-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Veido kaukės – netinkamai jas naudojant galima prisivirti košės

Kosmetologai rekomenduoja bent kartą per savaitę naudoti veido kaukę. Ja galima ne tik sudrėkinti išsausėjusią veido odą, tačiau ir spręsti įvairias problemas: stangrinti, skaistinti, pamaitinti, išsivalyti inkštirus. Mažų kainų vaistinių tinklo „Camelia“ vaistininkė Kristina Zacharevič sako, kad turint jautrią arba į infekcijas linkusią odą nederėtų eksperimentuoti su naminėmis kaukėmis, nes vėliau iškilusių odos problemų kosmetikos priemonėmis išspręsti nepavyks.
Moteris su veido kauke
Moteris su veido kauke / 123RF.com nuotr.

„Camelia“ vaistinėse galima rasti drėkinančias, stangrinančias (anti-aging), raminančias paakių, regeneruojančias veido kaukes, stangrinančias-maitinančias ir odą skaistinančias veido kaukes.

„Regeneruojanti kaukė tinka nudegus odą saulėje, taip pat po įvairių odą dirginančių veido procedūrų, pilingų. Ši kaukė tiesiog ramina odą. Tačiau viena paklausiausių yra drėkinamoji kaukė su hialiurono rūgštimi, nes šio ingrediento poveikį jau žino dauguma mūsų klienčių“, – sako K. Zacharevič.

Vaistininkė priduria, jog kaukes dažniausiai prisimena vyresnio amžiaus moterys – reguliariai naudojamos anti-aging arba stangrinančios kaukės kiek sumažina atsirandančias raukšleles.

„Camelia“ vaistininkė priduria, kad odai labiau padėsite vaisius ir daržoves dėdami ne ant veido, o į skrandį.

Kaip nepabloginti odos būklės?

Koks yra geriausias metas naudoti veido kaukę? K. Zacharevič svarsto, kad galbūt tam labiau tiktų vakaras, nes tuomet niekur neskubame, galime produktą palaikyti ilgiau. Tiesa, kiek laiko būti su kauke – nurodyti neįmanoma, nes, pavyzdžiui, molio ar anglies kaukės turi būti nuplaunamos pakankamai greitai – kol sukietės.

Turbūt esate vaizdo įrašų portale youtube.com stebėję vaizdelių, kaip merginos cypdamos iš skausmo lupa praėjusių metų „hitą“ – juodą anglies kaukę. Poros bus išvalytos, tačiau oda – sudirginta, todėl K. Zacharevič pataria prieš tepant kaukę ant odos dar kartą atidžiai perskaityti informacinį lapelį. Jame visuomet nurodomas laikas, kiek saugu kaukę laikyti ant odos – vėliau reikia kruopščiai nuplauti veidą vandeniu.

Molio ar anglies kaukės dažniausiai yra valančios – jos sutraukia odos nešvarumus, poras, efektyviai naikina inkštirus. Taip pat neretai į molio kaukes dedama papildomų ingredientų, kurie mažina odos uždegimą arba turi raminantį poveikį. Tačiau kartu tokio tipo kaukės ištraukia ir dalį jūsų odos drėgmės – taigi, reikėtų elgtis atsargiai, kad nepersistengtumėte.

Shutterstock nuotr./Draugės su molio kauke.
Shutterstock nuotr./Draugės su molio kauke.

„Kai iš odos ištraukiama drėgmė – jau negerai. Tokio tipo kaukes galima ilgiau palaikyti tik ant riebios odos. Beje, ant kiekvienos kaukės užrašyta, kokiai odai ji skirta, arba kiekvienoje vaistinėje visuomet yra konsultantų, pasiruošusių padėti“, – patarė „Camelia“ vaistininkė K. Zacharevič.

Naminės kaukės – geriau jau suvalgykite

Moterys mėgsta eksperimentuoti su naminėmis kaukėmis, tačiau vaistininkė perspėja, kad taip elgtis gali tik turinčios sveiką, normalią odą.

„Pavyzdžiui, toks naminis ingredientas, kaip medus – jis nėra toks jau nekaltas. Moteris galvoja: „Štai, pasitepsiu medumi, dar su kauke nueisiu pasikaitinti į pirtį...“. Nuo kaitinimosi su kauke gali sutrūkinėti veido odos kapiliarai ir netgi prasidėti infekcija – ypač jei oda yra linkusi į visokius infekcinius uždegimus (atopinį dermatitą, žvynelinę, psoriazę)“, – pataria K. Zacharevič.

„Camelia“ vaistininkė priduria, kad odai labiau padėsite vaisius ir daržoves dėdami ne ant veido, o į skrandį.

„Poveikis bus geresnis“, – šypsosi pašnekovė.

Sinoptikai praneša, jog atsisveikindama žiema mūsų veidus dar kaip reikiant pašaldys. Vaistininkė sako, jog tokiomis savaitėmis praverstų pasilepinti maitinančiomis kaukėmis, tačiau, žinoma, viena kaukė per savaitę odos neapsaugos – ją reikėtų derinti su riebesniu kremu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius