-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 11 16

Kas yra kas megztinių pasaulyje: kada rinktis vilną, kašmyrą ir medvilnę?

Jau seniai megzti ir nerti drabužiai – ne tik neformalaus aprangos kodo atributas. Be plonų kašmyrinių marškinėlių, šaliko ar pirštinių mes tiesiog sušaltume į ledą kažkur tarp namų ir darbovietės. Žodžiu, kad ir ką darytume, be megzto daikto neapsieisime. O mes sufleruojame, kaip ir ką rinktis, ir kaip išsaugoti jūsų megztas investicijas.
Gatvės stilius
Gatvės stilius / Vida Press nuotr.

Kad ir kokios modernios būtų nūdienos technologijos, natūralaus pluošto – gryno ar mišinio – megztiniai – patys geidžiamiausi ir maloniausi nešioti. Geras alpakos, merinosų ar kašmyro megztinis gali gyventi jūsų spintoje ilgai – tik apsaugokite jį nuo kandžių ir laikykite sulankstytą, o ne pakabintą ant pakabų.

Ir niekada neišmeskite nukirptų priežiūros instrukcijų – ir pati rizikuojate pamiršti, kokioje temperatūroje jį galima skalbti, o valykloje irgi greičiausiai paklaus – ar esate tikra, jog jūsų mezginį valyti galima?! Saugokite ir atsarginius siūliukus ir sagutes ar spaustukus – paprastai toks kraitis pridedamas prie gerų megztinių. Namų ūkio žinovės pataria išnaudoti tokiam sandėliui A4 formato vizitinių kortelių dėklą – į vieną tilps visa mezginių buhalterija. 

Vida Press nuotr./Megztiniu vilkinti mergina
Vida Press nuotr.

Kašmyras. Kokio tik jo nėra – pigus, bangesnis ir beveik karališkas, švelnus ir plonytis it šilkas, kandantis kaip tikra vilna, ir net leidžiamas skalbti skalbykle. Jei jūsiškis – ne iš tokių, geriau prisiminti seną būdą – skalbti rankomis, naudoti labai švelnų skalbiklį arba plaukų kondicionierių ir džiovinti ištiestą ant storo rankšluosčio. Po megztiniu visada dėvėkite marškinėlius – juos kasdien skalbti paprasčiau. Jei jūs – šalčmirė, turėkite omeny, jog 10 proc. (o kartais – 8...) kašmyro, kurio esama greitosios mados prekių ženklų mezginiuose, dar nepaverčia megztinio nei kašmyriniu, nei šiltu, nei tvariu. Sąžiningiau būtų rašyti etiketėje: „Mišinyje gali būti kašmyro pėdsakų“. 

Vida Press nuotr./Megztiniai
Vida Press nuotr.
Peržiūrėti turinį naujame langehttp://www.shopspy.lt/outer-laima/95

Medvilnė. Toks megztukas reikalingas visais sezonais – taigi kol nešalta, galite drąsiai nešioti vasarinius egzempliorius. Arba bet kokiai progai pasitaikius papildykite kolekciją – daiktas išties universalus ir paprastai prižiūrimas, beveik visus modelius galima skalbti skalbykle (jūs juk turite skalbinių tinklelį, nepakeičiamą prižiūrint delikačius drabužius?!). Medvilnės pluoštas paprastai imlus dažams, taigi drąsiai galite rinktis ryškius ir spalvingus megztukus ir nesibaiminti, kad siūlai išbluks. Nesušalti padės keli drabužių sluoksniai ir nepamainomieji termobaltiniai – būtent jie, o ne rankinė ar „Christian Louboutin“ aukštakulniai yra aktualiausia mados investicija nuo gruodžio iki kovo.

Vida Press nuotr./Gatvės stilius
Vida Press nuotr.
Peržiūrėti turinį naujame langehttp://www.shopspy.lt/outer-laima/97

Vilna. Merinosų – toms, kurios pradeda kasytis vos išgirdusios žodį iš v raidės. Alpakų – toms, kurioms visada šalta, – šis pluoštas švelnus, tvirtas ir puikiai išsaugo šilumą. Ėriukų vilna, gana egzotiška, škotiška Šetlando salų (atsargiai – ji šiurkšti), vėl į madą sugrįžęs moheris – angorinių ožkų vilna, itin tvirta ir ilgaamžė – rinktis išties yra iš ko.

Vida Press nuotr./Megztinis
Vida Press nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: 7 būdai, kaip ir su kuo nenuobodžiai derinti megztinį

Mūsų favoritai – merinosai ir alpakos, kuriuos galima rengtis kone ant nuogo kūno. Laikykite juos sulankstytus spintoje, atkreipkite dėmesį, kai kurios vilnos rūšys gali būti net skalbiamos skalbykle (tačiau vis dėlto sausasis valymas – patikimesnis metodas). Arba, kaip rekomenduojama vienoje karikatūroje, nuneškite daiktą mamai – ji žinos, kaip su juo elgtis. 

Peržiūrėti turinį naujame langehttp://www.shopspy.lt/outer-laima/96

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius