Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Triukai, kurie pagerina odos būklę ir išvaizdą

Pavasaris dažniausiai išryškina tai, ko mes nenorime matyti – papilkėjusi oda tikrai nedžiugina. Kaip ją atgaivinti? Kaip tinkamai pasirūpinti?
Moteris
Moteris / Fotolia nuotr.
Temos: 3 Spuogai Oda Grožis

Pabandykite išmėginti šiuos paprastus, tačiau veiksmingus patarimus, kurie pagražins jūsų odą.

Odos šepetėlis

Dabar odos priežiūros srityje vyrauja tikri atradimai. Galima įsigyti įvairiausių odos priežiūros aparatų, kurie, tikinama, saugo nuo ankstyvųjų odos raukšlių, išvalo inkštirus ir ją masažuoja. Jeigu prijaučiate tokiems išradimams, tuomet galite išmėginti naujoves. Tiesa, jos atsieis tikrai nepigiai.

Aliejinis veido valiklis

Tokie puikiai pašalina makiažo likučius, gaivina, drėkina ir maitina odą, nuvalo nešvarumus, užkerta kelią raukšlėms. Kodėl neišbandžius ko nors naujo veido odos priežiūros rutinoje?

Drėkinkite odą ne vėliau kaip po trijų minučių, kai ją nuvalote

Ar žinojote, kad drėkiklis iš tikrųjų neprideda drėgmės odai, o sulaiko vandenį jūsų odoje nuo išgaravimo? Štai kodėl, kai nusiprausiate, nieko nelaukusios tepkite odą savo mėgstamu drėkinamuoju kremu.

Atgaivinkite purškiamomis priemonėmis

Drėgmę išsaugos ir specialios purškiamos priemonės, pavyzdžiui, purškiamas veido vanduo. Jis atgaivina odą, suteikia lengvumo ir gaivos jausmą, be to, itin tinka dirbantiems kompiuteriu, kenčiantiems nuo sausos odos.

Natūralios kaukės – reikia tik jogurto ir avižinių dribsnių

Paprasta: sumaišykite natūralų jogurtą su avižiniais dribsniais, užtepkite ant odos ir palikite 10–15 minučių. Beliks nuplauti ir džiaugtis pamaitinta ir sudrėkinta oda.

Gerkite žaliąją arbatą

Žalioji arbata ne tik degina riebalus, ji dar ir aktyvina medžiagų apykaitą, teigiamai veikia odą, todėl pora puodelių perdien padės kovoti su netobulumais, nuramins sudirgusią odą.

Atkreipkite dėmesį į sezoną

Žiemą reikia vienokių priemonių, na o pavasarį ateina metas lengvumui. Todėl įsigykite gerą drėkiklį, taip pat svarbu saugoti odą nuo saulės, tad kremas su SPF apsauga tiesiog privalomas daiktas jūsų kosmetinėje.

TAIP PAT SKAITYKITE: 7 taisyklės odos detoksikacijai

Nepersistenkite šveisdamos

Pašalinti negyvas odos ląsteles būtina, visgi, per dažnai tai darydamos tik sudirginsite odą, ji išsausės ir paraus. Karto per savaitę visiškai gana, be to, naudokite švelnias, o ne agresyvias priemones.

Išbandykite simondsijų aliejų

Tai „naujasis kokosų aliejus“, įžengiantis į pastarojo sostą. Jis švelniai valo odą, suteikia jai matinį efektą, o oda išskiria mažiau riebalų. Tiks valyti makiažą, drėkinti ir maitinti švelnią odą.

Uogų metas

Įvairios uogos, ypač tamsios spalvos, tarkime, šilauogės, mėlynės yra gausios antioksidantų, tad valgykite į sveikatą ir džiaukitės sveika oda.

Astos Černės nuotr. / Šilauogės
Astos Černės nuotr. / Šilauogės

Vakarinis masažas su aliejumi

Prieš miegą įtrinkite odą aliejumi ir atlikite veido masažą. Puikiausiai tiks rožių, kokosų ir simondsijų aliejai, kuriuos tepkite sukamaisiais judesiais – taip sudrėkinsite odą, apsaugosite ją nuo raukšlių, pašalinsite toksinus.

TAIP PAT SKAITYKITE: Plaukų grožis ir vešlumas taip pat priklauso nuo tinkamos galvos odos priežiūros

Šalin išmaniuosius!

Štai ir atsakymas – nuo išmaniųjų telefonų sklindančios šviesos iš tikrųjų sukelia odos raukšlėjimąsi, be to, sutrikdo natūralius miego ciklus, tad po 22 val. verčiau jau skaityti knygas, o ne vėpsoti į žydruosius ekranus.

Vitaminas C

Tai puikus odos draugas, tad rinkitės ne tik kosmetikos priemones, kuriose gausu šio vitamino, bet ir įtraukite į mitybą produktų, padėsiančių odai: citrinos, apelsinai, paprikos – tai tik menka dalelė su vitamino C klodais.

Gerkite pipirmėčių arbatą

Šioje arbatoje yra gausu antioksidantų, kurie padeda valyti odą, teigiamai veikia mūsų savijautą. Gerkite vakare ir greitai pamatysite skirtumą.

Mėtos nuo dėmių

Skaniai kvepiančios mėtos teigiamai veikia ne tik nervų sistemą, bet turi ir antibakterinių ypatybių, pavyzdžiui, kovoja su spuogeliais. Užpilkite saują mėtų lapų verdančiu vandeniu ir tepkite gautu nuoviru problemines vietas.

Valgykite daugiau šokolado

Juodasis šokoladas – puikus pasirinkimas. Jame atrasime jau ne kartą paminėtų antioksidantų, kurie stangrina ir skaistina odą. Ar gali būti geresnis ir skanesnis dalykas?

Išmėginkite citrinos žievelę

Sutarkuokite citrinos žievelę ir ja švelniai nušveiskite veidą. Tai puikus natūralus šveitiklis, kuris padės pašalinti negyvas odos ląsteles, atvers poras, todėl išvengsite nešvarumų ir bakterijų.

Fotolia nuotr./Citrinos
Fotolia nuotr./Citrinos

nvestuokite į gerą serumą

Serumas padeda odai išlaikyti stangrumą, gyvybingumą ir skaistumą. Rinkitės tokį, kuriame būtų anti-aging ingredientų, antioksidantų, rožių aliejaus, vitamin C ir pan.

Prauskitės su jūros druska

Druska iš tiesų gali padėti įveikti kietą, sausą odą, be to, veikia antiseptiškai, naikina bakterijas, kovoja su uždegiminėmis reakcijomis. Įdėkite šaukštelį druskos į 450 ml šilto vandens, išmaišykite ir prauskite veidą – toks būdas naikina ir spuogus, dėmes, raukšlės.

Valgykite pomidorus

Pomidoruose gausu likopeno, kuris suteikia odai dar daugiau elastingumo. Taigi, skanaukite ne tik žalias, bet ir ryškiai raudonas daržoves.

Atsisveikinkite su cukrumi

Visi puikiai žinome, kad cukrus nėra geriausias pasirinkimas, ypač, kai kalbame apie odą. Venkite visais įmanomais būdais pridėtinio cukraus, kadangi dėl jo sulauksite spuogelių, įvairių bėrimų, nuotakos svyravimų bei galvos skausmo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius