Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 22

Kaip garsiausi prekių ženklai atrodytų nespalvotame pasaulyje: žiūrėkite unikalų indo projektą

Kai šiais laikais kiekvienas prekių ženklas bando išsiskirti savo spalvingumu ir kuo ryškesnėmis produkto kampanijomis, galvodamas, kad taip lengviausia patraukti pirkėjo akį, Indijoje gyvenantis menininkas Kunelis Gauras sumanė tai paneigti. Žinomiausių prekių ženklų dizainus jis sukūrė visiškai kitokius – juodus ir baltus, kuo paprastesnius, mažiau triukšmingus. Ir tai, pasirodo, yra kur kas įdomiau.
Kunelio Gauro dizainas
Kunelio Gauro dizainas / Kunelio Gauro nuotr.

Paradoksalu, bet žiūrint į tokį, galima sakyti, neapdorotą dizainą, šiandien visko jau mačiusiems žmonėms jis gali pasirodyti kur kas įdomesnis nei tas, kuris šaukte šaukia savo ryškumu. Ne veltui sakoma, kad tobulumas slypi paprastume.

Naujajame Delyje reklamos agentūrą „Animal“ turintis Kunelis Gauras URBAN˙/ pasakojo, kad šis projektas yra odė funkciniam dizainui. Tai – jo požiūris į brutalizmo idėją.

Kunelio Gauro nuotr./Kunelio Gauro dizainas
Kunelio Gauro nuotr./Kunelio Gauro dizainas

„Mano tikslas buvo pradėti pokalbį apie vartotojiškumą – vaidmenį, kurį jis užima mūsų gyvenimuose ir tai, kaip mes jį matome ir suprantame.

Būdamas dizaino ir reklamos agentūros įkūrėju, kiekvieną dieną dirbdamas su prekių ženklais ir pats juos kurdamas, į tai taip pat žiūrėjau kaip į savo profesionalaus darbo refleksiją“, – kalbėjo K.Gauras.

Kai šiandien bandoma ieškoti išskirtinumo nuo originalių komunikacijos būdų iki nematytų puošmenų ant pačios pakuotės, menininkas į visa tai pasižiūrėjo paprasčiau. Jo manymu, atrodydama paprastai, pakuotė kaip tik priverčia pirkėją ilgiau užsižiūrėti ir išlieka atmintyje.

View this post on Instagram

Granola bars are overrated.

A post shared by Kunel Gaur (@kunelgaur) on

View this post on Instagram

Bag of small things.

A post shared by Kunel Gaur (@kunelgaur) on

„Kai kuriuos dizainus kūriau pasitelkdamas jau esamų produktų išvaizdą, kitus kūriau nuo pat pradžių, pridėdamas originalias produktų detales, kurias matome ant pakuotės.

Įdomioji projekto dalis – kokie iššūkiai atkeliauja su kiekvienu prekės ženklu. Vieni turi savo talismanus, kiti naudoja sutrumpinimus ar monogramas kaip prekių ženklo vardą.

Tam, kad supaprastinčiau talismanus ar raides, kurie yra neatsiejama prekės ženklo dalis, naudojau piktogramas, kad būtų kuo panašiau į originalo proporcijas ir pakuotes“, – pasakoja jis.

Paties menininko mėgstamiausi dizainai, kuriuos, kaip pats sako, buvo sunkiausia kurti, – „Pringles“, KFC, „M&Ms“, „McFries“, „Tropicana“ ir, žinoma, „Coca-Cola“.

Kunelio Gauro nuotr./Kunelio Gauro dizainas
Kunelio Gauro nuotr./Kunelio Gauro dizainas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius