Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 05

Kaip istorinės asmenybės atrodytų šiandien: įvertinkite unikalų amerikietės projektą

Jei šiandien gatvėje sutiktumėme Julijų Cezarį, Kleopatrą ar Moną Lizą, įsivaizduojate, kaip jie atrodytų? Tokį klausimą sau iškėlusi amerikietė Becca (29 m.) sugalvojo neeilinį projektą „Royalty now“. Pasirinkusi vienas žinomiausių istorinių asmenybių nuotraukų ar statulų, ji savo piešiniuose pavertė juos šiuolaikiniais žmonėmis.
Mona Liza
Mona Liza / „Royalty now“ nuotr.

Žvelgdami į istorines asmenybes išlikusiuose paveiksluose ar statulose, turbūt net nesusimąstom, kaip jos galėtų atrodyti šiandien. Tačiau apie tai pagalvojo amerikietė Becca ir ėmė šį klausimą spręsti.

Praėjusiais metais unikalaus projekto ėmusis Dalase, Teksase gyvenanti dizainerė spėjo greitai išpopuliarėti ir socialiniuose tinkluose. URBAN˙/ mergina pasakojo, kad jis gimė tiesiog iš smalsumo.

„Norėjau pamatyti, kaip istorinės asmenybės atrodytų, jei nevilkėtų to laikotarpio kostiumų ar neturėtų senovinių šukuosenų. Seni portretai neatrodo tikroviškai, todėl norėjau jiems įpūsti gyvybės, energijos ir nupiešti taip, tarsi jie gyventų šiandien“, – pasakojo Becca.

Visas procesas atrodo taip – iš pradžių Becca ieško geros kokybės paveikslo arba skulptūros nuotraukos, kuri bent šiek tiek atitiktų istorinę asmenybę. Tai tampa jos pagrindu, ant kurio perpiešiamas jau šiuolaikiškesnis veidas.

„Remdamasi žmogaus asmenybe, nusprendžiu, koks gali būti jo stilius – ką vilkės, kokia bus šukuosena. Iš esmės, aš perpiešiu senosios nuotraukos veidą, nupiešdama kitokias akis, blakstienas, antakius ar lūpas“, – sako ji.

„Royalty now“ nuotr./Aleksandras Makedonietis
„Royalty now“ nuotr./Aleksandras Makedonietis

Pasak Beccos, tam, kad galėtum nupiešti kažką panašaus, nereikia ypatingų dailės sugebėjimų. Užtenka mokėti naudotis programa „Photoshop“ ir, kaip ji sako, „turėti gerą akį, kas atrodo realistiškai“.

„Labai džiaugiuosi, kad žmonėms šie darbai patinka, juk tai juos artina prie istorijos. Nors dėl didėjančio sekėjų skaičiaus jaučiu šiokį tokį spaudimą, kad kiekvienas naujas piešinys būtų tobulas. Bet kuriuo atveju, tai daryti man labai smagu“, – šypsosi amerikietė.

„Royalty now“ nuotr./Kleopatra
„Royalty now“ nuotr./Kleopatra

Pačiai Beccai labiausiai patinka darbai, prie kurių ji praleido daugiausia laiko. Tai yra – Kleopatra, Julijus Cezaris, Mona Liza, Čingischanas, Nefertitė, Aleksandras Makedonietis, Napoleonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius