-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tu ir makiažas: esi atidi, jausminga ar sudėtingo charakterio?

Kaip pasakytų stipriosios lyties atstovai, kartais moteris sunku supaisyti. Jų charakteris – lyg paslapčių vandenynas. Ko tik psichologai neprigalvoja, kad perkąstų šią lytį. Vienas iš pastarųjų jų tyrinėjimo objektų – makiažas. Dažosi beveik visos silpnosios lyties atstovės, tik, kas be ko, skirtingai. Tad pasmalsaukime, ką apie pačią moterį išduoda makiažas.
Pasidaiusi moteris
Pasidažiusi moteris / Shutterstock nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 72 tūkst. „Ji“ gerbėjų – tapkite grupės nariu „Facebook“ tinkle, paspaudę „Patinka“.

Moterys be makiažo

Ką galima pasakyti apie moterį, jei ant jos veido – nė kruopelės makiažo? Priežasčių, kodėl ji nesigražina, gali būti pačių įvairiausių – nuo alergijos iki puritoniško auklėjimo.

Kaip teigia psichologai, moteris, kuri privengia makiažo, paprastai būna karjeristė, linkusi į egocentriškumą ir feminizmą. Ji myli save ir be makiažo ir tikisi bei laukia, kol ją pamils aplinkiniai.

Shutterstock nuotr./Mergina be makiažo
Shutterstock nuotr. / Mergina be makiažo

Natūralus makiažas

Kaip pasidaryti nude makiažą (kartais sakoma, kad tai makiažas „be makiažo“), greičiausiai žino kiekviena dailiosios lyties atstovė – juk dabar jis be galo populiarus grožio pasaulyje. Taip padažytos paprastai podiumu žengia manekenės. Ką sufleruoja natūralus makiažas? Ogi tai, kad tokia moteris iš prigimties yra kukli, nemėgsta į save atkreipti aplinkinių dėmesio. Ji dažosi tik tam, jog atrodytų kaip visos, neišsiskirtų iš minios.

Neretai tokios moterys galvoja, kad išorė – ne svarbiausias dalykas, pirmiausia reikia žiūrėti į vidinį žmogaus pasaulį. Pasak psichologų, tokių „natūralisčių“ charakteris neretai būna sudėtingas.

Shutterstock nuotr./Natūralūs makiažas
Shutterstock nuotr. / Natūralūs makiažai

Ryškus makiažas

Moteris, mėgstanti dažytis ryškiai ne tik vakare, bet ir dieną, dažniausiai po makiažu stengiasi paslėpti savo nepasitikėjimą, pateikti save iš gerosios pusės. Tokiu ryškiu makiažu ji tarsi nori apsisaugoti ir pasakyti aplinkiniams, kad jai viskas yra gerai, arba trokšta gyvenime kardinalių permainų.

Shutterstock nuotr./Ryškus makiažas
Shutterstock nuotr. / Ryškus makiažas

Ryškios akys

Charakteriui nusakyti pagal makiažą įtakos turi ir tai, kokią veido dalį moteris linkusi išryškinti. Jei tai – akys, vadinasi, dailiosios lyties atstovė yra atidi ir pastabi. Taip pat ji moka išklausyti savo pašnekovą ir išgauti esminius pokalbio dalykus.

Ji puikiai geba slėpti nuo pasaulio savo emocijas, niekada neparodo, kad jaudinasi dėl vieno ar kito dalyko. Jei jos blakstienas dengia storas tušo sluoksnis arba akys yra pagražintos stora kontūro linija, vadinasi, ši moteris labai gerai žino savo privalumus ir stipriąsias savo savybes, nemėgsta rodyti jausmų. Paprastai vyrai į tokią moterį žvelgia kaip į draugę, o ne mylimąją.

Fotolia nuotr./Ryškus akių makiažas
Fotolia nuotr. / Ryškus akių makiažas

Ryškios lūpos

Ryškiais lūpų dažais padažytos lūpos byloja, kad ši silpnosios lyties atstovė mėgsta įsilieti į kolektyvą, lengvai bendrauja, jai nesvetimas sentimentalumas. Jei lūpų dažai dar ir blizga, tai sako, kad ši moteris – infatiliška asmenybė. Greta jos žavesio gali puikuotis ir tokia savybė kaip egoizmas, kuris, beje, visai nebjauroja jos charakterio.

Ir dar – ryškios lūpas byloja moters betarpiškumą ir emocionalumą. Tai labai jausminga būtybė, kartais būna pernelyg plepi.

Shutterstock nuotr./Ryškiai padažytos lūpos
Shutterstock nuotr. / Ryškiai padažytos lūpos

Skaistalais išryškinti skruostai

Skaistalais labai paryškinti skruostai sako, kad ši dailiosios lyties atstovė – kukli ir drovi. Neretai jos draugės būna aktyvios, kurios pasiglemžia iš jos vyrų dėmesį. Taip besidažanti moteris mėgsta komplimentus ir visuomet jų tikisi išgirsti iš aplinkinių.

Jei moteris dažosi labai ilgai, vadinasi, ji linkusi viską idealizuoti. Paprastai vyrai prisibijo tokių moterų, mat jos būna nutolusios nuo realybės. O štai visuomet vienodai besidažančios dailiosios lyties atstovės pasižymi konservatyvumu ir bijo gyvenimo permainų.

Shutterstock nuotr./Skruostus dažanti moteris
Shutterstock nuotr. / Skruostus dažanti moteris

Taigi atkreipkite dėmesį į greta jūsų esančias moteris ir paanalizuokite, ar iš tiesų tai yra teisybė. Be to, nepamirškite vienos itin svarbios makiažo taisykles: vakarinis makiažas turi būti ryškesnis už dieninį; eidamos į darbą, labiau paryškinkite akis, o į pasimatymą su mylimuoju – lūpas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius