Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 05

12-metis Benas gebėjimus tobulina „Youtube“ – išmoko ne tik dėlioti sudėtingiausius Rubiko kubus, bet ir padaryti įspūdingus salto

Benas Aidukas mokosi šeštoje klasėje Joniškio rajono Gasčiūnų pagrindinėje mokykloje. Šiandien visas jo laisvalaikis – tai Rubiko kubai. Kaip projektui „Talentingi vaikai“ anketoje rašo jo mama Renata Aidukė, šia veikla jis stebina ne tik klasės draugus, mokytojus, bet ir namiškius.
Beno talentas – Rubiko kubo dėliojimas
Beno talentas – Rubiko kubo dėliojimas / Asmeninio archyvo nuotr.

Talentingi vaikai“ – 15min projektas apie gabius, išskirtinių talentų turinčius vaikus.

Jei auginate talentus, praneškite apie juos 15min komandai, pildykite anketą, ir mes apie jų gebėjimus ir įkvepiančias istorijas pranešime visai Lietuvai. Anketą rasite čia.


„Namuose pilna įvairiausių formų Rubiko kubų – nuo paprasčiausio iki sudėtingiausio. Benas vis bando ir bando, ir jam sekasi – kubus sudeda vis per trumpesnį laiką.

Su Rubiko kubu sūnus susidūrė dar mokydamasis 4-oje klasėje ir nepaleidžia jo iš rankų iki šiol. Tąkart Rubiko kubą į mokyklą atsinešė Beno klasės draugas pažaisti. Nuo to karto Benas savomis jėgomis sėdėjo ir žiūrėjo, kaip „Youtube“ dėliojami Rubiko kubai, dienų dienas bandė jį sudėti – pavyko!“, – pasakoja Renata Aidukė.

Asmeninio archyvo nuotr. /Rubiko kubai
Asmeninio archyvo nuotr. /Rubiko kubai

Turi apie 30 Rubiko kubų kolekciją

Benas labai užsispyręs – kad ir kokio sudėtingumo bus kubas, jis vis tiek jį sudėlios, ir tuo užsiima jau apie dvejus metus.

„Mes, kaip tėvai, labai džiaugiamės tokiu vaiko pomėgiu. Benas bando dalyvauti ir tarptautinėse varžybose, tik va, per pandemiją, tokių sąlygų nebeliko. Įdomu tai, kad varžybose ne šiaip sau dėliojami Rubiko kubai, bet ir užmerktomis akimis, viena ranka, skiriasi kubų formos.

Asmeninio archyvo nuotr. /Benas varžybose
Asmeninio archyvo nuotr. /Benas varžybose

Šiuo metu namuose sugalvojame jam visokių užduočių su Rubiko kubais, kurių jis savo kolekcijoje turi net 28. Pastebėjome, jog rezultatai gerėja tiesiog akyse, kadangi jis dieną naktį dėlioja tuos kubus, o ir visi aplinkui mato jo aistrą, žino, ką sūnui galima padovanoti bet kokia proga“, – juokiasi mama.

Ji priduria, kad jai labai patinka tai, jog sūnus ir šeimos narius, ir klasės draugus įtraukia į savo veiklą ir juos moko, kaip dėlioti Rubiko kubus.

„Jeigu karantinas kada nors pasibaigs, sūnus planuoja net suorganizuoti kubo dėliojimo varžybas mokykloje“, – džiaugiasi Renata. Ji priduria, kad ją labai žavi sūnaus užsispyrimas, tai, kad jis niekada nepasiduoda.

Asmeninio archyvo nuotr. /Benas varžybose
Asmeninio archyvo nuotr. /Benas varžybose

Paklausta, gal ir pati pradėjo dėlioti Rubiko kubus, Renata sako, kad sūnus ją bandė išmokyti, tačiau sėkmė kol kas dar neaplankė. Pats Benas pasakoja, kad kiekvieną dieną dėlioja kubą ir jam labai patinka dalyvauti varžybose, tad jų laukia su nekantrumu.

„Yra taisyklės, kaip dėlioti Rubiko kubą, man atrodo, kad išmokti jį sudėlioti nėra sunku, pavyzdžiui, aš išmokau per savaitę. Svajočiau tapti pasaulio rekordininku“, – sako Benas.

Įspūdingi salto, kuriuos išmoko savarankiškai

„Benas turi dar vieną pomėgį – jis savo jėgomis išmoko padaryti salto. Žiūrėjo per „Youtube“ vaizdus ir treniravosi, o dabar dar ir draugus bando mokyti“, – sako mama. Benas, paklaustas apie savo pomėgį sako, kad taip treniruojasi jau kelerius metus, o kelyje į sėkmę buvo ir ne kartą susižeidęs, tačiau tai neužtemdė noro ir toliau mokytis.

@benasaidukas0

##fyp kas laukiat vasaros? Parašykit į komentarus

♬ drivers license - Olivia Rodrigo

Renata sako, kad talentus atskleisti gali padėti ir technologijos – vaikams tai padeda mokytis, sužinoti ką nors naujo, tačiau svarbiausiu talento puoselėtoju ji laiko palaikymą, naujų iššūkių paiešką: „Sakau, kad neturi būti tik lygus kelias, reikia, kad vaikai susidurtų su kliūtimis ir mokėtų jas įveikti“, – sako Renata.

* * *

Talentingi vaikai“ – 15min projektas apie gabius, išskirtinių talentų turinčius vaikus.

Jei auginate talentus, praneškite apie juos 15min komandai, pildykite anketą, ir mes apie jų gebėjimus ir įkvepiančias istorijas pranešime visai Lietuvai. Anketą rasite čia.

15min ieško vaikų, kurie pasižymi išskirtiniais gabumais. Jeigu jūsų vaikas piešia, skaičiuoja, moka kelias kalbas, rašo, kuria, užsiima išskirtine veikla, turi įdomių pomėgių, kurie stebina tiek jus, tiek aplinkinius, kviečiame pasidalinti jo talentais ir pasiekimais bei papasakoti savo NUOSTABAUS VAIKO istoriją. Taip pat galite siūlyti giminaičių, kaimynų vaiką, tačiau nurodykite kontaktą, kuriuo galėtume susisiekti su šeima. Rašykite mums užpildydami šią formą. Projekto idėją palaiko - „Anvol“
Ačiū, kad dalyvaujate!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius