Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 26

Kodėl kalės laimi daugiau ir ko galima iš jų pasimokyti

Kodėl blogoms mergaitėms atitenka daugiau nei kontorų darbštuolėms, buities darbų virtuozėms ir superžmonoms? Na, pasaulis ne visada teisingas – bet kuriuo atveju, teigiamoms damoms verta kai ko pasimokyti iš tų, jų nuomone, šnypščiančių gyvačių, vyrų viliotojų ir lengvo gyvenimo gerbėjų.
Stipri, valinga mergina.
Stipri, valinga mergina. / Shutterstock nuotr.

Beje, „gerutės“, kartais kalėmis pavadina ne tik labiausiai atstumiančias būtybes, kurių, kaip sakant, moralinis veidas kelia aplinkiniams šventą nuostabą, bet tiesiog stiprias ir ryžtingas moteris, kurios iš gyvenimo pasiima viską, ką jis gali pasiūlyti, – nesidrovėdamos ir nemekendamos, kad, ačiū, jos to nevertos.

Savimi itin pasitikinčios ir savo sprendimais neabejojančios moterys visada sulaukia daug kritikos – būtent jas stengiamasi nuvertinti ir pažeminti, kad neišsišoktų ir būtų „kaip visos“. Štai joms pavydžiai ir metamas  žodelis: „kalė!“...

Kaip jas atpažinti

Net ir jei labai nekenčiate tokių merginų ir manote, kad viską, ką jos gauna, yra nepelnyta, net jei žvelgiate į jas kaip į priešą, verta tą priešą pažinti iš arčiau, ar ne? Jums atrodo neteisinga, kad štai ta kalė gyvena kur kas prašmatniau nei jūs, važinėja geresniu automobiliu, ją sekioja pulkai vyrų, o jūs, tokia graži, protinga, talentinga vargstate kokioje nors skylėje už minimalų atlyginimą?

Tokios dažnai ne itin šilkinio charakterio damos pavadinamos kalėmis vien todėl, kad moka apginti savo tiesą derybose, kuriose net vyrai atsitrauktų.

Na, tai pažvelkime į tas jūsų nekenčiamas damas iš arčiau. Kalė dažniausia yra stipri ir drąsi mergina, be to išmintinga. Jai mažiausiai rūpi tai, kas ką apie ją pagalvos (o jums – labai, ar ne?), nes ji save laiko savo likimo šeimininke.

Taip, jos interesai jai svarbiausi, bet dažniausiai ji laikosi savo garbės kodekso: nemeluoja, sako nemalonią tiesą į akis, gerbia kitų žmonių pasirinktą gyvenimo būdą. Ji moteriška, iš pažiūros trapi, bet niekada neleis savęs skriausti.

Ko vertėtų iš jų pasimokyti

Jos – valingos asmenybės. Norėdamos ko nors gauti, nepatingi įdėti daug pastangų. Ir jei turi tikslą, neatsitraukia. Be to, niekada nebijo pasakyti „ne“. O štai gerosios ir paslaugiosios, kurios visad ir visiem bijo atsakyti, nes „negražu, juk dar žmogus įsižeis“, dažnai lieka prie suskilusios geldos.

Taip pat atsakykite: Tobulėkime kartu. Pavydas trukdo pasiekti laimę. Praktika, padėsianti jo atsikratyti

Norint tapti stipria ir pasitikinčia savimi, reikia įdėti nemažai pastangų, kartais net pakeisti pasaulėžiūrą ir perkainoti vertybes. Ir nuspręsti, kas svarbiau: ar būti tik „gera mergaite“, kuriai anksčiau ar vėliau kas nors užlips ant sprando, ar tapti nepriklausoma asmenybe, atkakliai siekiančia savo tikslo. Tokios dažnai ne itin šilkinio charakterio damos pavadinamos kalėmis vien todėl, kad moka apginti savo tiesą derybose, kuriose net vyrai atsitrauktų.

Kaip jos atrodo

Dažniausiai stilingai, nes turi gerą skonį. Be to, rūpinasi oda, plaukais ir figūra. Nebumba, kad nėra laiko sportui ar manikiūrui, nes neabejoja, jog grožis reikalauja aukų. Jei reikia – laikosi dietos ar negailėdamos savęs pluša sporto klubuose, nes jei pasakė, kad nenori tų papildomų 5 kg, tai būtinai jų ir atsikratys. Jos netiki geručių pasakėlėmis, kad daug valgant nestorėjama, o bet kaip augantys antakiai yra natūralus grožis.

Kaip jos elgiasi su vyrais

Skirtingai nei geros mergaitės, blogosios niekada neatiduoda vyrui visos savo esybės ir netampa nuo jo šimtu procentų priklausomos. Jos visada pasilieka erdvės sau, pačios diktuoja žaidimo taisykles ir nebijo pareikšti savo nuomonės, todėl, vyrų nuomone, yra vertros pagarbos lygiavertės partnerės. Jos vertina save ir savo laiką, todėl neprasideda su bet kuo – joms nesuprantama geručių logika, kad geriau žvirblis rankoj… Jos žvirblių nemedžioja. Ir labai retai dėl meilės pameta galvą.

Taip pat skaitykite: Profesionalios meilužės patarimai – jam ir jai

Be abejo, jos nori šeimos ir vaikų. Bet net ir turėdamos keturis vaikus, atranda laiko sau, savo pomėgiams ir poilsiui. Jos net nesiruošia ant savo trapių pečių laikyti keturių namo kampų, nevaidina buities aukų ir motinų didvyrių – dažnai prašo arba sutuoktinio pagalbos, arba, jei finansai leidžia, pasisamdo pagalbininkių: joms tai atrodo natūralu. Tad joms tik šypseną kelia buityje užsikasusių supermamų parypavimai, jog „tos kalės per anksti į darbą išėjo ir vaikelius auklėms paliko“.

Ar jos siekia karjeros?

123RF nuotr./Darbuotoja biure
123RF nuotr./Darbuotoja biure

Taip. Ir jų karjera būna labai sėkminga. Pilkos pelytės nuolat dreba, kad tuojau praras darbą, jos bijos atkelti sėdimąją ir pasieškoti kito, geriau apmokamo. Kalėms tai nebūdinga. Jos susiranda savęs vertą darbą, o po to drąsiai imasi atsakomybės, dirba daug ir atkakliai, nuolat pamėtėja originalių problemų sprendimų, tad be vargo lipa karjeros laiptais. Jos – ambicingos damos, tad jų netenkina nyki rutina: joms tik duokite darbelio, kuriame galėtų pasireikšti ir neblogai uždirbti.

Jos neleidžia sau tinginiauti, nenuolaidžiauja savo silpnybėms ir nebijo vardan tikslo kai ką paaukoti. Dažniausiai – senas drauges. Tas, kurioms gaila laiko vien tam, kad susitikusios apkalbėtų pažįstamus, padejuotų, koks sunkus gyvenimas ir kaip joms nesiseka. Nes joms juk sekasi!

Kodėl? Nes jos ryžtingos, iniciatyvios, nebijančios atsakomybės, organizuotos... Na, tai kas, kad aplinkiniai sako, kad jos „bobos su kiaušiais“? Nuomonės turėjimas, pažadų laikymasis ir logiški argumentai dar nepakeičia žmogaus lyties, atvirkščiai, suteikia žavesio ir išskirtinumo.

Taip pat skaitykite: Ko moterims derėtų pasimokyti iš vyrų?

Ar jos moka būti švelnios

Tai bene pirmas klausimas, kuris peršasi, identifikavus stiprią moterį. Jos ir moteriškos, ir švelnios, ir jautrios bei atjaučiančios. Tačiau labai aiškiai apsibrėžia savo asmeninės erdvės ribas. Jos tikrai neleis, kad kažkas į jas valytųsi kojas. Ir labai retai jų išmelsi antro šanso pasitaisymui, jei susimovei.

Nejaugi tos kalės beširdės? Ne, tik turi savo taisykles ir nežaidžia demokratijos, jei mato, kad kenkia tam, kuris tas ribas nuolat bando. Jų piktumas ir žaibai nieko bendra neturi su jų nemoteriškumu. Jos sugeba atskirti darbą bei asmeninį gyvenimą. Moka linksmintis, šėlti ir atsipalaiduoti.

Ir seksualumas jų nėra įprastinis. tikrai nepataikaus vyrui ir neims meilikauti, nes „juk reikia tam vyrui sekso, atliksiu moterišką pareigą, kitaip jis susiras kitą“. Tegu! Jos nesisavina vyro ir nebijo jo prarasti. Nes žino, kad vyras yra ne tam, kad būtų lengviau gyventi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius