Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vizažistė J.Verseckienė – apie spalvotą tušą: paryškina akių spalvą, tinka ir jaunoms, ir vyresnėms

Spalvotas tušas, vizažistės Jolitos Verseckienės teigimu, yra ta priemonė, kuri makiažui suteikia šiek tiek ekstravagancijos. Anksčiau buvo madingi klasikinių spalvų – mėlyni, žali, rudi, slyvinio atspalvio – tušai, šiuo metu ypač populiarūs pastelinių atspalvių ir neoninių spalvų tušai. Spalvotas tušas, kaip dažnai būtų galima pamanyti, nėra skirtas tik paauglėms ar jaunoms moterims, jis, pasak vizažistės, tinka ir vyresnėms.  
Moteris darosi makiažą
Moteris darosi makiažą / Vida Press nuotr.

„Žinoma, visada reikia atsižvelgti į tai, kas jūs esate, kur einate, kur dirbate, koks jūsų amžius. Natūralu, jei dirbate biure, neisite pasidažiusi ryškiu rožiniu tušu, rinksitės solidesnę spalvą. Vyresnio amžiaus moterys taip pat nesidažys neoninėmis spalvomis, tačiau drąsiai galės rinktis iš pažiūros juodą tušą, turintį tam tikro atspalvio, kuris pagyvins ir paryškins akių spalvą“, – sako „J&J make up box“ vizažistė, „Icon Academy“ lektorė J.Verseckienė.

Natalios Koinovos nuotr./Jolita Verseckienė
Natalios Koinovos nuotr./Jolita Verseckienė

Kokį tušą rinktis vyresnio amžiaus moterims?

Kaip teigia pašnekovė, jaunoms tinka visų spalvų tušas ir visos galimos dažymosi variacijos. Galite ne tik visas blakstienas dažyti viena spalva, bet, tarkime, viršutines pasidažyti žalia, apatines – rožine spalva ir pan.

Vyresnio amžiaus moterims patarčiau atsisakyti juodo tušo ir jį pakeisti rudu arba slyvinio atspalvio, nes jie labai pagyvina akis.

Vargu ar tokių variacijų imtųsi vyresnio amžiaus moterys ir ar apskritai jų kosmetinėje atsirastų ryškios spalvos tušas. Vyresnio amžiaus moterims J.Verseckienė siūlo rinktis gilias, sodrias spalvas.

„Tai gali būti gili žalia, gili tamsiai mėlyna, labai gražiai atrodo slyvinė spalva. Vyresnio amžiaus moterims patarčiau atsisakyti juodo tušo ir jį pakeisti rudu arba slyvinio atspalvio, nes jie labai pagyvina akis“, – pataria vizažistė.

Yra ir kitas galimas variantas, tinkantis visoms amžiaus grupėms, kai norima daugiau solidumo, – rinktis tušą, kuris atrodo, lyg būtų juodas, bet iš tiesų turi vienokios ar kitokios spalvos pigmento. „Esant tam tikram apšvietimui išryškėja tuše esantis atspalvis ir labai gražiai atrodo. Net ir labai nedidelė dalelė kitos spalvos pigmento tuše gali išryškinti akies rainelės spalvą“, – paaiškina pašnekovė.

Tušai, padėsiantys išryškinti akies rainelės spalvą

Dažnai mėgstame pirkti spalvotą tušą tokį, kokios spalvos yra mūsų akys. Užuot darius tai, vizažistė rekomenduoja rinktis kontrastingas spalvas.

Vida Press nuotr./Spalvotas blakstienų tušas
Vida Press nuotr./Spalvotas blakstienų tušas

Taigi, jei norite išties matomo kontrasto ir pabrėžti savo akies rainelės spalvą, galite derinti štai tokias spalvas:

  • mėlynoms akims – rudas tušas;
  • rudoms akims – mėlynas tušas;
  • žalioms akims – violetinis, slyvinio atspalvio tušas.

Norinčios dar didesnio efekto gali derinti tokias spalvas:

  • mėlynoms akims – oranžinės, pastelinės geltonos, salotinės spalvos tušas;
  • žalioms akims – violetinės, rožinės spalvos tušas;
  • rudoms akims – mėlynos, žydros, violetinės spalvos tušas;
  • pilkšvoms akims – mėlynos, pastelinės rožinės ar žydros spalvos tušas.
Asmeninio archyvo nuotr./Ryškios blakstienos
Asmeninio archyvo nuotr./Ryškios blakstienos

„Dar norėčiau atkreipti dėmesį į vieną spalvotu tušu dažymosi būdą, jei nesinori visų blakstienų dažyti viena spalva. Tarkime, jūsų akys žalios. Galite blakstienas dažyti juodai, tačiau jų šaknis – kontrastingos spalvos tušu, pavyzdžiui, – violetiniu. Arba viršutines blakstienas dažyti juodai, o apatines – kitos spalvos tušu“, – patarimus dalija J.Verseckienė.

Tarkime, jūsų akys žalios. Galite blakstienas dažyti juodai, tačiau jų šaknis – kontrastingos spalvos tušu, pavyzdžiui, – violetiniu.

Kada reikėtų vengti spalvoto tušo?

Suklysti dažantis spalvotu tušu, vizažistės teigimu, sunkiai įmanoma. „Spalvotas tušas bendro vaizdo negali sugadinti taip, kaip galėtų šešėliai ar veido modeliavimas“, – sako J.Verseckienė ir priduria, jog dažantis spalvotu tušu vis tiek pravartu jausti ribą, kad neatrodytumėte vulgariai ir per daug ryškiai ten, kur to ryškumo visai nereikėtų.

Kada nereikėtų dažytis spalvotu tušu? „Kai akys yra paraudusios, pavargusios ir pan. Tada spalvoto tušo, ypač turinčio rausvo pigmento – violetinės, slyvinės spalvos, patarčiau vengti, nes tai dar labiau išryškins jūsų akių būklę“, – pataria makiažo meistrė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius