Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyriškų kirpimų ir barzdų tendencijos: kokias priemones naudoti plaukams, kaip užsiauginti barzdą ir ją prižiūrėti?

Paklaustas apie madingus vyriškus kirpimus ir barzdų tendencijas, kirpėjas, barzdaskutys Vladislavas Galandevskij sako pastebintis, kad vyrai, sugrįžę į saloną po ilgo karantininio laikotarpio, vis dažniau prašo palikti ataugusių plaukų ilgį. O, kalbant apie barzdas, pašnekovo teigimu, madingos visos, jei tik jos tinkamai prižiūrėtos.
Vyras pas kirpėją, barzdaskutį
Vyras pas kirpėją, barzdaskutį / 123RF.com nuotr.

Su vienu salono „Gentleman’s Empire“ įkūrėjų, kirpėju, barzdaskučiu V.Galandevskij kalbamės apie kirpimus, kuriuos dabar renkasi vyrai, ar populiaru plaukus dažyti, kokias priemones naudoti namuose, norint susimodeliuoti šukuoseną, ir apie barzdas – kaip jas užsiauginti, kada kreiptis į barzdaskutį, ką daryti, jei barzda tolygiai neauga, kaip tinkamai ją prižiūrėti, ir ar vyrai paiso Mėnulio kalendoriaus, keliaudami pas meistrą.

– Kokie vyriški kirpimai ir šukuosenos madingiausi šį sezoną?

– Galėčiau išskirti taip, kad vyrai dabar renkasi arba modernios klasikos šukuoseną – kai šonai trumpi, galas trumpas su perėjimu, o viršuje plaukai ilgesni, arba ilgesnių plaukų kirpimus. Pastarąjį lėmė karantininis laikotarpis – po jo vis dažniau ateina vyrų su ataugintais plaukais ir prašo palikti esamą plaukų ilgį.

Vladislavo Galandevskij nuotr./Vyriškas kirpimas ir sumodeliuota barzda
Vladislavo Galandevskij nuotr./Vyriškas kirpimas ir sumodeliuota barzda
123RF.com nuotr./Madingas vyriškas kirpimas
123RF.com nuotr./Madingas vyriškas kirpimas
123RF.com nuotr./Ilgų plaukų kirpimas ir šukuosena
123RF.com nuotr./Ilgų plaukų kirpimas ir šukuosena

– Ar dažnai vyrai dažo plaukus?

– Vyrai atsargiau renkasi plaukų dažymą, neeksperimentuoja taip, kaip moterys. Sakyčiau, kad dažymai vyrams jau nebemadingi, bet čia priklauso nuo žmogaus. Gal šiuo atžvilgiu labiau linkę eksperimentuoti aktoriai ar jaunimas, o džentelmenai dažniausiai renkasi natūralumą – plaukus tik tonuoja, kad paslėptų žilą plauką, atgaivintų plaukų gyvybingumą, spindesį ir natūralią spalvą.

Vasaros sezonu vyrai dažniausiai renkasi jūros druską plaukams arba plaukų pudrą, kad plaukai būtų pakelti nuo šaknų.

– Kokios priemonės efektyviausiai padeda susikurti šukuoseną / susitvarkyti plaukus pačiam namuose?

– Plaukų susitvarkymą namuose visų pirma lemia tai, ar meistras taisyklingai atliko kirpimą. Jeigu plaukai bus pakirpti tinkamai, namuose, pasitelkęs plaukų priemones, klientas neturės bėdų. Bet, jei kliento plaukai bus pakapoti ir blogai atliktas kirpimas, jam bus sunkiau susitvarkyti plaukus pačiam.

Kalbant apie plaukų priemones, vasaros sezonu vyrai dažniausiai renkasi jūros druską plaukams arba plaukų pudrą, kad plaukai būtų pakelti nuo šaknų ir jiems suteikta apimties, lengviau formuotųsi.

Taip pat vyrai naudoja plaukų vašką arba plaukų molį bei plaukų laką. Tie, kurie nemėgsta formavimo priemonių, bet nori, kad plaukas kristų natūraliai, ant drėgnų plaukų, prieš juos džiovinant, purškia minėtą jūros druską arba ant sausų išdžiovintų plaukų naudoja plaukų pudrą.

Asmeninio archyvo nuotr./Vladislavas Galandevskij
Asmeninio archyvo nuotr./Vladislavas Galandevskij

– Ar būtų galima išskirti, kokie kirpimai / šukuosenos dabar visai nebemadingi?

– Kiekvienas žmogus kirpimą renkasi pagal save. Tai, kas mums gali atrodyti nemadinga, kitam gali būti gražu, tad tokių nebemadingų bazinių kirpimų ar sušukavimų nėra.

– Pakalbėkime apie barzdų tendencijas – kokia barzda dabar vadinama madinga?

– Madinga barzda lygu prižiūrėtai, sutvarkytai barzdai. Jeigu barzda bus prižiūrėta, ji visada atrodys madingai ir stilingai, nepriklausomai nuo formos ar ilgio. O barzdos forma ir ilgis parenkami pagal kliento veido forma, jo pageidavimus.

– Kokių patarimų turėtumėte vyrams, kurie nori užsiauginti barzdą?

– Jeigu nusprendėte užsiauginti barzdą, siūlyčiau leisti jai laisvai augti bent dvi tris savaites ir per tą laikotarpį nieko su ja nedaryti. Tada rekomenduočiau apsilankyti pas specialistą, kuris galėtų suteikti konsultaciją, apžiūrėtų, ar barzda auga tolygiai, ar ne, kokia barzdos forma jums geriausiai tiktų, pasakytų, kokių reikėtų barzdos priežiūros priemonių.

Jeigu nusprendėte užsiauginti barzdą, siūlyčiau leisti jai laisvai augti bent dvi tris savaites ir per tą laikotarpį nieko su ja nedaryti.

– Kaip ir užsiminėte – vieniems vyrams barzdos auga vešlios, tolygiai, gražiai, kitiems – vietomis auga, vietomis ne. Kas galėtų padėti užsiauginti tolygią barzdą?

– Barzdos vešlumas ir tolygumas visų pirma priklauso nuo genų. Barzdą, vietas, kuriose želia mažiau galima tepti aliejais arba serumais, skatinančiais plaukų augimą. Tačiau, jei yra plyšių, kuriuose visiškai nesiveržia plaukas, bet žmogus labai nori auginti barzdą, efektyviausia priemonė būtų tik plaukų transplantacija, kai persodinami plaukai. Bet tai – nemaža investicija.

123RF.com nuotr./Barzdotas vyras
123RF.com nuotr./Barzdotas vyras

– Kaip prižiūrėti barzdą: kokias priemones ir kada naudoti?

– Barzda reikalauja priežiūros ir jos jai reikia ne mažiau nei galvos plaukams. Tiksliau – barzdą reikia prižiūrėti dar kruopščiau, nes valgant ant barzdos gali nukristi maisto likučių, tad barzdą reikia plauti ir ryte, ir vakare, naudojant barzdos šampūną, kuris išvalo barzdos plauką.

Kad barzdą būtų lengviau šukuoti, kad jos plaukas būtų pamaitintas ir sudrėkintas, siūlau naudoti barzdos serumą arba barzdos aliejuką. Jei vyras nešioja ilgus ūsus – naudoti ūsų formavimo priemonę. Patarčiau naudojant priemonę užriesti ūsus ir prieš valgant, kad jie jums netrukdytų.

– Yra sakoma, kad keliaujant pas plaukų stilistą, verta pasekti Mėnulio kalendorių. Kas tuo tiki, tikrai jį seka. Ar egzistuoja tokie dalykai, kalbant apie barzdą? Kas kiek laiko ją reikia pakirpti, patvarkyti?

– Vyrai tikrai neseka Mėnulio kalendoriaus ir juo nesivadovauja. Jie plaukų kirpimą ir barzdos formavimo paslaugas renkasi jiems patogiu metu ir pagal poreikį.

Vieni barzdos formavimą atlieka kas savaitę, kiti – kas dvi savaites, yra tokių, kurie barzdą tvarkosi kartą per mėnesį. Tai priklauso nuo to, kaip sparčiai auga plaukas. Yra vyrų, kurie tiesiog visada nori tvarkingai ir savaitę ataugęs plaukas jam jau trukdo.

Beje, barzdos formavimo paslauga dar traktuojama kaip SPA procedūra, ypač, jeigu procedūra atliekama su karštais rankšluosčiais. Klientas atsipalaiduoja, pailsi. Mūsų meistrai po procedūros dar atlieka ir trumpą pečių masažą, kad klientas dar labiau atsipalaiduotų ir pailsėtų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius