Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 22

Kūrybingi laisvalaikio rašytojų sveikinimai bibliotekininkams: skleidžia knygos viršelio iššūkį

Klaipėdos Imanuelio Kanto viešojoje bibliotekoje paskelbtas iššūkis skaitytojams tapo įkvėpimu ir laisvalaikio literatūros autorėms.
Lavisa Spell ir Jolita Herlyn su knygų viršeliais
Lavisa Spell ir Jolita Herlyn su knygų viršeliais / Asmeninio archyvo nuotr.

„Pamačiusi vieną žinių reportažą, pamaniau, kad dabar, kai visi išvargę nuo sėdėjimo namie, nuotaiką praskaidrinti gali ne tik knygų skaitymas, bet ir jų viršeliai“, – sako rašytoja Donata Kontenienė, kuri pirmoji iškėlė iššūkį kolegėms rašytojoms nusifotografuoti su savo knyga Veidaknygei.

Prie iššūkio prisijungė kitos laisvalaikio literatūros autorės, šia linksma akcija norėdamos iš visos širdies pasveikinti visas bibliotekas su Lietuvos bibliotekų savaite.

Asmeninio archyvo nuotr. /Donata Kontenienė
Asmeninio archyvo nuotr. /Donata Kontenienė

„Man visada labai malonu nuvažiuoti į biblioteką. Tiek pasiimti knygų, tiek susitikti su skaitytojais. Dažniausiai bibliotekose dirba labai mielos, knygas ir jų autorius mylinčios moterys. Sveikinu jus visas ir džiaugiuosi, kad esate“, – sako viena iš Lietuvių laisvalaikio literatūros lygos įkūrėjų Rasa Sagė.

Asmeninio archyvo nuotr. /Rasa Sagė su Irenos Buivydaitės knyga
Asmeninio archyvo nuotr. /Rasa Sagė su Irenos Buivydaitės knyga

„Šią savaitę turėjau būti Lietuvoje ir susitikti su skaitytojais Zarasų, Utenos, Priekulės ir Gargždų bibliotekose. Deja, teks laukti geresnių laikų. Tikiuosi, kad tą laukimą mums visiems padės įveikti knygos. Nuotrauką su savo pirmuoju romanu „Trys mano vieninteliai“ pavadinčiau taip: „Geriau knygos, o ne kaukės dengia mūsų veidus“, – dalinasi rašytoja Jolita Herlyn.

Asmeninio archyvo nuotr. /Jolita Herlyn
Asmeninio archyvo nuotr. /Jolita Herlyn

Rašytoja Irena Buivydaitė, kurios knygos ne vienerius metus yra dažniausiai skaitomos knygos Lietuvos bibliotekose, prisipažino, kad neįsivaizduoja savo gyvenimo be knygų ir bibliotekų.

Pirmą kartą autorė apsilankė bibliotekoje vos išmokusi skaityti ir lankosi iki šiol, kiekvieną mėnesį. I.Buivydaitė džiaugiasi Alytaus Jurgio Kunčino viešosios bibliotekos darbuotojų kūrybiškumu ir entuziazmu, įvairiais bibliotekoje organizuojamais renginiais.

Susitikimai su skaitytojais bibliotekose įvairiuose Lietuvos kampeliuose visada praturtina dvasiškai, įkvepia tolesnei kūrybai. Rašytoja viliasi, kad negandos greitai baigsis, ir mes susitiksime.

„Mielieji, bibliotekininkai, sveikinu jus su profesine švente. Labai gerbiu jus už prasmingą, bet taip nedaug apmokamą darbą, žinau, kad jūs visi mylite knygas ir mus, autorius bei skaitytojus. Linkiu daug gerų skaitytojų ir kūrybinės ugnelės tokiame reikalingame darbe. Per karantiną labai pasiilgau bibliotekos ir tikiuosi, kad jau greit bibliotekos atsidarys, ir aš vėl galėsiu parsinešti krūvelę naujų knygų“, – perduoda žinutę I.Buivydaitė.

Anot rašytojos Agnės Bausienės, rašymas karantino metu pasikeitė tuo, kad stebint aplinkinius, skaitant jų mintis, netgi žiūrint televizorių aiškiai matosi, kokie žmonės yra kūrybingi ir kaip pražydo visų vidinis AŠ. Rašytoja karantino metu atrado dar nebūtus įkvėpimo šaltinius, netgi esminius knygos istorijos vingius pamatė paprastų žmonių kasdienybėje; tai labai džiugina autorę.

Asmeninio archyvo nuotr. /Agnė Bausienė
Asmeninio archyvo nuotr. /Agnė Bausienė

„Kitų kūrybingumas neabejotinai skatina maniškį. O visiems bibliotekų darbuotojams linkiu kuo daugiau knygų, laisvalaikio su jomis ir nepamirštamų nuotykių“, – sako A.Bausienė.

Prie sveikinimų bibliotekininkams prisideda rašytoja, viena iš Laisvalaikio literatūros lygos įkūrėjų, Lavisa Spell: „Prasideda Nacionalinė bibliotekų savaitė, ir galbūt, be šventinio šurmulio ir triukšmo, galėsime labiau suvokti ir išjausti be galo svarbų ir didelį darbą, kurį atlieka kiekviena bibliotekininkė – bendraudama su skaitytojais – nuo mažiausio iki vyriausio, suburdama bendruomenes, organizuodama renginius ir mokymus, papuošdama savo bibliotekos lentynas literatūros naujienomis.

Asmeninio archyvo nuotr. /Lavisa Spell
Asmeninio archyvo nuotr. /Lavisa Spell

Nors atsinaujinusios ir modernizuotos, bibliotekos išliko žmogiško ryšio ir šilumos židiniais. Sveikinu bibliotekas, bibliotekininkus ir visus skaitytojus su jų švente!“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius