Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viena patamsėjusių paakių priežasčių – užsistovėjęs veninis kraujas. 3 pratimai padės pagerinti jų būklę

Pajuodusių, patamsėjusių paakių priežasčių gali būti net keletas: gali būti kalta genetika, galbūt yra endokrininės sistemos sutrikimų, o gal koją kiša anatomija. Yra ir dar viena dažna to priežastis – užsistovėjęs veninis kraujas – šią priežastį, veido mankštos, savimasažo ir kitų manualinių technikų specialistės Viktorijos Baltramiejūnienės teigimu, patys galime koreguoti. Ką daryti?
Viktorija Baltramiejūnienė
Viktorija Baltramiejūnienė / Asmeninio archyvo nuotr.

„Patamsėjusių paakių priežastis gali būti genetinė, tai gali lemti ir endokrininės sistemos sutrikimai, kalta gali būti ir anatomija. Jei jūsų akys yra gilesnės, susidaro šešėlis ir jums atrodo, kad paakiai yra patamsėję – išeina tokia optinė apgaulė, – sako V.Baltramiejūnienė.

– Yra ir dar viena priežastis, ir gana dažna, kurią mes tikrai galime koreguoti – tai užsistovėjęs veninis kraujas. Paakių oda yra ploniausia, venos ir visi kapiliarai yra labai arti, jei kraujas užsistovi ir mes nesuteikiame jam galimybės atsinaujinti, išsicirkuliuoti, užsistovi ir limfa, ir toksinai, tada ir paakiai patamsėja.“

Jei kraujas užsistovi ir mes nesuteikiame jam galimybės atsinaujinti, išsicirkuliuoti, užsistovi ir limfa, ir toksinai, tada ir paakiai patamsėja.

Paklausta, ką daryti, Viktorija atsako: „Atsipalaiduoti ir daryti manualiką – trumpą veido mankštos ir savimasažų sesiją. Dvi savaites. Rytais arba vakarais. Po dviejų savaičių turėtumėte pamatyti rezultatą.“

VIDEO: Viktorija Baltramiejūnienė dalijasi pratimais, kaip pagerinti paakių būklę

Ko reikės? Mankštai, pasak Viktorijos, reikalinga tiesi nugara, švarus veidas ir švarios rankos. Savimasažui – slystanti bazė – arba „visai nepiktas“ aliejus, kuris negraužtų, nealergizuotų akių, arba jūsų naudojamas paakių kremas. Tik jis greit įsigeria, todėl jį reikės paemuliuoti – pamaišyti su vandeniu, kad pirštai labai gerai slystų oda.

1 pratimas: V raidė

Atsisėskite tiesiai, žiūrėkite tiesiai, padarę „Victory“ (pergalės) ženklą, pirštų pagalvėles padėkite akių kampučiuose kuo arčiau akių ir 3 sekundėms prisimerkite. Po pirštais turėtumėte justi šiokį tokį virpėjimą – dirba žiediniai akių raumenys, kuriuos mes sutraukiame. Tokį pratimą atlikite 5 kartus.

2 pratimas: Pirštai ant voko

Horizontaliai padėkite rodomuosius pirštus ant apatinių vokų, šiek tiek kilstelėkite akis į viršų ir bandykite jas primerkti 3 sekundėms. Žvilgsnį turite išlaikyti nudelbtą aukštyn.

Lygiai tą patį padarykite ir su viršutiniu akies voku. Užmerkite akis, pirštus sudėkite ant judriųjų vokų ir pabandykite atsimerkti – tai irgi turi trukti 3 sekundes. Jusite įtampą, nes dirbs vidiniai akių raumenys.

Abu šiuos pratimus su vokais kartokite po 5 kartus.

3 pratimas: Pirštai ant akiduobės kaulo

Suraskite savo vyzdžio centrą, rodomąjį pirštą padėkite ant akiduobės kaulo ir taip pabūkite 10 sekundžių.

Dar keli savimasažo patarimai.

  • Savimasažo judesys „Spiralė“

Masažo bazę – paakių kremą – paskirstykite per masažinę liniją akių zonoje. Masažinė linija nuo vidinio akies kampučio viršutiniu akies voku eina ratuku per apatinį akies voką ir grįžta į tą patį vidinį kamputį. Labai svarbu, kad pirštai gerai slystų oda, niekur nekliūtų, nestrigtų. Šis masažinis judesys vadinamas „Spirale“

Taigi nugara turi likti tiesi, akis užmerkite, lengvais judesiais, nespausdami pirštų, atlikite „Spiralę“. Tokias vadinamąsias spirales – tris pirmyn, tris atgal – padarykite po 3 kartus. Kad būtų aiškiau, kaip atlikti šį judesį, pažiūrėkite vaizdo įrašą.

  • Savimasažo judesys „Plunksna“

Užmerkite akį ir nuo vidinio akies kampučio pradėkite braukti pirštais per visą paakių zoną – viršutinį ir apatinį voką. Po truputį pirštais artėsite prie išorinio akies kampučio, kur pirštai susitiks. Judesį pratęskite iki smilkinio ir plaukų augimo linijos. Šį pratimą reikia atlikti 3 kartus – tiek „Plunksną“ per akies voką, tiek jos pratęsimą ties smilkiniu.

  • Savimasažo judesys „Nuvedimas“

Nykščius nuo vidinių akies kampučių viršutiniais vokais vedate iki smilkinių, tada nusileidžiate iki ausies kremzlės, o nuo ten – iki apatinio žandikaulio zonos.

Tą patį pakartokite ir su apatiniu akies voku. Didžiuosius pirštus nuo vidinio akies kampučio vedate per apatinius vokus, nueinate iki smilkinio, leidžiatės žemyn iki ausies kremzlės, paskui – iki apatinio žandikaulio.

Abu šiuos veiksmus atlikite po 3 kartus.

„Norėdami šviesesnio kambario, jį susitvarkome, taigi norint turėti šviesesnius paakius, irgi reikia atlikti tam tikrą „valymą“, – apie parodytus mankštos pratimus ir savimasažo judesius, kurie padeda pagerinti patamsėjusių paakių būklę, sako V.Baltramiejūnienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius