Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 25

100 kg svėrusi Kristina sieks Guinnesso rekordo: žmonės juokėsi iš noro būti sportininke

Prieš daugiau kaip 6 metus Kristina Žemaitytė neturėjo nieko bendro su sportu. Moteris dirbo sveikatingumo srityje, bet jos pačios sveikata buvo prasta, svoris svyravo, nuolatos laikėsi dietų, o galiausiai priėjo tokią ribą, kai kilo minčių apie savižudybę. Supratusi, kad turi išsikapanoti, Kristina atrado sportą, kuris ją taip sužavėjo, jog tuo užsiima iki šiol. O sportuoja ji taip, kad net tapo trenere ir liepą bandys užfiksuoti Guinnesso rekordą.
Kristina Žemaitytė
Kristina Žemaitytė / Asmeninio albumo nuotr.

Atsispyrusi nuo dugno, tapo sportininke

Kristinos draugystė su sportu prasidėjo dar prieš 6 metus, kai, būdama itin nusilpusi ir ligota, ji ryžosi ieškoti būdų, kaip galėtų išlipti iš duobės.

„Dirbau sveikatingumo trenere, kur sudarydavau mitybos ir mankštos planus, mokiau sveikos gyvensenos, bet pačiai nesisekė susitvarkyti su savimi. Laikydavausi dietų, alindavau save tam, kad prie klienčių atrodyčiau gerai. Galiausiai sveikata visiškai nusilpo“, – prisimena K.Žemaitytė.

Kaip teigia Kristina, dar nuo vaikystės jos sveikata buvo prasta, kaupdavosi antsvoris, todėl sumanė tapti sveikatingumo trenere – mokydamasi ji turėjo padėti ne tik kitoms moterims, bet ir sau.

„Aš labai greitai priaugdavau svorio – esu svėrusi 100 kg. Jeigu nors truputį paleisdavau vadeles, iš karto augdavo svoris, – pasakoja K.Žemaitytė. – Mano psichologinė savijauta buvo itin prasta, turėjau net minčių apie savižudybę. Tada išsigandau pati savęs ir supratau, kad reikia ką nors daryti. Ėmiau ieškoti, nuo ko galėčiau atsispirti ir pagaliau susitvarkyti gyvenimą.“

Sau padėti Kristina nusprendė kreipdamasi į asmeninį trenerį, su kurio pagalba ėmė sportuoti. Moteris prisimena, kad sportas ją iš karto sudomino, nes treneris mažais žingsneliais, nealindamas Kristiną sustiprino.

„Jis mane supažindino su crossfitu ir varžybiniu sportu. Pats būdamas šios sporto šakos atstovas, kartą atsivežė mane į vienas varžybas. Kai pamačiau sportininkus, kažkas mano viduje užsidegė – užsinorėjau irgi tokia būti. Atsirado dar didesnė motyvacija stengtis, save stiprinti.

Išsikėliau tikslą, jog kada nors būsiu tokia, kaip jie. Tai vėliau tapo pagrindiniu stimulu, kuris iki šios dienos mane veda pirmyn“, – sako K.Žemaitytė.

Pradėjus sportuoti, Kristinos psichologinė būsena pagerėjo per 3–4 mėnesius, o kūno pokyčiai ėmė ryškėti po pusės metų. Tiesa, pajautusi entuziazmą, ji toliau užsiėmė varžybiniu sportu.

„Pradžia buvo sunki, nes iki 34 metų visiškai nesportavau. Mano svajonė būti crossfito sportininke visiems pasirodė juokinga, žmonės atkalbinėjo. Visko teko patirti. Tačiau buvau užsikabinusi už minties, kad man pavyks, todėl toliau siekiau savo. Pavyko“, – šypsosi K.Žemaitytė.

Iš pradžių Kristina atsikratė 10 kg, svoris su laiku krito toliau. Vis dėlto moteris pabrėžia, kad esmė yra ne tai.

„Pavyzdžiui, dabar mano svoris pakankamai didelis, bet yra vien raumenys, vaizdas visiškai kitas. Anksčiau, sverdama 10 kg mažiau, atrodžiau žymiai stambesnė“, – tikina K.Žemaitytė.

Asmeninio albumo nuotr./Kristina Žemaitytė
Asmeninio albumo nuotr./Kristina Žemaitytė

Susidomėjusi sportu, Kristina pabaigė šios srities mokslus, nes norėjo gilinti turimas žinias. Po kurio laiko ji tapo ir trenere – dabar savo klientėms moteris yra įkvepiantis pavyzdys.

„Dauguma klienčių yra dar nuo tų laikų, kai buvau sveikatingumo trenerė – jos matė visą mano kelią, – sako K.Žemaitytė. – Naujos klientės mane randa išgirdusios kitų patarimus, rekomendacijas. Gaunu žodinę reklamą.“

Bandys užfiksuoti Guinnesso rekordą

Prieš kurį laiką Kristina ruošėsi varžyboms, kuriose su savo kūno svoriu reikėjo daryti prisitraukimus, pritūpimus su štanga. Pastarojoje rungtyje ji pripažįsta ne itin stengusis, nes prieš tai buvusios konkurentės pritūpimų padarė dvigubai mažiau.

„Vis dėlto rezultatas buvo pakankamai geras. Savo vaizdo įrašus dažnai publikuoju įvairiose užsienio sportininkų grupėse, tad taip padariau ir šį kartą. Per vieną naktį sulaukiau apie 2 tūkst. laiškų iš viso pasaulio, kad mano rezultatas yra vau, turiu užfiksuoti rekordą.

Pasidomėjusi sužinojau, jog dabartinis oficialus rekordas yra 30 pritūpimų per minutę, o aš padariau 39. Tai tikrai nebuvo maksimumas. Taip kilo mintis, kad reikia pasinaudoti proga“, – pasakoja K.Žemaitytė.

Asmeninio albumo nuotr./Kristina Žemaitytė
Asmeninio albumo nuotr./Kristina Žemaitytė

Kaip aiškina Kristina, pateikti paraišką Guinnesso rekordams įprastai nieko nekainuoja, bet tokiu atveju atsakymas gaunamas greičiausiai tik po trijų mėnesių. Moteriai leidimo užfiksuoti rekordą reikia kur kas greičiau.

„Tiek laiko išlaikyti formą yra pakankamai sunku. Tuo labiau, kad dabar mano sportiniai tikslai jau yra kiti, – teigia K.Žemaitytė. – Be to, liepos mėnesį Lietuvoje vyks didelis crossfito čempionatas, per kurį norėčiau pasiekti rekordą. Bus daug žmonių, o su minios palaikymu lengviau užfiksuoti kuo geresnį rezultatą.“

Paraiška siekiant greičiau gauti atsakymą, anot Kristinos, kainuoja beveik 800 eurų, todėl pagalbos ji kreipėsi socialiniuose tinkluose, kur prašė žmonių bent šiek tiek prisidėti renkant pinigus. Sumą surinkti moteriai pavyko vos per dvi dienas.

„Buvo labai smagu, jog sulaukiau palaikymo ir iš nepažįstamų žmonių. Paskelbiau prašymą vienoje grupėje, kur žmonės, kad ir minimaliomis sumomis, bet su gražiais linkėjimais prisidėjo. Dabar paraiška yra priduota, laukiu atsakymo, – pasakoja K.Žemaitytė. – Likę pinigai bus panaudoti rekordui įgyvendinti ir pasiruošti – tam, kad Lietuva būtų reprezentuota kuo geriau.“

VIDEO: Kristina Žemaitytė daro pritūpimus su savo kūno svorio štanga

Kristina įsitikinusi, kad rekordą užfiksuoti jai tikrai pavyks, todėl yra tik maža tikimybė, jog taip nebus.

„Pasiekti tai, ką padariau per varžybas, tikrai turėtų pavykti – esame bandę net su didesniu svoriu. Bandysime daryti greičiau, – sako K.Žemaitytė. – Pamaišyti galėtų nebent trauma, bet dabar save labai saugau.“

Savo kelyje Kristina sukaupė įvairių patirčių, tačiau tai, kaip pati sako, išmokė ją drąsiai siekti svajonių, kad ir kokios jos būtų. Be to, labai svarbu nepasiduoti baimėms.

„Galėčiau dabar galvoti, kad nesurinksiu pinigų, niekas nenorės man padėti, gėda paprašyti. Patys prisigalvojame įvairių priežasčių ir dėl to dažniausiai nepasiekiame tikslų. Jeigu eini nuosekliai, tikrai visada pasiseka, – įsitikinusi K.Žemaitytė. – Už visus savo sportinius pasiekimus ir galimybę siekti rekordo esu dėkinga dabartiniam treneriui.

Pirmasis treneris padėjo atsistoti ant kojų, susitvarkyti sveikatą, tačiau mano svajonėmis netikėjo. Dabartinis treneris Matas Mačaitis per mažiau nei metus padėjo jas įgyvendinti.“

Būtent to Kristina linki ir kitiems – nebijoti savo norų, siekti svajonių ir neatimti iš savęs galimybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius