Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 22

Kviečia dviračiu išbandyti įspūdingą maršrutą nuo Palangos iki Karklės

Nesvarbu, koks oras už lango – pasivažinėjimas dviračiu visada yra puiki pramoga. Praleiskite dieną sveikai ir prasmingai ir išbandykite dviračių maršrutą „Palanga – Karklė“. Važiuodami šiuo maršrutu pirmyn ir atgal užtruksite apie 7-8 valandas ir turėsite gausybę vietų kur sustoti, pailsėti ir pamatyti pajūrio gamtos grožį. Nuolat važiuosite dviračių taku, esančiu miške – dalintis keliu su automobiliais ir važiuoti šalikele neprireiks.
Maršrutas Palanga-Karklė
Maršrutas Palanga-Karklė / Partnerių nuotr.

Važiuojant iš Palangos link Klaipėdos, Vytauto gatve, privažiuosite dviračių taką. Pirmoji stotelė – XX amžiuje pastatyta Nemirsetos senoji laivų gelbėjimo stotis. Dabar ji priklauso valstybės sienos apsaugos tarnybos pakrančių apsaugos rinktinei. Čia galėsite pasėdėti, pailsėti, atsigerti vandens. Paskaityti informaciją apie pajūrio regioninį parką, augančią florą, pasigrožėti išskirtiniais Nemirsetos kopų vaizdais, kurių reljefą suformavo pati gamta, beveik be žmogaus įsikišimo.

Važiuodami dviračiu toliau, pakeliui pamatysite – Paukščių stebėjimo namelį, prie Plocio ežero. Jei turėsite žiūronus, turėsite puikią galimybę pamatyti ir atpažinti čia poilsiaujančius bei trumpam pasimaitinti sustojančius didžiųjų, vidutinių, mažųjų dančiasnapių būrius, žiląsias, rudagalves, smailiauodeges, šaukštasnapes, pilkąsias, kuoduotąsias, antis, cyples, klykuoles, krykles.

Už 3,5 kilometrų privažiuosite Karklės kaimą, kuris turi labai ilgą ir gražią istoriją. 1540 metais, pirmojo šiame krašte gyventojų surašymo duomenimis Karklė buvo didžiausias kaimas į šiaurę nuo Klaipėdos. XIXa. viduryje Karklė buvo išsidėsčiusi nuo „Olandų kepurės“ kalno iki Nemirsetos. Tai buvo pats ilgiausias kaimas Klaipėdos krašte. Sodybos buvo išsidėsčiusios išilgai jūros kranto, kad kiekviena sodyba turėtu priėjimą prie jūros. Antrojo pasaulinio karo pabaigoje daug gyventojų išvyko. 1954 m. kaimo dalis į šiaurę nuo Rikinės upelio buvo atiduota kariškiams. Senosios sodybos buvo sunaikintos. Išliko tik pietinė kaimo dalis. Karklė išlaikė savo etninį savitumą. Galėsite aplankyti ant jūros kranto senąsias kaimo kapinaites, apžiūrėti išlikusius ir naujai pastatytus pastatus, iš vietinių žvejų nusipirkti žuvies ir pasiklausyti kaimelio istorijos iš vietinių lūpų.

Visai netoli Karklės kaimo yra „Olandų kepurės“ skardis. Tai viena įspūdingiausių vietų Lietuvoje, kurią privalu aplankyti. Ledyno suformuota net 24 metrų aukščio kopa vadinama Olandų kepure, nes kalnas nuo seno buvo apaugęs pušų ir ąžuolų sengire, sudarydama ryškų kontrastą smėliuotoms lygumoms. Todėl buvo puikus orientyras jūrininkams ir žvejams. Greičiausiai kalnas gavo „Olandų kepurės“ pavadinimą dėl jo panašumo į olandišką kepurę, žiūrint iš jūros pusės. Rekomenduojama pasivaikščioti ir Litorinos pažintiniu taku, kuris kartu su Olandų kepurės kalnu yra paskelbtas „Olandų kepurės“ draustiniu.

Už 3 kilometrų nuo „Olandų kepurės“, šalia Kukuliškių miestelio, pajūryje įsikūrusių įslaptintų karinių objektų „Kukuliškių baterija“. Juose rasite nuo Antrojo pasaulinio karo likusį bunkerių kompleksą – muziejų. Jame rasite daug ekspozicijų susijusių su to meto įvykiais.

Visas maršrutas, pirmyn ir atgal, siekia iki 20 km. Susipažinsite ne tik su Pajūrio regioninių parku, bet ir su Klaipėdos krašto istorija, bei nuostabiu Lietuvos gamtos grožiu. Tiek daug nuostabių vietų ir įdomių istorijų per vieną dieną! Kai būsite Palangoje – užsukite į „Kurortų pramogos“ dviračių nuomos punktą, išsirinkite tinkamiausią dviratį ir pažinkite Lietuvos pajūrį.

Daugiau informacijos apie dviračių maršrutus Pajūryje rasite: www.kurortupramogos.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius