yra tatuiruočių meno forma, kai pigmentas implantuojamas po oda tam tikru įrankiu, o ne tatuiruočių aparatu, – aiškina P.Aava. – Potėpiai šiuo įrankiu primena natūralius antakių plaukus. Nors nėra skverbiamasi taip giliai, kaip darant įprastą tatuiruotę, tai vis tiek tatuiruotė, nes pigmentas implantuojamas po oda.“

Turite pasiruošti

Jei vartojate daug alkoholio, geriate aspiriną ar naudojate retinolį, savaitę prieš procedūrą nebevartokite šių medžiagų. „Retinolis plonina odą, dėl to daugiau kraujuosite, – teigia P.Aava. – Venkite kraują skystinančių medžiagų, tokių kaip aspirinas ir alkoholis.“

Mikropigmentacija yra tatuiruočių meno forma, kai pigmentas implantuojamas po oda tam tikru įrankiu, o ne tatuiruočių aparatu.

Procedūra nėra (labai) skausminga

Skausmas yra sąlyginis. „Vienoms skauda labiau, kitoms mažiau. Iš esmės, procedūra primena pasikasymą. Jūs tai jaučiate, tačiau jausmas nėra nepakenčiamas. Gimdymo tikrai neprimena“, – sako P.Aava.

Ji savo pacientams antakius tepa apmarinančiu kremu ir per procedūrą vis užtepa naują sluoksnį, kad nebūtų diskomforto.

Mikropigmentacija užtrunka

„Man nepatinka nieko skubinti“, – sako P.Aava, kuri kiekvienam klientui rezervuoja po dvi valandas.

Priežiūra po procedūros yra būtina

Tai reiškia saugoti naujuosius antakius nuo bet kokios drėgmės – jokių intensyvių, prakaitą keliančių treniruočių arba veido prausimo vandeniu. Pirmą savaitę kai kurių pacientų antakiai parausta ir jie jaučia niežulį. Jį panaikinti padeda vazelinas.

Iš pradžių antakiai atrodys kiek tamsesni, tačiau spalva nubluks apie 30–40 proc. Per pirmą vizitą klientams duodamas specialus kremas, kurį reikia naudoti po procedūros. „Įprastai, klientai iškart atrodo gerai ir jiems nereikia slėptis, – teigia P.Aava. – Nedidelis paraudimas ir patinimas yra normalu.“

Rezultatas išlieka iki trejų metų

Priklausomai nuo odos ir gyvenimo būdo, antakių korekcijas P.Aavos klientai daro kas šešis mėnesius.

Antakių mikropigmentacija yra investicija

Pirmoji procedūra gali kainuoti iki 900 JAV dolerių (Lietuvoje šios procedūros kaina, atliekant ją pas meistrus specialiuose salonuose, svyruoja nuo 120 iki 240 eurų). Nors yra prieinamos ir pigesnės procedūros, P.Aava įspėja būti atsargiems lankantis pas nepatyrusius specialistus. Atminkite, mikropigmentacija yra tatuiruotės rūšis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius