-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vizažistės pamoka: kaip taisyklingai pasiryškinti antakius?

„Be antakių – kaip be veido“ – mėgsta sakyti moterys. Išties, sutvarkyti ir paryškinti antakiai tarsi visam veidui suteikia kontūrą. Kaip juos pasiryškinti, kad neatrodytumėte nei keistai, nei juokingai, o būtent taip, kaip reikia?
Vizažistė Jolita Verseckienė
Vizažistė Jolita Verseckienė / Audriaus Gavėno nuotr.

Į pagalbą pasikvietėme vieną „J&J make up box“ vizažisčių – Jolitą Verseckienę. Trumpame vaizdo įraše ji papasakojo, kokių priemonių reikia nepriekaištingam antakių makiažui ir kaip tai padaryti taisyklingai.

VIDEO: Vizažistės pamoka: kaip taisyklingai pasiryškinti antakius?

Taigi, kad viskas eitųsi sklandžiau, pirmiausia susidėkite jums reikalingas priemones antakiams paryškinti. Tam reikės: šukelių, kirsto antakių teptuko, vidutinio kietumo antakių pieštuko ir dviejų spalvų šešėlių.

Labai svarbus dalykas, pasak vizažistės, formuojant antakius laikytis 4 linijų taisyklės:

  • Antakio pradžia turėtų būti ties įsivaizduojama linija, einančia nuo nosies kraštelio per vidinį akies kamputį.
  • Antakio aukščiausia vieta turėtų būti ties įsivaizduojama linija, einančia nuo nosies kraštelio per akies rainelės išorinę pusę.
  • Antakio pabaiga turėtų būti ties įsivaizduojama linija, einančia nuo nosies kraštelio per išorinį akies kamputį.
  • Galiausiai reikėtų patikrinti, ar antakio pradžia ir pabaiga yra viename aukštyje: horizontaliai per viršutinį akies voką priglauskite pieštuką ir pamatysite, ar jūsų antakio pradžia ir pabaiga yra vienoje linijoje.

Atlikus „matavimus“, kitas etapas – antakių ryškinimas. Pirmas žingsnis – šukelėmis iššukuoti plaukelius. Vizažistė pataria laikytis krypties nuo nosies smilkinio link.

Antras žingsnis – pieštuku formuoti antakį piešiant plaukelius, kur jų trūksta. J.Verseckienė pataria nepiešti ant esamų plaukelių, nes jų ryškinti nereikia. „Pieštuko mostai turėtų būti lengvi ir trumpi“, – sako vizažistė ir priduria, kad formuodamos antakį nepamirštumėte kartais jo pašukuoti šukelėmis.

Trečias žingsnis – suformavus antakius pieštuku, juos reikėtų fiksuoti specialiu antakių šešėliu. Vizažistė tam naudoja du pilkšvai rusvus atspalvius – tamsesniu dažo antakį nuo aukščiausios vietos išorės (smilkinio) link. Šviesesniu – antakio pradžią.

Šviesesnė antakio pradžia padės jums sukurti atviresnį žvilgsnį, veidas atrodys švelnesnis.

„Šviesesnė antakio pradžia padės jums sukurti atviresnį žvilgsnį, veidas atrodys švelnesnis“, – sako J.Verseckienė.

Pasak vizažistės, kadangi makiažo esmė yra kiek įmanoma daugiau suteikti simetrijos veidui, ryškinant antakius reikėtų laikytis šio principo ir pasistengti juos padaryti vienodesnius. Tačiau tai nereiškia, kad jie turi būti visiškai identiški.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius