Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 19

Floristė parodė, kaip pačiam supakuoti ir dekoruoti Kalėdų dovanas: pravers ir tai, kas valgoma

Visada be galo smagu gauti supakuotą dovaną, kai nežinai, kas slepiasi dėžutės ar dovanų pakavimo popieriaus viduje. Kaip tai padaryti pačiam namuose, kokias priemones naudoti, papasakojo ir parodė „Happy flowers“ įkūrėja, floristė Šviesa Vinkšnelė.

Pasak floristės Š.Vinkšnelės, dovanų pakavimo ir dekoravimo būdų yra įvairių. Svarbiausia prieš imantis tai daryti, atsižvelgti į žmogų – jo savybes, būdą, kuriam ta dovana bus skirta. Nes vieni mėgsta klasiką, kiti labiau vertina originalumą, kur netrūksta meniškų sprendimų.

Taigi ruošiantis pakuoti Kalėdų dovanas jums reikės:

  • norimo dovanų pakavimo popieriaus;
  • įvairių juostelių, virvelių;
  • dekoro elementų: gali būti kenio, pušies šakelės, imbieriniai sausainiai, džiovintos citrusinių vaisių riekelės, cinamono lazdelės, anyžiai, saldainiai, žaisliukai, dirbtiniai augalai ir visa kita, ką rasite namuose;
  • žirklių ir lipnios juostelės (floristė rekomenduoja, jei tik galima, jos vengti, bet kartais ji išties gelbsti situaciją – svarbiausia jos naudoti ne daug ir taip, kad pernelyg nesimatytų).

Žingsniai, kaip pakuoti dovaną

Pirmas žingsnis – pasiimkite norimą supakuoti daiktą ir užsidėję jį ant popieriaus, pasimatuokite, kiek šio jums reikės. Svarbu jo neatsikirpti nei per daug, nei per mažai.

Jei daiktas kietas – tarkime, knyga, kokia nors dėžutė, viskas gana paprasta. Tačiau, jei jūsų dovanojamas daiktas yra beformis – pavyzdžiui, šalikas, jam reikia suteikti kietą pagrindą – paimkite kartono (galite panaudoti kokią dėžę ir iš jos iškirpti reikiamo dydžio „lapą“), jį supakuokite į dovanoms skirtą popierių, kaip vaizdo įraše rodo floristė Š.Vinkšnelė.

VIDEO: 3 skirtingi būdai, kaip supakuoti dovanas, kad nustebintumėte kiekvieną

Antras žingsnis – supakuokite dovaną į popierių, jei galite, venkite lipnios juostos, jei neapsieisite, naudokite jos mažai, tik ten – kur labai reikia. Svarbiausia, kad, pakuojant dovaną į popierių, būtų gražiai ir tinkamai užlankstomi kraštai, užlenkimai nueitų žemyn ir viršus liktų „švarus“.

Trečias žingsnis – dekoruokite supakuotą dovaną savo pasirinktomis priemonėmis. O tai padaryti, pasak floristės, galite įvairiai: rinktis margą popierių, o kaip dekoraciją užrišti vienspalvį kaspiną, arba rinktis švelnaus atspalvio popierių ir ryškias dekoracijas, kurios taptų akcentu, galite ir visiškai nenaudoti ryškių spalvų, rinktis natūralių, pastelinių tonų tiek popierių, tiek dekoracijas.

„Kuo paprasčiau į visa tai pažiūrėsite ir sumaniau panaudosite turimas medžiagas, tuo supakuota dovana atrodys gražiau ir originaliau“, – pataria floristė Š.Vinkšnelė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius