Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 03

10 kalėdinių dovanų, kurių neverta dovanoti

Ypač žmogui, kuris jums bent kiek rūpi ir kuriam jūs norite tai parodyti. Esama dovanų, kurios gali būti traktuojamos dviprasmiškai, ir, aišku, tokių, kurių geriau neteikti. Arba bent gerai pagalvoti, kaip jos gali būti priimtos. Geriau jau ateikite į svečius nešini paprasta šokolado plytele. Taigi – kalėdinės dovanos tabu.
Kačiukas
Kačiukas / Vida Press nuotr.

1. Puodeliai, marškinėliai, pagalvėlės ar bet koks kitas aksesuaras su jūsų pačios atvaizdu, įteiktas mylimajam. Pastatysite žmogų į nepatogią padėtį – nei nešioti (ypač marškinėlius), nei laikyti komodoje. Išimtis – abu esate apdovanoti humoro jausmu ir tokios dovanos tarp jūsų – įprastos arba yra žaidimo elementas. 

2. Pirštinės, nosinės, peiliai, žirklės, piniginės ar kiti daiktai, su kurių dovanojimu susiję prietarai (pirštinės ir nosinės – greitos skyrybos ir ašaros, peiliai ir žirklės – pyktis, piniginė – amžina jų stoka). Jei žinote, kad apdovanojamasis prietaringas, o norite padovanoti, pavyzdžiui,  japoniškų peilių rinkinį, galite simboliškai parduoti dovaną – paimti už ją centą. 

Fotolia nuotr./Moteris
Fotolia nuotr.

3. Papuošalai su turkiais, perlais ar aleksandritais. Vėlgi – aktualu prietaringosioms (sakoma, kad mergina, nešiojanti našlių akmeniu vadinamus aleksandritus, niekada neištekės), perlai žada ašaras (neigiamas efektas panaikinamas, jei dovanojamas komplektas: auskarai ir žiedas, vėrinys ir segė). O turkiai į naudą tik gimusioms rudenį ir žiemą.

4. Gyvūnai – nuo akvariumo su auksine žuvele iki papūgos (degučio, smiltpelės, kačiuko ar smauglio) – tiks įteikti tiems, kam norite padovanoti rūpesčių. Ir ne tik kalėdinių. Galite būti tikra, jog į tuos namus jūsų nebekvies – juk padarėte dėl to viską. Tą patį efektą turės augalai, padovanoti alergiškiems žmonėms (nors jūs apie tai žinote).

Vida Press nuotr./Dovana-triušis
Vida Press nuotr.

5. Pinigai ir... dovanų čekiai. Dažnai sakoma, jog tai – geriausia dovana, bet įteikti Kalėdų proga jie nedviprasmiškai signalizuoja: nusipirk visko, ką nori, o aš neturiu nei laiko, nei noro apie tave galvoti. Dovanų čekiai irgi ne tokie universalūs, kaip priimta manyti – pavyzdžiui, jų galiojimas ribotas, ir žmogui jie suteiks daugiau rūpesčių nei džiaugsmo.

6. Virtuvės įranga (trintuvai, keptuvai, maišytuvai) geras variantas tik tuomet, kai jos buvo konkrečiai pageidauta. Tokios dovanos kodas tarsi sako: imkis ko nors naudinga, o mane palik ramybėje. Dažnai tokie daikčiukai nesąmoningai perkami mamoms, tikintis, kad užimtos sausainiais ir naminėmis dešromis jos nebeturės laiko jus kontroliuoti.

Vida Press nuotr./Moteris, gavusi dovanų lygintuvą
Vida Press nuotr.

7. Tualetinės dovanos – oro gaivikliai, šepečiai, muiliukai, miltukai. Nesistebėkite – redakcijai dalijantis mintimis apie blogiausias dovanas, buvo paminėtas net ir sulankstomas plastikinis krepšys nešvariems drabužiams! Vėlgi, tokia dovana tiks, jei jūsų tikslas – susigadinti santykius su tais, kam tai dovanojate. Ir savo reputaciją. 

Labai nedidelė tikimybė, kad žmogus tiki rytietišku kalendoriumi ir apie plastikinę kiaulę svajojo visą gyvenimą.

8. Suvenyrinės figūrėlės: varlės, gyvatės, kiaulės, šunys – na, jūs geriau žinote, kokie bus metai. Labai nedidelė tikimybė, kad žmogus tiki rytietišku kalendoriumi ir apie plastikinę kiaulę svajojo visą gyvenimą. Bet įtaresnė persona gali ir įsižeisti: girdi,  mane kiaule pavadino! Todėl – geriau nereikia. 

9. Netakto dovanos – užuot pradžiuginusios, jos įžeidžia, net jei dovanotoja to nenorėjo. Prie šito punkto galima paminėti ir dovanas užuominas: svarstykles ir svarmenis (ei, tu per stora ar per storas), dezodorantus ir šampūnus (metas praustis), specifinės paskirties (ginekologinės, urologinės, seniems žmonėms skirtus) maisto papildus ir vitaminus.   

Vida Press nuotr./Kalėdinė dovana
Vida Press nuotr.

10. Drabužiai ir kitos naudingos dovanos nenudžiugins vaikų. Tai tiesiog pirkiniai, nors ir labai reikalingi. Mažyliams – tik žaislai. Prisiminkite, ar pačios labai džiaugdavotės, gavusios, pavyzdžiui, batus, kai Kalėdų Senelio prašėte  barbės?! Kalėdos neprivalo būti protingos ir taupios, jos turi teikti džiaugsmą. 

Vida Press nuotr./Mergaitė ir dovana
Vida Press nuotr.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius