Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 21

Kada jei ne dabar? Vasariški skrydžiai danguje

Nėra geresnės dovanos už polėkį, romantiką ir nuotykį. Ir visa tai telpa mažame vokelyje, kuriame rasite dovanų kuponą. Skrydžiai lėktuvu, parasparniais ar net šuolis parašiutu – dabar pats laikas įgyvendinti savo draugo svajonę. O gal norite suteikti nepakartojamų įspūdžių savo mamai ar seneliui? Kodėl gi ne, visada būna pirmas kartas.
Laisvalaikio dovanos
Laisvalaikio dovanos / Partnerio nuotr.

„Laisvalaikio dovanos“ turi dovanų idėjų įvairiems skoniams: ir bebaimiams, kurie gali šokti iš didžiulio aukščio, ir „kiškiams drąsuoliams“, kuriems pakilti į dangų yra tikras iššūkis. Tačiau vasara yra pats geriausias laikas išbandyti dangaus pramogas ir ne tik patirti naujų įspūdžių, bet galbūt ir surasti naują hobį.

Pramoga aukščio ir nuotykių mėgėjams

Rūdiškių aerodrome netoli Trakų į dangų kyla keturvietis lėktuvas – vienu metu skrydžiu gali mėgautis trys keleiviai. „Tai šeimos hobis. Pilotu dirba vyras, netrukus licenciją išsilaikys ir vyriausias sūnus“, – sako Teresa Marcinkevič, VŠĮ „Aerocentras“ atstovė ir „Laisvalaikio dovanų“ partnerė, anksčiau skraidžiusi oro balionais.

Rūdiškių aerodromas pritaikytas mažajai aviacijai, pakilimo ir nusileidimo taką atstoja pieva, tiesa, ji atitinka specialius reikalavimus. „Kai pas mus atvyksta žmonės paskraidyti, nustebę žvalgosi aplink ir ieško asfaltuoto tako. Daugeliui pažintis su mažąja aviacija yra naujiena, nes prieš tai buvo skraidę tik didžiaisiais keleiviniais lėktuvais“, – pasakoja Teresa.

Skrydis keturviečiu lėktuvu patrauklus tuo, kad pakylama į 300–500 metrų aukštį. Tai leidžia grožėtis pušynų ir eglynų viršūnėmis, daugybe ežerų ir kalvų, pamatyti Galvės ežero saloje stūksančią Trakų pilį, Užutrakio bei Lentvario dvarus, Aukštadvario regioninį parką – 8 kilometrus besidriekiantį Vilkokšnio ežerą, ramiai tekantį Verknės upelį, pelkes bei ežerus – neįtikėtino grožio vandenų žemėlapį. Patyrusių pilotų patarimai ir nepaprasti vaizdai leidžia mėgautis oro stichija, istorijos ir gamtos darna, ir kartu pajusti skrydžio džiaugsmą.

Partnerio nuotr./Skrydis keturviečiu lėktuvu
Partnerio nuotr./Skrydis keturviečiu lėktuvu

Pamiršta skrydžių baimę

„Jei žmogus skrenda pirmą kartą, jam didžiausią įspūdį palieka vaizdas iš paukščio skrydžio. Nelieka ir baimės, nes aukštis nedidelis“, – teigia T.Marcinkevič. Pasitaiko, kad dideliais lėktuvais žmogus negali skristi be raminamųjų vaistų, konsultuojasi su specialistais, kaip įveikti baimę, o pakilęs su mažu lėktuvu nustemba – tai ne baisu, o smagu.

T.Marcinkevič prisimena vieną žmogų, kuriam teko leistis dideliu laineriu avariniu būdu. Žinoma, po to atsirado skrydžių baimė, bet pabandė paskraidyti mažu lėktuvu ir jam taip patiko, kad ne tik peržengė savo baimės ribas, bet ir pats išsilaikė piloto licenciją.

Skrydžius lėktuvais renkasi įvairūs žmonės – jaunimas ir vyresnio amžiaus. Vyriausiam žmogui buvo per 90 metų – ir tai įrodo, kad polėkiui stabdžių nėra ir negali būti, svarbu turėti noro. Tiesa, didžioji dalis tokį skrydį gauna dovanų – tai labai populiaru. Tokia dovana nudžiugina ir vaikus, ir jaunavedžius, ir svečius iš užsienio, kuriems norima parodyti Lietuvos grožį. „Vyksta ir sužadėtuvės, kai mergina skraido, o vaikinas ant žemės iš žiedų išdėlioja žodį „tekėk už manęs“, – šypsosi Teresa.

Partnerio nuotr./Skrydis lėktuvu
Partnerio nuotr./Skrydis lėktuvu

Pamato gražiausias Lietuvos vietas

Pasak T.Marcinkevič, populiariausias maršrutas virš Trakų, Kernavės, taip pat galima skristi su tam tikrais apribojimais virš Vilniaus senamiesčio. Pasirenkami ir tolimesni maršrutai – iš paukščio skrydžio galima pasižvalgyti į Kauno marias, apsukti ratą virš Druskininkų, ten nusileisti, pasivaikščioti.

Gražiausias metas skraidyti vasarą, taip pat ir saulėtomis rudens dienomis, kai gamta nusidažo ryškiomis spalvomis. Gražu ir pavasarį, kai viskas žydi ir skleidžiasi smaragdinė lapuočių žaluma. „Žiemą vaizdas atrodo kaip juodai balto televizoriaus. Savotiškai gražu, bet tokį grožį vertina tie, kurie daug skraido ir ieško naujų įspūdžių“, – tvirtina T.Marcinkevič.

Bet koks skrydis garantuoja romantiškus potyrius, įsimintinas patirtis ir puikią pramogą.

Partnerio nuotr./Skrydis
Partnerio nuotr./Skrydis

Parasparnis kaip didelis paukštis

Jei norite sklęsti dar arčiau žemės ir mėgautis lėtu skrydžiu, išbandykite parasparnius. Kartu su instruktoriumi dviviečiu bemotoriu parasparniu patirsite nepakartojamus įspūdžius. Tik įsivaizduokite, kaip įsibėgėsite nuo statau šlaito ir pakilsite nuo žemės, kojomis braukdami smilgų viršūnes, ir vis labiau kildami į viršų.

Jeigu jaučiatės drąsiai, su pilotu galite atlikti nesudėtingus manevrus, valdyti sparną arba tiesiog pasigrožėti žeme iš paukščio skrydžio, fotografuoti arba filmuoti gražius vaizdus.

Tie, kurie išbando šią pramogą pirmą kartą, dar ilgai negali pamiršti naujų potyrių: „Tai buvo panašu į paukščio skrydį.“ Iš tiesų, kai nuo žemės palydi žvilgsniu danguje ratus sukančius spalvotus parasparnius, jie atrodo kaip dideli paukščiai.

Skrydžiai parasparniais iš tiesų saugus sportas, tinkamas net ir tiems, kurie šiek tiek nejaukiai jaučiasi didesniame aukštyje. Po tokios pramogos ne vienas įsitikins, kad skraidyti tikrai yra smagu ir bus labai dėkingas gavęs tokį laisvalaikio dovanų kuponą.

Partnerio nuotr./Skrydis parasparniu
Partnerio nuotr./Skrydis parasparniu

Ieškantiems daugiau adrenalino

Šuoliai parašiutu – rimtas reikalas. Tai tinka pašėlusiems, drąsiems, ieškantiems naujų potyrių žmonėms. Lėktuvu AN–2 arba Cessna 182P pakilsite į 3000 m aukštį. Kartu su profesionaliu instruktoriumi iššoksite iš lėktuvo ir apie 40 sekundžių patirsite laisvo kritimo. Galima užtikrinti, kad tai bus pačios ilgiausios sekundės jūsų gyvenime!

Iki žemės likus 1500 metrų, instruktorius išskleis parašiutą. Dabar jau galima pristabdyti greitį ir penkias minutes mėgautis šuoliu. Dėmesio – jus dar ir filmuoja, todėl nepamirškite nusišypsoti, padėkoti draugui ar draugei už įteiktą šią dovaną. Kai pasieksite žemę, pirmą kartą pajusite, kaip gera tvirtai atsistoti ant kojų ir tikrai jus užplūs teigiamų emocijų banga. Tikrai ne kasdien gausite tokią adrenalino dozę.

Partnerio nuotr./Šuolis parašiutu
Partnerio nuotr./Šuolis parašiutu

Po šuolio parašiutu laukia dar vienas malonumas – už papildomą mokestį galite nusipirkti vaizdo medžiagą ir grįžęs namo dar kartą išgyventi pašėlusį nuotykį – nuo pat to momento, kai lėktuve atsidarė durys ir pamatėte nutolusią žemę. Vis dar negalite patikėti, kad tai padarėte jūs? Visada būna pirmas kartas.

Na, o jeigu vis dėlto nesiryšite skrydžiui, saugiausia užsisakyti vakarienę Vilniaus TV bokšte ir pro langus grožėtis vaizdais iš paukščio skrydžio.

Laisvalaikiodovanos.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius