-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vizažistės pamoka: kaip nepriekaištingai pasidažyti lūpas raudonu lūpdažiu

Nėra moters, kuriai netiktų raudonas lūpdažis, svarbiausia – pritaikyti sau tinkamą atspalvį. Ir, jei jau dažotės lūpas raudonai, tai reikėtų padaryti nepriekaištingai.
Vizažistė Jurga Kartu
Vizažistė Jurga Kartu / Audriaus Gavėno nuotr.

Norėdamos, kad lūpos atrodytų gražiai ir natūralios, ir padažytos, būtina jas nuolat prižiūrėti. Ypač šaltuoju metų laiku, kai šios dažnai skirsta, sausėja, šerpetoja. Tad jas derėtų šveisti – bent kartą per savaitę, o galite ir du. Ir nepamiršti, kad joms reikia drėgmės. Geriausia būtų naudoti įvairiais aliejais praturtintus lūpų balzamus.

Šveitimas, drėkinimas ir maitinimas yra puikus lūpų paruošimas norint jas nepriekaištingai padažyti ryškiu lūpdažiu.

Šveitimas, drėkinimas ir maitinimas yra puikus lūpų paruošimas norint jas nepriekaištingai padažyti ryškiu lūpdažiu, šiuo atveju – raudonu. Tad nušveiskite jas, patepkite balzamu ir leiskite šiam susigerti. Prieš dažant lūpas drėkinamosios ar maitinamosios priemonės perteklių nuvalykite servetėle.

Jei manote, kad jūsų natūralus lūpų pigmentas gali pakeisti lūpų dažų spalvą, neutralizuokite jas labai plonu sluoksniu kreminės pudros.

Norint lūpas pasidažyti raudonu lūpdažiu, reikia trijų priemonių: pieštuko – lūpų kontūrui nubrėžti, lūpų dažų ir šepetėlio, kad galėtumėte tolygiau paskirstyti dažus. Paprašėme „J&J make up box“ vizažistės Jurgos Kartu parodyti, kaip tai atlikti.

VIDEO: Kaip teisingai pasidažyti lūpas raudonu lūpdažiu

Šis procesas reikalauja kruopštumo. Atrodytų, viskas paprasta – tereikia pieštuku apibrėžti lūpų kontūrą. Tačiau, jei jūsų lūpos pastebimai asimetriškos, turėtumėte tą asimetriją sumažinti. Vizažistės teigimu, tai reikėtų daryti pernelyg nenutolstant nuo natūralių lūpų linijų, kad paskui neatrodytumėte nei juokingai, nei vulgariai.

Tiesa, jei naudosite matinį lūpdažį, pieštukas nėra būtinas, vietoj jo galite naudoti mažą, kokybišką, sintetinio plauko lūpų teptuką kontūrui, o aplikatoriumi – sodriai tepti visas lūpas.

Audriaus Gavėno nuotr./Vizažistė Jurga Kartu
Audriaus Gavėno nuotr./Vizažistė Jurga Kartu

Tačiau, jei dažai skystesni, pieštukas būtinas kaip „gynybinė siena“ – neleis lūpų dažams išbėgti už kontūro ribų. Pieštukas turėtų būti tokios pat ar pustoniu, tonu tamsesnės spalvos.

Kai lūpų kontūras paryškintas, laukia antras žingsnis – naudojantis šepetėliu padengti lūpas dažais. Jei norite, kad šie ilgiau laikytų, padažytas lūpas nusausinkite plona servetėle ir užtepkite dar vieną dažų sluoksnį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius