-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 17

Dovanos, kurias verta dėti po Kalėdų eglute

Pasiruošimo Kalėdoms neatsiejama dalis – dovanų draugams bei artimiesiems paieška. Tik vos pradėjus dovanų paieškos procesą, neretai pasimetame prekių ir paslaugų gausybėje, tad tampa sudėtinga nuspręsti, kokia dovana būtų tinkama – mielos smulkmenos, praktiški daiktai, o gal naujos, netikėtos patirtys? „Laisvalaikio Dovanos“ pristato penkis pagrindinius kriterijus, į kuriuos atsižvelgiant, išrinkti Kalėdines dovanas, kurias bičiuliai ir šeimos nariai pamatę apdovanotų jus džiaugsmingomis reakcijomis, taps daug paprasčiau.
Kalėdinių dovanų paieška
Kalėdinių dovanų paieška / Partnerio nuotr.

Vartotojiškumas

Šventinis laikotarpis dažnai sužadina mūsų vartotojiškumą – neapgalvoję dovanų iš anksto, likus savaitei ar kelioms dienoms iki didžiųjų metų švenčių, pasiduodame Kalėdinei karštinei ir perkame daiktus, nebesvarstydami, ar jie iš tiesų bus reikalingi tam žmogui. Žaislai, suvenyrai, vazos, puodeliai, drabužiai ir kiti padovanoti daiktai dažnai jau kitą dieną nustumiami giliai į lentynas, o po kiek laiko net ir išmetami. Visa tai, žinoma, neprisideda prie aplinkos tausojimo. Kitaip yra su įspūdžio dovanomis – jos ne tik lengvina lentynų ir stalčių turinį namuose, bet ir praskaidrina kasdienybę, suteikia teigiamų emocijų, patenkina smalsumo, pažinimo, tyrinėjimo ir atradimo poreikius. Tik įsivaizduokite, kokie jausmai išgyvenami skrydžio oro balionu virš Vilniaus arba lėktuvu virš Trakų, jodinėjimo žirgais Nemuno pakrante ar unikalios valgymo patirties – vakarienės tamsoje – metu. Jei nežinote, ką dovanoti, bet norite, kad jūsų Kalėdinės dovanos nenusėstų lentynose kaupti dulkes, bent dalį materialių dovanų tikrai verta pakeisti į įspūdžio dovanas.

Partnerio nuotr./Įspūdžiai
Partnerio nuotr./Įspūdžiai

Nustebinti ir suteikti laimės

Kalėdinės dovanos gali būti įvairios, tačiau turi atlikti pagrindinę savo paskirtį – pradžiuginti ir maloniai nustebinti. Tokie daiktai, kaip pirštinės, kojinės, buitiniai prietaisai ar daiktas nustebintų ir stipriai pradžiugintų retą dovanos gavėją. Nesupraskite klaidingai, praktiški daiktai gali būti džiuginanti dovana tėčiui, mamai, kitiems šeimos nariams ar draugams, bet, deja, laimės jos teikia neilgai, dažniausiai iki tol, kol tampa kasdienybės dalimi. Tuo tarpu pasivažinėjimas Ferrari, šuolis parašiutu, apsilankymas teatro spektaklyje ar kita nauja patirtis stebina daug labiau, o laimės, ilgesniu laikotarpiu, taip pat suteikia daugiau nei daiktai. Ne vienas tyrimas tai patvirtina, tad pamėginkite šiais metais nustebinti draugus ar artimuosius įspūdžio dovanomis, kurias jie atsimins dar ne vienas sekančias žiemos šventes. Juk smagu, kai dovanos virsta puikiomis istorijomis.

Partnerio nuotr./Nustebink ir suteik laimės
Partnerio nuotr./Nustebink ir suteik laimės

Dėmesio centre – dovanos gavėjas

Renkant Kalėdinę dovaną, be abejo, svarbu pagalvoti ir apie tai, kam ji bus skirta ir kokie ryšiai su tuo žmogumi jus sieja. Jeigu tai – šeimos nariai ar artimi draugai, pirmenybę teiksime asmeniškesnėms dovanoms, o jei tai – kolega, viršininkas ar verslo partneris, ieškosime universalesnių ir subtilesnių dovanų. Taip pat galvodami apie dovanos gavėją, atsižvelkite į to žmogaus pomėgius ir gyvenimo būdą, nesiremkite tik savo skoniu. Juk tai, kas patinka jūsų geriausiai draugei, nebūtinai bus tinkama dovana mamai, sesei, močiutei ar kitai moteriai. Pavyzdžiui, jeigu jūsų sesuo labai mėgsta eksperimentuoti virtuvėje, jai patinka išmėginti naujus receptus ir ragauti naujus skonius, ją tikrai pradžiugintumėte padovanoję kulinarijos pamoką, o draugę, atvirkščiai – tokia dovana nuviltumėte, nes maisto gaminimas jai ne įdomi ar atpalaiduojanti veikla, o labiau būtinybė ar darbas. Perkant dovanas internetu, dažnai rasite galimybę asortimento produktus išfiltruoti būtent pagal dovanos gavėją, tad būtinai pasinaudokite tuo.

Partnerio nuotr./Įspūdžiai
Partnerio nuotr./Įspūdžiai

Neįpareigojimas

Dar vienas labai svarbus tinkamos Kalėdinės dovanos aspektas yra tai, kad ji neturi per daug įpareigoti gavėjo. Renkant įspūdžio dovaną, atkreipkite dėmesį, kokios trukmės kupono galiojimas bei kokios jo pratęsimo galimybės. Dėl greito šiuolaikinio gyvenimo tempo ir didelio užimto, žmonėms dažnai sunku rasti pakankamai laisvo laiko, tad ilgesnis dovanos galiojimas sukurs ir didesnę dovanos vertę jos gavėjui. Ilgesnis galiojimas leis ramiai, be nerimo ir streso susiplanuoti ir, jeigu dovana skirta ne vienam asmeniui, susiderinti visiems dalyviams tinkamą pramogavimo datą ir laiką. Galbūt dovanos gavėjas norės ypatingai praleisti laiką jam svarbia proga, pavyzdžiui, per savo paties ar antrosios pusės gimtadienį, tad padovanoję trijų metų galiojimo įspūdžio dovaną iš „Laisvalaikio Dovanos“ asortimento, būsite tikri, kad jis tikrai galės tai padaryti. Kadangi šiandieninė situacija gana neapibrėžta, galiojimas tampa dar svarbesnis dovanų kuponų veiksnys.

Partnerio nuotr./Dovanų kuponai
Partnerio nuotr./Dovanų kuponai

Pateikimas

Galvodami apie Kalėdines dovanas, nepamirškite, jog dovanos pakuotė – nors ir laikina, bet labai svarbi dovanos dalis, kuri, jeigu atrodo originaliai ir estetiškai, džiugina dovanos gavėją dar net neišvydus paties dovanos turinio. Tikriausiai sutiksite, jog gavus dovaną, labai smagu pirmiausia iš visų pusių ją apžiūrėti bei pabandyti atspėti, kas gi slypi viduje. Internete galima rasti gausybę idėjų, kaip paprastai ir greitai, bet išskirtinai supakuoti dovanas patiems. Jeigu neturite tam laiko ar sakote, kad dovanų pakavimas jums per daug vargo reikalaujantis procesas, dažniausiai pasibaigiantis tuo, jog parduotuvėje nuperkate šventinį maišelį, tuomet pasinaudokite profesionalaus dovanų pakavimo paslauga. Tokias paslaugas šventiniu laikotarpiu dažniausiai teikia daugelis prekybos ir pramogų centrų, taip pat galite rasti specializuotų dovanų pakavimo paslaugas teikiančių vietų, o galbūt dovanos pateikimu gali pasirūpinti ta pati prekybos ar paslaugų įmonė, iš kurios perkate dovaną. Perkant įspūdžio dovaną iš „Laisvalaikio Dovanos“, galėsite rinktis iš trijų dovanų pateikimo būdų: žaismingi, kelių skirtingų spalvų ir dizainų vokeliai, subtiliai, bet kartu ir prabangiai atrodanti raudona dėžutė bei patogūs, bet tuo pačiu labai elegantiški dovanų maišeliai. Galėsite dovanas tiesiog iš karto dėti po Kalėdų eglute arba dar patys papildomai padekoruoti norimais papuošimais.

Partnerio nuotr./Kalėdinės dovanos įpakavimas
Partnerio nuotr./Kalėdinės dovanos įpakavimas

Nors ir neegzistuoja universali Kalėdinė dovana, kuri tiktų ir patiktų kiekvienam, kas sąlygoja, jog svarstymas, ką dovanoti, užtrunka ne dieną ar net ir ne savaitę, vis gi manome, kad vertindami Kalėdinių dovanų idėjas pagal minėtus kriterijus, šis procesas taps daug lengvesnis ir malonesnis. Kad ir kaip banaliai skambėtų, svarbiausia, kad dovana būtų dovanojama „iš širdies“, o įteikdami jas, nepamirštumėte pasakyti, koks brangus jums šis žmogus. Kalėdinių įspūdžio dovanų ieškokite ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius