Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Baltramiejūnienė pasidalijo patirtimi: 10 priežasčių, kodėl verta daryti veido savimasažą

Veido mankštų, savimasažų ir kitų manualinių technikų specialistės, kosmetikės, knygų „Jaunas veidas. Veido savimasažas – maloni priklausomybė“ ir „Veido revoliucija“ autorės Viktorijos Baltramiejūnienės teigimu, veido savimasažas yra tikras jaunystės šaltinis, padedantis atrodyti jauniau ir gaiviau be jokių plastinės chirurgijos operacijų ar specialių grožio procedūrų. Specialistė išskiria 10 priežasčių, kodėl verta daryti veido savimasažą.
Viktorija Baltramiejūnienė
Viktorija Baltramiejūnienė / Asmeninio archyvo nuotr.

1. Beveik nekainuoja. Pirma ir pagrindinė priežastis lietuvėms ir ne tik – kaina. Vienoms perspektyva užsiimti kokybiška ir beveik profesionalia veido priežiūra namuose yra džiuginanti. Kitos abejoja, ar nemokamas dalykas gali būti kokybiškas ir nenori daryti savimasažo.

Vis dėlto būtent šiuo atveju, būdama specialistė, patikinu – tinkamai atliekamas veido savimasažas yra nemokamas, nors jo reali kaina – didžiulė. Jūsų asmeninis laikas ir beveik profesionalios manualinės technikos. O tai, mielieji, jau šimtai, o per metus – tūkstančiai – eurų.

Norintys mokėti, galite naudoti itin brangią kosmetiką savimasažo bazei (kad oda slystų), ir būsite ramūs – daug mokate savo noru.

Vienos programos, kur veido savimasažas buvo daromas namuose 15 dienų iš eilės, dalyvės nurodė, kad, jų nuomone, jos atjaunėjo mažiausiai keletą metų.

2. Paprastas. Savimasažas nebūna sudėtingas, jis neturi tam tikrų masažo sudedamųjų dalių, kurias turi profesionalus masažas, pavyzdžiui: atmosfera, meistriškumas, specialisto energetika, itin asmeninis pritaikymas pagal realias aplinkybes – tarkime, esate po skrydžio, verkėte, turėjote sunkią dieną ar nudegėte saulėje.

Visa tai tarsi kalba savimasažo nenaudai, bet pagrindinė nauda, kuri nustelbia viską, – iki automatizmo išmokti savimasažo judesiai bus tikrai naudojami kasdien, be jokios baimės pakenkti, be tingėjimo, nes tai paprasta ir greita.

3. Remiasi mokslu. Tinkamas veido savimasažas namuose turi apimti jūsų veido ovalą, kaklą ir dekoltė. Net kai kurie grožio specialistai savo kabinetuose neneria savo rankomis taip giliai jums po drabužiais, darydami veido masažo procedūrą. Savimasažas atriša rankas efektyviai paveikti visą nurodytos zonos anatomiją. Tarp pieno liaukų taip pat!

Masažo efektyvumo tyrimų yra daugybė, savimasažas ištirtas mažiau, bet tyrimų taip pat yra. Ir jie parodo, kad „vedžiojimas rankomis“ stipriai pasiteisina, nes veido audiniai pradeda regeneruoti greičiau, vyksta aktyvus metabolizmas. Šie procesai reiškia atsinaujinimą, atjaunėjimą. Tai itin svarbu tada, kai veidas yra vyresnis ir jo regeneracija yra sulėtėjusi, o jūs priverčiate ją greitėti ir stengtis artėti prie normos – vidutiniškai 28 dienos.

4. Jaunina veidą. Vienos programos, kur veido savimasažas buvo daromas namuose 15 dienų iš eilės, dalyvės, užpildžiusios anketą, nurodė, kad, jų nuomone, jos atjaunėjo mažiausiai keletą metų. Didžiausias nurodytas skaičius buvo 8–10 metų.

Sudėjus mokslinius rodiklius ir moterų, dariusių savimasažą išvadas, gauname labai stiprų argumentą veido jauninimo klausimu. Objektyviai, be reklaminių šūkių ir išvedžiojimų!

Asmeninio archyvo nuotr./Viktorija Baltramiejūnienė
Asmeninio archyvo nuotr./Viktorija Baltramiejūnienė

5. Kosmetika tampa veiksmingesnė. Dažnas veido kremo gamintojas ant savo pakuotės nurodo, kad juo veidą reikia tepti pasitelkiant masažo judesius. Niekad nekilo klausimas, kodėl? Mano nuomone, atsakymas labai aiškus – kad kremas tikrai suveiktų. Tai reiškia, kad veido savimasažo judesiai paveiktų jūsų audinius ir juose prasidėtų teigiami procesai.

Savimasažo judesių poveikį kremas, aišku, taip pat „priskiria“ sau. Šiuo atveju kremas taip pat prasiskverbia gilyn į odą ir, turėdamas gerųjų savybių (jeigu turi), taip pat veikia tinkamai ir užtikrintai. Tai įvyksta dėl to, kad atliekant savimasažą mechaniškai veikiamas odos raginis sluoksnis tampa ne toks vientisas ir per didesnius jo tarpelius kosmetika puikiai įsigeria. Galite atkreipti dėmesį, kad kremo, kuris tepamas masažuojant, išnaudojama daugiau.

6. Gerėja veido spalva. Reabilitacijoje yra terminas „auksinės minutės“, kai galima beveik be žalos ateities sveikatai išgelbėti žmogų. Mano nuomone, kalbant apie manualinę veido priežiūrą, kurią atliekate savo rankomis, yra terminas „auksinės 72 valandos“. Tai laikotarpis, per kurį jūsų veido spalva tampa sveika, kiek tik įmanoma jūsų veidui. Tai visada sukelia tokią nuostabą ir laimę!

Nežinantys tai vadina stebuklu. Žinantys – gerai atliktu hemolimfodrenažu. Kraujas (graik. hemo, hemato) ir limfa veide yra mechaniškai išstumiami iš sąstovio vietų ir ten atiteka naujas prisotintas kraujas ir švari, be toksinų, limfa. O dabar įsivaizduokite, kad jūs galite nuolat turėti „auksines valandas“ tiesiog namuose. Neskubėkite bėgti prie veidrodžio, dal liko 4 punktai įdomaus teksto!

Veido savimasažo terminologijoje nėra sąvokų „per anksti“, „per vėlai“, „nevyriška“, „moteriška“.

7. Universalus. Veido savimasažas nieko nediskriminuoja, nes veido anatomiją turime kiekvienas. Bet kuris, turintis sveiką veidą (be odos ligų, sveikatos problemų ir kt.), gali daryti savimasažą namuose. Jį gali daryti mama su dukra ar vyras su žmona, močiutė, senelis ir anūkė, anūkas, broliai ir seserys, visi žmonės.

Veido savimasažo terminologijoje nėra sąvokų „per anksti“, „per vėlai“, „nevyriška“, „moteriška“ arba dar baisiau – „bobiška“, „gėjiška“. Veido savimasažas yra manualinė veido priežiūra namuose, jis – kaip dantų šepetukas ir pasta – visiems.

VIDEO: Viktorija Baltramiejūnienė parodė, kaip atlikti nuo slogos gelbstintį savimasažą

8. Teigiamai veikia nervus. Prisilietimas prie odos automatiškai reiškia, kad veikiama nervų sistema, nes oda nusėta nervų receptorių. Bet ne kiekvienas prisilietimas gali turėti teigiamą poveikį nervų sistemai.

Savimasažas, kaip ir tam tikras masažas, veikia raminamai, kai yra naudojami ilgi, paglostantys, lėti judesiai. Jūsų nervų sistema gauna signalą apie saugumą, galimybę atsipalaiduoti, pamiegoti, paleisti mintis. Tai jaučiama ne tik gulint po specialisto rankomis, bet ir namuose.

Dar daugiau, namuose jūs patys su laiku pradedate aiškiai jausti, ar jums norisi užsimerkti, kaip kinta kvėpavimas, kiek laiko reikia daryti tam tikrus judesius, kad būtent jums užtektų atsipalaiduoti, nusiraminti, sumažinti stresą ar dienos įtampą.

9. Meilės sau jausmas. Jeigu kasdien skiriate laiko sau, tai darote per tiesioginį kontaktą – savimasažas rankomis (kontaktas oda-oda), malonumas jį atliekant ir geros emocijos po to, kai veidas yra lygesnis ir šviežesnis, tampa maloniu rūpinimusi savimi.

Rūpintis savimi ir skirti laiko sau yra meilės dalis, todėl galite pradėti jausti mažesnį savikritiškumą, didesnį pasitikėjimą savimi, savo išvaizda, galite pajausti norą rūpintis labiau ir daugiau, galite nebebijoti senatvės, jeigu jos paniškai bijojote.

Savimasažas, kaip ir tam tikras masažas, veikia raminamai, kai yra naudojami ilgi, paglostantys, lėti judesiai.

10. Nereikia eiti iš namų. Šis punktas itin aktualus, kai siaučia sezoninės ligos, virusai, skelbiamas karantinas ar tiesiog nemėgstate kelti kojos iš namų. Nereikia būti priklausomiems nuo krūvos kosmetikos, kuriai galime nebeturėti pinigų arba kurios reikia eiti kur nors pirkti. Taip pat nereikia būti priklausomiems tik nuo savo grožio specialisto, pas kurį laikinai negalime pakliūti.

Galiausiai išmokus veido savimasažą, nebelieka nerimo, panikos, apmaudo, kad kam nors atsitikus galime tapti senais, negražiais, neprižiūrėtais. Visada savo rankose turite nuostabų „planą B“. Be to, grožio ir senatvės sąvokos yra tokios subjektyvios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius