-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 31

Gausų obuolių derlių beinaitiškiai praeiviams dalina nemokamai: „Vaišinam“

Galime pelnytai sakyti, kad Kėdainių miesto ir rajono gyventojai yra patys geriausi, vaišingiausi, draugiškiausi žmonės. Nors ir negausiu, bet gardžiu obuolių derliumi žmonės ir vėl mielai dalijasi su kitais. Ne viename kaime galime išvysti dėžutę ar krepšį, pastatytą šalia kelio ar prie įvažiavimo į sodybą, ant kurio parašyta: „Vaišinam“. Tai reiškia, jog kiekvienas praeivis nemokamai gali pasivaišinti pintinėje sudėtais obuoliais ar kitais sodo bei daržo gardumynais.
Nemokamai dalinami obuoliai
Nemokamai dalinami obuoliai / www.rinkosaikste.lt nuotr.
Temos: 1 Obuoliai

Gražios iniciatyvos plinta

„Vaišinam“ – toks užrašas virš didžiulės pintinės raudonskruosčių obuolių kabo Beinaičių gyvenvietėje, Pelėdnagių seniūnijoje. Beinaitiškiai tęsia gražią iniciatyvą ir dalijasi puikiu šiųmečiu derliumi su kaimynais ir praeiviais.

Džiugu, kad tokių vietų tiek Kėdainių mieste, tiek rajone yra ne viena. „Rinkos aikštė“ pernai rašė, kad Kėdainių mieste buvo galima rasti net keletą vietų, kuriose praeivius sodybų šeimininkai vaišina obuoliais.

Nieko nekainuoja

Žmonės mielai pasidalija savo pirmuoju derliumi. Juk žymiai geriau pasidalinti nei išmesti. Ir kitiems mažytę šventę padarai, ir pačiam širdyje geriau.

„Aš sugalvojau pasidalinti obuoliais su kaimynais ar šiaip tais, kurie jų neturi. Tiesiog su anūkyte ir kaimynės vaikais pririnkome pintinę obuolių, padarėme užrašą ir vaišiname. Juk tai nieko nekainuoja. Gera dalintis, daryti mažus gerus darbus“, – „Rinkos aikštei“ sakė Beinaičių gyventoja, gražios idėjos autorė Lilijana Deikienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius