-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 18

Darniam gyvenimui: kas trukdo jums būti sėkmingiems?

Ko iš tiesų reikia, kad gyvenimas susiklostytų? Turėti daug pinigų – tikrai nereiškia būti sėkmingu. Dauguma turtingųjų yra labai nelaimingi ir neturi ramybės. Kaip rašo insider.pro, sėkmė – tai nuolatinio tobulėjimo klausimas, kai tobulini save, savo gyvenimą, savo santykius su aplinkiniais žmonėmis. Tai kodėl tuomet dauguma žmonių nesugeba pasiekti sėkmės? Kodėl dauguma netobulėja?
Vyras.
Vyras. / Fotolia nuotr.

Kuo didesnes aukštumas pasiekiate savo vystymesi, tuo daugiau dėmesio reikia skirti tikrai reikšmingiems dalykams. Tačiau kaip pasakė Jimas Rohnas, „daugumos reikalai klostosi prastai, nes jie pernelyg susikoncentravę į nereikšmingus dalykus“.

Jeigu norite būti sėkmingi, turite atminti, kad:

  • Negalima ilgai bendrauti su pasyviais, neprotingais žmonėmis;
  • Negalima blogai maitintis, nesvarbu, kaip maitinasi jūsų partneris ar kolegos;
  • Jūs turite tikslingai leisti savo dienas ir skirti laiką tiems dalykams, kurie iš tiesų turi prasmę.

Sėkmė – tai menas išlaikyti balansą tarp svarbių dalykų (dvasinis vystymasis, santykiai, finansai ir fizinė sveikata), ignoruojant visa kita. Kuo sėkmingesni jūs tampate, tuo mažiau pakantesni būnate antraeiliams užsiėmimams.

Kol to nepasiekėte, galite leisti laiką su bet kuo.

Galite ramiai valgyti viską, kas atsiras jūsų lėkštėje.

Galite teisinti elgesį, kurio tikrai nepavadinsi teisingu ar protingu.

Kai labiau suprasite savo poelgių priežastis ir pasekmes, jūs suvoksite, kad turite padaryti tam tikras korekcijas:

  • Jūs turite liautis leisti pinigus ir laiką antraeiliams daiktams ar pramogoms;
  • Jūs pasidėsite vis daugiau pinigų ir aktyviau investuosite į išsilavinimą bei jūsų pačių ateitį.

Kai jūs pradedate diegti savo vertybes ir idealus į kasdienį gyvenimą, įvyksta nuostabūs dalykai. Jūs imate jaustis laimingesni. Jūs daugiau laiko praleidžiate su tais, kuriuos mylite.

Kuo sėkmingesni tampate, tuo mažiau esate pakantūs antrarūšiams daiktams ir užsiėmimams. Kuo sėkmingesni tampate, tuo labiau gerėja jūsų gebėjimai koncentruotis. Todėl svarbu, kad viskas, ką jūs darote dienos metu, būtų sąmoningai suvokiama – taip daugiau dėmesio skirsite kokybei.

Čia nekalbama apie tobulumą. Nereikia visą laiką būti kažkuo užimtam. Siekiant tikrosios sėkmės, gyvenime turi būti išlaikomas balansas. Jūs turėsite susiorganizuoti, kaip juos vadina Timo Ferrisso (knygos „4 valandų darbo savaitė“ autorius), „mini išėjimus į pensiją ar reguliarias kūrybines atostogas“.

TAIP PAT SKAITYKITE: Moters charakteris pagal gimimo mėnesį

Jeigu kiekvieną dieną jūs eikvojate laiką antrarūšiams užsiėmimams, ko jūs tikitės iš gyvenimo?

Turite būti labai atidūs renkantis.

Turite būti labai atidūs santykiuose.

Kiekviena jūsų gyvenimo sritis daro įtaką visoms kitoms.

Būtent todėl yra toks posakis: „Pasakyk, kaip tu darai kažką viena, o aš pasakysiu, kaip tu darai viską“. Tai labai aukštas mąstymo lygis. Ir tai turi prasmę tik tiems žmonėms, kurie išvalė savo gyvenimą nuo visko, kas jiems nepatinka.

Tad norint siekti šio principo, jūsų kasdienis, įprastas gyvenimas turi būti užpildytas tik tuo, kas jums yra tikrai vertinga.

Kai jūsų dienos užpildytos tik jums svarbiais dalykais ir jūs esate sėkmingas keliose srityse, jūs vienareikšmiškai esate sėkmingi visose savo gyvenimo sferose – vien dėl to, kad jūsų gyvenime liko tik tai, kas iš tiesų yra svarbu. Viso kito jūs po truputį atsikratėte.

Gyvenate sąmoningai ir kryptingai.

Neprarandate pusiausvyros.

Jūs tapote tuo, kuo norite būti kiekvieną dieną.

TAIP PAT SKAITYKITE: Testas. Ką lūpdažio forma atskleidžia apie jūsų asmenybę

Norint to pasiekti, reikia ne tik laiko, tai neįtikėtinai sudėtinga įgyvendinti. Sudėtinga sakyti „ne“ puikioms galimybėms, kurios visgi nepadeda priartėti prie jūsų tikslo. Sudėtinga atsisakyti blogų įpročių. Norint pakeisti savo įsitikinimus ir pradėti suvokti ilgalaikes pasekmes, reikia nemažos stiprybės. Grįžti prie paviršutiniškų dalykų labai lengva.

Norint pakeisti savo įsitikinimus ir pradėti suvokti ilgalaikes pasekmes, reikia nemažos stiprybės. Grįžti prie paviršutiniškų dalykų labai lengva.

Ir visgi kai jūs pradedate diegti savo vertybes ir idealus į kasdienį gyvenimą, įvyksta nuostabūs dalykai. Jūs imate jaustis laimingesni. Jūs daugiau laiko praleidžiate su tais, kuriuos mylite. Efektyviau leidžiate laiką.

Jūs įgyvendinate didžias svajones ir ambicingus tikslus. Nepasiduodate išbandymų akimirkomis. Jūsų gyvenimas tampa sąmoningesnis ir viskas aplinkui atspindi šiuos pokyčius.

Prisiminkime dar kartą Jimo Rohno žodžius: „Daugumos reikalai klostosi prastai, nes jie pernelyg susikoncentravę į nereikšmingus dalykus“. Kitaip sakant, dauguma žmonių pasiklysta smulkmenų tankmėje. Todėl dauguma niekada nebus sėkmingi. Dauguma nepasiruošę tobulėti ir augti.

Tačiau ne jūs.

Jūs tai žinote ir galite tai pajausti. Jūs jau pradėjote eiti šiuo keliu ir kiekvieną dieną vis labiau priartėjate prie sėkmės. Gan greitai galėsite susitelkti tik į tai, kaip tapti geresniu, o tai, kaip jūs patys žinote, esate pajėgūs padaryti. Kai jūs kirsite šį suvokimo tašką, jau niekas negalės jūsų sustabdyti.

TAIP PAT SKAITYKITE: 14 dalykų, kuriuos kiekvienas tėvas privalo pasakyti savo vaikui

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius