-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 13

Iš erotinių šokių šokėjo – į vienus geriausių kobido masažistų: dabar pas Miroslavą užsuka ir žvaigždės

Vilnietis Miroslavas Guščo į savo gyvenimo aprašymą galėtų įrašyti visą galybę darbų: jam teko dirbti picų išvežiotoju, barmenu, draudimo brokeriu, direktoriumi ir net erotinių šokių šokėju. Miroslavas juokdamasis pripažįsta, jog visų savo veiklų net negali prisiminti, o darbus keitė niekaip negalėdamas rasti sau tinkamo. Vis dėlto po 13 metų, atiduotų erotiniams šokiams, jis netikėtai pasinėrė į meditaciją, ėmė domėtis energetika ir tapo vienu geriausių Vilniaus kobido masažistų.
Miroslavas Guščo
Miroslavas Guščo / Asmeninio albumo nuotr.

Negalėjo savęs įsivaizduoti jokiame darbe

Gausybę darbų išbandęs Miroslavas prisimena, kad iš pradžių viena didžiausių jo svajonių buvo dirbti virėju. Vis dėlto atlikdamas praktiką jis suprato, jog šios profesijos žmonės uždirba nedaug, todėl, kaip pats sako, savo svajonę padėjo į stalčių. Nuo tada M.Guščo darbus ėmė keisti itin dažnai.

„Buvau jaunas ir man nelabai rūpėjo, kuo dirbu – aš negalėjau savęs įsivaizduoti jokiame darbe ilgai, be to, man greitai nusibosdavo. Daug kur bandžiau įsitvirtinti, tačiau susidurdavau arba su maža alga, arba man tiesiog nepatikdavo pats darbas“, – pasakoja Miroslavas.

Miroslavas pripažįsta, kad tuo metu įsitvirtinti ilgesniam laikui kliudė ne tik nedidelis atlyginimas, bet ir jo asmenybė, kuriai, anot M.Guščo, nepatikdavo, kai vadovaudavo kiti.

„Aš visada laužiausi, su manimi buvo sunku dirbti, – sako Miroslavas. – Esu dirbęs ir draudimo brokeriu, visai neblogai sekėsi, tačiau man nepatiko lipti ant kulnų žmonėms ir vis kažką jiems siūlyti.“

Kelis kartus M.Guščo net bandė išvažiuoti dirbti į užsienį, bet ten, susidūręs su tomis pačiomis problemomis, greitai sugrįždavo atgal į Lietuvą.

Vis dėlto šalia ilgai trukusių pagrindinio darbo paieškų Miroslavas tam, kad galėtų išsilaikyti, nuo mokyklos baigimo papildomai dirbo erotinių šokių šokėju.

„Visada buvau kūrybiška asmenybė, man buvo įdomu ir smalsu tai išbandyti, be to, norėjau greičiau užsidirbti pinigų. Turėjau svajonę įsigyti motociklą, bet jam pinigų neturėjau, todėl vienintelis variantas buvo dirbti tokį darbą, – prisimena Miroslavas. – Apie pusmetį ieškojau šokėjo darbo, tada netyčia gavau pasiūlymą, praėjau atranką ir mane iš karto priėmė. Taip viskas ir prasidėjo.“

Asmeninio albumo nuotr./Miroslavas Guščo
Asmeninio albumo nuotr./Miroslavas Guščo

Erotinių šokių šokėju dirbo 13 metų

Miroslavas pasakoja, kad iš pradžių erotinių šokių šokėju įsidarbino tikėdamasis ten padirbti tik porą metų. Tačiau viskas užsitęsė tiek, jog M.Guščo šoko apie 13 metų.

„Ten prabėgo tikrai smagi jaunystė, buvo linksma, gaudavome gerus pinigus. Negyvenau kaip milijonierius, tačiau visko turėjau pakankamai. Tuo metu buvome populiarūs, mus visur kvietė, vienintelę laisvą dieną turėdavome pirmadieniais – visas kitas dienas dirbdavome“, – sako Miroslavas.

Tuo metu buvome populiarūs, mus visur kvietė ir vienintelę laisvą dieną turėdavome pirmadieniais – visas kitas dienas dirbdavome

Pagrindinė priežastis, kodėl M.Guščo taip ilgai laikėsi šiame darbe – pinigai. Kaip pats sako, nedaug grožio būnant erotinių šokių šokėju, tačiau tuoj pat pabrėžia, jog jie patys save vadindavo erotinio žanro artistais, kuriems pagrindinį uždarbį atnešdavo mergvakariai.

„Tuo laiku mergvakariai buvo itin populiarūs ir jų rengta tikrai daug. Ten visada turėdavo būti šokėjas, kuris linksmintų merginas. Kaip sakydavau, mergvakaris be šokėjo tas pats kaip Kalėdos be eglutės, – pasakoja Miroslavas. – Mes buvome tikrai užimti, rezervacijos būdavo mėnesiui į priekį. Kadangi šokėjų Lietuvoje nebuvo daug, per dieną turėdavome mažiausiai po tris mergvakarius, o mano rekordas – septyni per vakarą.“

Pirmą kartą norą palikti darbą Miroslavas pajuto po trejų metų. Nuo tada jis aktyviai bandė rasti kitą pajamų šaltinį, tačiau nuolat keisdamas darbo vietas, niekaip negalėjo įsitvirtinti. Galiausiai jis suvokė, kad negali amžinai būti erotinių šokių šokėju ir reikia imtis ryžtingesnių veiksmų.

„Išvykau su draugu į Rusiją, kur ketinome pamažu užbaigti savo karjerą – praleidome ten kiek daugiau nei trejus metus. Dirbome klube moterims, atidavėme paskutines savo jėgas ir tuo metu mano galvoje įvyko kibirkštis. Supratau, jog taip dirbti daugiau nebegaliu“, – prisimena M.Guščo.

Kaip sakydavau, mergvakaris be šokėjo tas pats kaip Kalėdos be eglutės

Paskutiniais darbo Maskvoje mėnesiais, Miroslavas apsilankė pas būrėją. Kaip pats sako, jam tuo metu itin nesisekė, todėl ėjo su tikslu atstatyti energiją, pasak jo, kai žmogus yra stiprus energetiškai, jam viskas sekasi.

„Po apsilankymo pas būrėją, mano gyvenimas pradėjo keistis. Jeigu man anksčiau kas nors būtų pasakęs, kad taip įmanoma, būčiau nustebęs ir nepatikėjęs, – teigia M.Guščo. – Vėliau turėjau dar vieną keistą situaciją, kai susipažinau su mergina, su kuria pradėjome draugauti. Ji man pasiūlė mokytis ir pabaigti masažo kursus. Nors prie žmonių nelabai mėgau lįsti, nusprendžiau pabandyti.“

Savo veidą Miroslavui patiki ir garsenybės

Sugrįžęs į Lietuvą, Miroslavas pradėjo vis daugiau domėtis masažais, tačiau pripažįsta, kad įsitvirtinimo kelias buvo beprotiškai sunkus. Jam viską teko pradėti nuo nulio, o ėmęsis daryti masažus, užtruko kone trejus metus, kol užmezgė ryšių su žmonėmis, suprato, kaip juos pritraukti, ir reklamuotis.

„Kai pasimokiau masažo paslapčių, supratau, kad noriu tuo užsiimti. Su laiku pamačiau, jog pas mane eina vis daugiau žmonių, ir tai tapo mano pagrindiniu darbu“, – aiškina Miroslavas, iš pradžių daręs įvairių rūšių masažus, o šiandien prisistatantis tik kaip japoniškų veido masažų kobido specialistas. Jo paslaugas galima rasti feisbuko puslapyje „Prisilietimas“.

Savo veidą Miroslavui patiki ir Lietuvos žvaigždės:

STRONG #KOBIDO masažas pagal Juozas Statkevicius veido kontūrą ???? Masažus atlieku jau virš 5 metų, tačiau tokio...

Posted by Prisilietimas on Tuesday, 14 May 2019

Ilgus metus kamavęsis ir sau tinkamo darbo neradęs M.Guščo pripažįsta iki dabar nesuprantantis, iš kur pas jį atėjo staigus poreikis meditacijai, domėjimuisi energetika ir masažais.

„Su metais visi keičiasi – kinta aplinkybės, supantys žmonės, darbai. Matyt, mano karma tokia, kad ėmiau tuo užsiimti. Nors iki tol nieko apie tai nežinojau, pradėjau domėtis meditacija, savarankiškai analizuoti, skaityti ir pasiekiau tokį lygį, kai norėjosi į šį pasaulį nešti gera. O gėrį nešu būtent per save – kai perduodu savo energetiką klientėms, kurios ateina. Dėl to esu labai laimingas“, – tikina Miroslavas.

Asmeninio albumo nuotr./Miroslavas Guščo
Asmeninio albumo nuotr./Miroslavas Guščo

Šiandien Miroslavas džiaugiasi, kad dėl sklindančios vidinės ramybės jam puikiai pavyksta atpalaiduoti klientes. O tai vertina ir pas jį ateinančios moterys – šiuo metu M.Guščo yra vienas geriausių Vilniaus kobido masažistų.

„Man padėjo reklama, žmonių atsiliepimai, be to, susipažinau su įtakingais asmenimis, kurie taip pat prisidėjo. Pas mane neaukštos kainos, esu iš tų žmonių, kurie geriau padarys mažesnę kainą, bet kiekvienas žmogus galės sau leisti šį malonumą. Esu gerietis – ne už dyką atlieku masažą, bet ir ne už kosminę sumą“, – aiškina Miroslavas.

Jau 7-erius metus masažus atliekantis Miroslavas sako norintis, kad moterys galėtų ateiti ir pasilepinti. Anot jo, masažas yra skirtas ne tik grožiui atstatyti ar sugrąžinti jaunystę, bet jo metu jaučiamas ir stiprus terapinis poveikis.

„Jeigu žmogus atsipalaiduoja, jis savaime pats save gydo – smegenys pradeda veikti kitu dažniu, atsiveria energetiniai kanalai. Aš 100 proc. atiduodu save su visa meile, kad žmogui į galvą nelįstų jokios mintys ir jis atsipalaiduotų“, – teigia M.Guščo.

Jeigu žmogus atsipalaiduoja, jis savaime pats save gydo – smegenys pradeda veikti kitu dažniu, atsiveria energetiniai kanalai

Miroslavas tikina, kad kiekvienas masažistas skirtingas, todėl ir technikos yra kitokios. Tačiau svarbiausia, anot jo, turėti švelnias rankas ir mylėti savo darbą.

„Viena klientė labai teisingai pasakė – visi masažus daro skirtingai, tai yra tas pats kaip gaminti cepelinus – jie niekada nebūna vienodi. Taip pat ir su masažistais. Vienam žmogui patinka vienaip, kitam – kitaip. Tačiau reikėtų koncentruotis į energetiką, prisilietimą, greitį, – aiškina masažistas. – Svarbu jaustis laimingam, nes jeigu atsikeli ir į darbą eini nelaimingas, kokį masažą atliksi? Tu keitiesi energetika su žmogumi, todėl turi tinkamai nusiteikti.“

Jaučiasi atradęs save ir laimingas

Pats kobido, anot Miroslavo, yra kitoks nei klasikinis viso kūno masažas. Jo metu, pasak specialisto, jis nepavargsta, todėl gali daugiau savęs atiduoti.

„Kobido yra labiau apie jausmus, energetiką, o viso kūno masažas man yra nuobodus, aš pavargstu – ne tam esu sukurtas“, – sako M.Guščo.

Asmeninio albumo nuotr./Miroslavas Guščo
Asmeninio albumo nuotr./Miroslavas Guščo

Nors dauguma moterų kobido masažo pagalba tikisi atjaunėti, Miroslavas pabrėžia, kad vien masažų nepakanka. Tam reikia prižiūrėti mitybą, mintis ir rūpintis savo vidiniu grožiu.

„Masažas tik pristabdo senėjimą. Visas pagrindas yra mityboje, kadangi organizmo užterštumas priklauso nuo to, ką valgome ir kokius produktus naudojame. Kai viskas užteršta, mūsų organizmas sensta, kepenys pradeda blogiau dirbti ir filtruoti. Be abejo, mintys taip pat daro didelę įtaką. Apie tai žmonės mažai žino ir atėję tikisi išorinio rezultato. Masažas yra ne tik grožis“, – aiškina Miroslavas.

Pats M.Guščo taip pat atsakingai prisižiūri savo mitybą ir stengiasi rūpintis vidiniu grožiu. Jam didelę įtaką padarė autorius Anthony Williamsas, kuris moko, kaip išlikti sveikam, jaunam ir geros formos. Anot Miroslavo, perskaičius jo patarimus, galima sustabdyti senėjimą.

„Aš kiekvieną rytą nevalgęs, likus pusvalandžiui iki pusryčių, geriu 450 miligramų salierų sulčių – tai yra tikras eliksyras. Be to, teisingai maitinuosi, stengiuosi visiškai atsikratyti pieniškų produktų“, – sako masažistas, pabrėždamas, jog svarbiausia yra palaikyti balansą.

Aš kiekvieną rytą ant tuščio skrandžio, likus pusvalandžiui iki pusryčių, geriu 450 miligramų salierų sulčių – tai yra tikras eliksyras.

Miroslavas pripažįsta, kad po tiek metų paieškų šiandien jis jau yra visiškai atradęs save ir jaučiasi laimingas. Specialistas tikina, jog praeityje išbandytų profesijų nesigaili, tačiau dabar visas jėgas atiduoda naujajam etapui.

„Prieš karantiną buvo momentų, kai turėdavau labai daug darbo ir nespėdavau išsivalyti nuo blogų minčių. Visos neigiamos emocijos yra perduodamos masažistui, energetika susikaupia ir kai nespėji išsivalyti, pavargsti ne kiek fiziškai, o morališkai. Todėl vienu metu nusprendžiau nebesiimti tiek darbų, sumažinau krūvį, o prasidėjus karantinui, 4 mėnesius gerai pailsėjau, atstačiau sveikatą ir vėl dirbu visu pajėgumu“, – džiaugiasi M.Guščo.

Kitiems žmonėms, susiduriantiems su sunkumais, kai nepavyksta rasti savęs ir darbo, kuriame jaustųsi geriausiai, Miroslavas visų pirma pataria bandyti. Nors rasti savo kelią yra sudėtinga, anot jo, be nuolatinių paieškų to padaryti nepavyks.

„Yra sunku rasti teisingą kelią, suprasti, kodėl atėjai į šį pasaulį ir kuo tau reikėtų būti. Tačiau derėtų užduoti kuo daugiau klausimų, kalbėti su savimi, būti čia ir dabar, ir galiausiai atsakymą gausi. Mums gyvenimas dažnai duoda užuominų, bet mes jų tiesiog nepastebime“, – įsitikinęs M.Guščo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius