Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vizažistės pamoka: kaip užmaskuoti patamsėjusius paakius?

Patamsėję paakiai – mažiausiai džiuginantis dalykas ryte pažiūrėjus į veidrodį. Priežasčių, kodėl paakiai keičia atspalvį, gali būti daug ir įvairių. Tai nėra tik estetinė problema, pajuodę paakiai gali įspėti ir apie sveikatos sutrikimą, ligą. O galbūt jums tiesiog trūksta kokybiško miego. Priežastį linkime išsiaiškinti, o šį kartą kalbėsime apie juos kaip apie estetikos problemą ir parodysime, kaip paakius užmaskuoti.
Vizažistės pamoka: kaip užmaskuoti patamsėjusius paakius
Vizažistės pamoka: kaip užmaskuoti patamsėjusius paakius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pasak „J&J make up box“ vizažistės ir „Icon Academy“ lektorės Jolitos Verseckienės, svarbiausias dalykas, norint užmaskuoti paakius, yra tinkamai pasirinkti priemones. Ji iškart pabrėžia, kad tai – labai individualu, priklauso nuo amžiaus, odos tipo, paakių reljefo, odos spalvos intensyvumo ir t. t.

„Paakių odos atspalvių yra ne vienas, kaip dažnai įsivaizduojame. Ji gali būti melsva, alyvinė, slyvinė, pilka, raudonai melsva. Paakių odai maskuoti skirtos dvi priemonės – maskuoklis ir koreguojamoji priemonė. Jei jūsų paakių oda patamsėjusi nedaug, užteks maskuoklio, o jei problema didesnė ir atspalvis gerokai tamsesnis, tokiu atveju reikės stipresnės priemonės – koreguojamosios priemonės“, – aiškina vizažistė.

Veido ir paakių maskavimo priemonės skiriasi savo tekstūra, todėl veidui skirti maskavimo produktai paakiams netinka.

Ji taip pat pataria atkreipti dėmesį į odos būklę: jei ji sausa – naudokite riebesnes, skystesnes priemones. Ir dar vienas svarbus akcentas, į kurį vizažistė siūlo atsižvelgti, – veido ir paakių maskavimo priemonės skiriasi savo tekstūra, todėl veidui skirti maskavimo produktai paakiams netinka, nes yra per sunkūs.

„Paakių zona yra svarbi veido dalis – kai ji šviesi, graži, ir visas veidas kitaip atrodo. Turinčioms labai didelę problemą dėl paakių zonos rekomenduočiau kartą apsilankyti pas vizažistą, kad pamokytų, kaip užsimaskuoti paakius ir kokias priemones naudoti konkrečiai tam žmogui. Nėra taip paprasta jas atitaikyti, kaip jau minėjau, tai – labai individualu“, – sako J.Verseckienė.

Trumpame vaizdo įraše galite pamatyti, kaip užmaskuoti paakius, o žemiau pateikiame – platesnį vaizdo įraše matomų žingsnių aprašą.

VIDEO: Vizažistės pamoka: kaip užmaskuoti patamsėjusius paakius

Pirmas žingsnis. „Svarbiausia maskuojant paakius juos gerai sudrėkinti, – sako J.Verseckienė. – Jei paakių zona bus sausa, jokios priemonės neatrodys gerai: oda šerpetos, priemonės negražiai pasidengs. Tam puikiai tinka specialūs drėkinamieji paakių padeliai. Juos galima naudoti kasdien, uždėjus reikėtų palaikyti 10–15 minučių.“

Paakių padelių turi daugelis gamintojų, jų galima rasti ir vaistinėje. Vizažistės teigimu, jie gerai drėkina ir nuima lengvą patinimą. Juos geriausia laikyti šaldytuve. Naudoti paprasta: svarbiausia, kad veido oda būtų švari, tad galite dėti tik nusipraususios veidą arba prieš tai galite veidą patepti serumu.

Antras žingsnis. „Nuimame padelius, priemonės likutį įtapšnojame į odą, švelniai įmasažuojame. Beje, šiuos padelius galima naudoti ir kitoms veido vietoms – pavyzdžiui dėti ant raukšlių“, – pataria vizažistė.

Trečias žingsnis. „Paakius dengiame labai lengvu kremu. Naudokite labai nedidelį kremo kiekį. Jei užtepsite per daug, bus per riebu, visi produktai velsis. Tepdamos odos netampykite, lengvai patapšnokite“, – rekomenduoja J.Verseckienė.

Ketvirtas žingsnis. Eilė maskuokliui arba koreguojamajai priemonei. Jei paakiai nėra labai tamsūs, pasak vizažistės, pakanka maskuoklio. Jis turėtų būti tonu ar dviem šviesesnis nei jūsų oda.

Jei tepate maskuoklį ir jaučiate, kad oda pilkėja, vadinasi, jis yra per silpna priemonė ir reikėtų koreguojamosios priemonės.

„Jei tepate maskuoklį ir jaučiate, kad oda pilkėja, vadinasi, jis yra per silpna priemonė ir reikėtų koreguojamosios priemonės, – paaiškina J.Verseckienė. – Koreguojamosios priemonės būna persikinės, oranžinės, rožinės spalvos – jos puikiai maskuoja melsvą, alyvinį, slyvinį odos atspalvį. Kuo tamsesnė paakių zonos spalva, tuo ryškesnės koreguojamosios priemonės reikia, pavyzdžiui, jei mėlyna – naudojame oranžinį, jei pilka – gelsvą, persikinį. Užmaskavus paakius koreguojamąja priemone, ant viršaus galima tepti maskuoklį.“

Vaizdo įraše vizažistė naudoja oranžinio atspalvio koreguojamąją priemonę. Ją įtapšnoja į pačią tamsiausią vietą – vadinamąjį pusmėnulį, esantį tarp vidinio akies kampučio ir nosies kaulo.

„Svarbiausia priemonę dengti plonai. Galima tai daryti piršto pagalvėle, galima ir kempinėle. Koreguojamąja priemone pamaskuoju ir kitas tamsesnes paakių zonos vietas. Kadangi yra ir šiek tiek rausvo atspalvio, toms vietoms naudoju šiek tiek šviesesnio atspalvio koreguojamąją priemonę“, – komentuoja vizažistė.

Penktas žingsnis. Paakių zona pamaskuota koreguojamąja priemone, ant jos puriu teptuku tepamas maskuoklis.

„Jie būna labai skirtingų tekstūrų. Tie, kurie itin lengvos tekstūros, turi šviesą atspindinčių dalelių. Tai labai gera priemonė paakiams, bet tokiems, kurių oda tik vos vos patamsėjusi. Yra ir riebesnės, skalsesnės tekstūros maskuoklių – tokie geriau dengia ir tamsesnius atspalvius“, – paaiškina J.Verseckienė ir priduria, kad jei jūsų išoriniai akies kampučiai irgi patamsėję, reikėtų maskuoti ir juos.

Štai ir viskas. Kitas žingsnis – dengiate veidą kremine pudra ir darotės įprastą makiažą.

Kai makiažas baigtas, nepamirškite ir veidą, ir paakius užfiksuoti sausa pudra.

„Dar vienas svarbus dalykas: maskuodamos paakius turėkite mintyje tai, kad darant makiažą atsiranda labai daug kontrastų: blakstienos, antakiai tampa ryškesni, prisideda veido modeliavimas. Visi šie dalykai nukreipia dėmesį nuo paakių zonos. Todėl kartais juos pakanka pamaskuoti gana natūraliai, neperkraunant priemonių ir nepadarant visiškos plokštumos paakių zonoje – tas įdubimas turi likti“, – sako J.Verseckienė.

„O, kai makiažas baigtas, nepamirškite ir veidą, ir paakius užfiksuoti sausa pudra, kad riebalinės priemonės geriau laikytųsi. Tik nepadauginkite jos paakių zonoje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius