Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žinomas plaukų stilistas Karolis Murauskas tapo šukuosenų modeliu

Žinomas plaukų meistras Karolis Murauskas neatsisakė pasiūlymo įvertinti būsimų grožio specialistų darbų. Jis tapo Kaune esančios grožio mokyklos studentų baigiamųjų darbų komisijos nariu ir netgi sutiko pats sėstis į modelio kėdę – nepabūgo patikėti savo įvaizdį nepatyrusiam meistrui, kad šis jam sukurtų šukuoseną, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Karolis Murauskas tapo modeliu
Karolis Murauskas tapo modeliu / „Rojaus blykstės“ nuotr.

Patarimas – atkakliai siekti savo tikslo

„Patikėjau ką tik „iškeptam“ plaukų meistrui savo įvaizdį, atsidaviau visu šimtu procentų jo siūlomai vizijai, – sakė K.Murauskas, visiškai nesikišęs į jo kirpimo ir šukavimo procesą. – Rezultatu likau tikrai patenkintas. Ir, manau, dar ne kartą pas naujos kartos meistrą Jurijų Gvozdevą apsilankysiu.“

Pasak žinomo meistro, tapti žvaigždžių mėgstamu stilistu nėra lengva. „Reikia atkakliai siekti savo tikslo, nuolatos būti tarp žinomų žmonių, kad į tave atkreiptų dėmesį, domėtis mados tendencijomis”, – sakė žinomas kaunietis.

K.Murauskas įsitikinęs, jog įgijus kirpėjo specialybę Lietuvoje, nėra jokių kliūčių kurti bei plėtoti savo veiklą svetur. Karolis – pirmasis iš lietuvių meistrų, sukūręs savo vardo plaukų priežiūros produktų liniją. K. Murauskas teigia, jog niekada nesigailėjo pasirinkęs plaukų stilisto kelią.

Egzamino metu būsimieji plaukų meistrai demonstravo vyriškus ir moteriškus kirpimus, taip pat kūrė moterims skirtas progines šukuosenas. Naujokų parodomuosius darbus vertino ne tik K. Murauskas, bet ir grožio srities ilgametė profesionalė, „Cascada grožio mokyklos“ įkūrėja Rūta Zenkovienė bei barberė Karolina Ūzaitė.

Proginių šukuosenų tendencija – asimetrija

Kaip komentavo R.Zenkovienė, šį sezoną, kalbant apie progines šukuosenas, vyrauja minimalizmas, asimetriškumas, nedidelės apimties formos, lengvai bei natūraliai krintančios bangos.

R.Zenkovienė sakė, jog plaukų meistro profesija idealiai tinka lengvai bendraujantiems, kūrybingiems, iniciatyviems, mėgstantiems greitą rezultatą žmonėms. Pašnekovė neslepia, kad plaukų stilisto specialybė šiandien vadinama prestižine.

„Rojaus blykstės“ nuotr./Būsimųjų plaukų meistrų darbai
„Rojaus blykstės“ nuotr./Būsimųjų plaukų meistrų darbai

„Todėl, kad įgijęs ją esi pats sau bosas. Jei meistras negaili laiko ir investicijų savo profesiniam tobulėjimui tikrai pritraukia daug klientų ir gali gauti nemažas pajamas”, – neabejoja R.Zenkovienė.

Ji pastebėjo, jog šiandien aukso amžių išgyvena būtent barberio – vyrų kirpėjo, barzdaskučio specialybė. „Didžiuosiuose Lietuvos miestuose kuriasi nemažai grožio praduotuvių, salonų, kurių klientai – tik vyrai. Jie išsiskiria savo originaliu interjeru, darbo pobūdžiu ir aptarnavimo kultūra. Sukuriama tokia atmosfera, kad klientas galėtų mėgautis plaukų ir barzdos tvarkymo procedūromis, vyriškais ritualais”, – pasakojo R.Zenkovienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius