-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 09

„Lietuvos balso“ mokytojus ir visą komandą sužavėjusi Santa kuria dainas anglų kalba ir buria gerbėjus „TikTok“ tinkle

Aštuonerių metų Santos Sireikytės patirčių kraitelėje – dalyvavimas „Lietuvos balse“, turas su simfoniniu orkestru, tūkstančiai sekėjų „Likee“ ir „TikTok“ platformose, keletas pačios sukurtų dainų ir dar daug kitų veiklų. Tėvai stebisi – visur, kur tik mergaitė atsiduria, ji pritraukia aplinkinius savo natūraliu pozityvumu. Tačiau Santa tik atrodo nerūpestinga – iš tiesų yra labai stipraus charakterio ir visko pasiekė tik savo valia ir atkakliu darbu.
Santa "Lietuvos balse"
Santa "Lietuvos balse" / Asmeninio albumo nuotr.

Muzikinė karjera prasidėjo nuo šešių mėnesių

Nyderlanduose gimusi ir ten ketverius gyvenimo metus praleidusi Santa muzikalumo genus akivaizdžiai paveldėjo iš tėvų. Mergaitė gimė muzikalioje šeimoje. Jos mama – barbė devyndarbė (renginių vedėja, organizatorė, dainininkė, mokytoja, vadovė, sveikatingumo puoselėtoja), ne mažiau veiklų turi ir tėtis – muzikas, atlikėjas, didžėjus, transporto ir vadybos specialistas.

Kaip pasakojo mergaitės mama Henrika, pati esanti muzikė, dukra su muzika pradėjo „draugauti“ dar kūdikystėje: „Aš jai dažnai niūniuodavau įvairias melodijas ir, būdama vos pusės metų, ji niūniuodavo su manimi. Vėliau vaikystėje nuolat dainuodavo prikimusiu balsu (juokdavomės, kad jos balsas „starošaitiškas“), šokdavo, piešdavo. Nuo penkerių dainuodavo su manimi kolektyvuose, renginiuose, bažnyčiose ir kitur.“

Kai Santa šiek tiek paaugo, pasirodė, kad ji labai komunikabili – atsakydavo visiems, kas tik ją pašnekindavo, net svetima kalba. Kai jai buvo šešeri, viename festivalyje ją užkalbino angliškai kalbantys žmonės. Net su jais ji sugebėjo susikalbėti savo laužyta anglų kalba, kurią pati išmoko žiūrėdama filmukus. Šiuo metu ji kalba angliškai taip pat gerai, kaip ir mama.

Patirtis „Lietuvos balse“

Dar neturėdama septynerių savo nuoširdžiu elgesiu scenoje ji sužavėjo komisijos narius aklosiose „Lietuvos balso“ perklausose. Dalyvauti Santą paskatino mama, bet sau tikslą mergaitė išsikėlė pati: „Aš padainuosiu ir man atsisuks Monika Marija. Man kitų nereikia, tik jos.“

Deja, dainininkė Monika Marija tuo metu jau buvo sukomplektavusi savo komandą ir pagal taisykles priimti pas save mergaitės negalėjo, nors labai ją gyrė. Todėl dar užkulisiuose prieš pasirodymą Santą bandyta nuteikti pagalvoti ir apie kitus komisijos narius. Tačiau mergaitė atkakliai laikėsi savo sprendimo – tik Monika Marija.

VIDEO: Santa Sireikytė - Shallow | Aklosios perklausos | Lietuvos Balsas. Vaikai S2

Po pasirodymo jai „taip“ paspaudė dainininkai Donatas ir Mantas, abu vienas per kitą bandė ją prisivilioti pas save, tačiau net ir tada ji ištarė savo pasirinktos atlikėjos vardą. Tačiau netrukus lanksčiai persiorientavo ir pasirinko Donatą. Šiame projekte ji buvo pati jauniausia, tačiau savo linksmumu ir drąsa greitai tapo populiari tarp visų ten esančių.

Deja, jai teko patirti ir pralaimėjimo kartėlį, kai vieno etapo metu apsirgo ir negalėjo parodyti visų savo balso galimybių. Tačiau po to dar ilgai buvo kalbinama, susidraugavo su Karolina Meschino, dalyvavo kaip reklamos veidas „Lietuvos balso“ skelbiamuose konkursuose. Donatas Montvydas apibūdino ją kaip labai charizmatišką asmenybę, kuri praktiškai pravedė renginį, visus išjudino.

Santa projekte, kuriame buvo pati mažiausia, bet drąsiai siekianti tikslų, be galo linksma, drąsi, tapo visų itin mylima.

Dar vienas svarbus mergaitei pasiekimas – koncertinis turas, kurio metu aplankė tris miestus, su Plungės simfoniniu orkestru. Ji dainavo dainą „Nupiešiu Lietuvą“. Santa ir pati yra sukūrusi keletą dainų, kurias tėvai planuoja įrašyti. Viena iš jų, mamos manymu, ypač pavykusi. Ji skirta geriausiai Santos draugei. Visas dainas mergaitė kuria anglų kalba.

VIDEO: Santos gražios akimirkos

Renka sekėjus socialiniuose tinkluose

Kadangi karantino metu sustojo visos jos veiklos, dabar mergaitė savo meninę kūrybą ir pokštus demonstruoja „Likee“ (ten turi 12 tūkst. „like“) ir „TikTok“ platformose.

„Mūsų, suaugusiųjų, akims tai vaikiški pasirodymai, keliantys šypseną, bet jos bendraamžiams jie labai patinka.

Socialiniuose tinkluose ji viešina įvairius vaizdo įrašus – kartais šoka, kartais ką nors kalba, kartais rodo kokius nors žaidimus. Ir puikiai jaučiasi dėl viešumo. Pagaliau dabar, karantino metu, šios platformos jai vienintelė galimybė pasirodyti“, – pasakojo mama.

Nors Santa dažniau sukasi aktyvesnėse veiklose, jai patinka ir piešti, yra dalyvavusi keliose parodose, konkursuose. „Aš manau, kad kartais jai reikia tiesiog nusiraminti, pabūti su savimi“, – svarstė Henrika.

Kuo norėtų būti užaugusi, Santa dar tiksliai nežino, tačiau visos jos svajonės susijusios su menine veikla: vienu metu ji nori būti kaip mama – renginių vedėja ir dainininkė. Kitu metu sako: „Aš dainuosiu, bet ir šoksiu, turėsiu šokių mokyklą.“ Tačiau mama tikina, kad mergaitė turi ir verslo gyslelę.

„Mes auklėjame savo vaikus taip, kad jie pamatytų realybę tokią, kokia ji yra, stengiamės nieko neslėpti, nes jeigu jie viską matys tik rožine spalva, vėliau gyvenime bus sunku. Todėl kartą sugalvojome parodyti dukrai, kaip ateina pinigai. Aš jai pasiūliau surinkti visus drabužėlius, kurie jai per maži, daiktus, kurių nebereikia, ir juos parduoti mamyčių turgelyje. Kai viską išsidėliojome, jai pasakiau: „Šie daiktai yra tavo, todėl elkis su jais, kaip nori. Gali parduoti už tokią kainą, kokią pati sugalvosi.“ Ir palikau ją, aišku, paslapčiomis stebėdama iš toliau.

Pamačiau, kaip nuostabiai ji moka parduoti! Nesiūlo įkyriai, bet taip gražiai pateikia, kad žmogus, sužavėtas jos charizmos, drąsos ir paprastumo, natūraliai susidomi.

Pavyzdžiui, buvo bateliai, kuriuos avėdama ji dainavo „Lietuvos balse“. Taip juos ir pristatė: „Šitie bateliai yra nepaprasti, jie turi savo istoriją – su jais dainavau „Lietuvos balse“. Arba žmogus klausia, kiek kainuoja kuris nors daiktas. „Penki eurai.“ – „Penki eurai?!“ – „Gerai, keturi.“ Aš specialiai jai leidau pačiai nustatyti kainas. Ir jos buvo tikrai labai realios“, – tikino pašnekovė.

Bijo vandens, bet nusprendė išmokti plaukti

Su mokslais, mamos teigimu, mergaitei sunkiau – ypač su tiksliaisiais. Be to, jau nuo pirmos klasės pasireiškė jos maištaujantis charakteris. „O kam man to reikia“, – ji vis klausia.

„Ji tiesiai šviesiai prisipažįsta, kad tingi skaityti užduotą knygą, nes ji labai neįdomi. Kita vertus, pasižiūriu – iš tiesų, tie lietuviški tekstai su senoviniais žodžiais, kurių vaikai nesupranta, jiems neįdomūs. Tačiau visai kitas jėgas Santa investuoja į tai, kas jai patinka. Prieš karantiną ji lankė begalę būrelių – šokių, dailės, griežė smuiku, lankė dainavimo pamokas, dainavo mokyklos ansamblyje.

O pirmas jos tikslas po karantino – išmokti plaukti. Ji kartą skendo ir nuo to karto labai ilgai bijojo vandens, su pavydu stebėdavo, kaip brolis mokosi plaukti. Bet vieną dieną pareiškė, kad ir ji nori išmokti.

Mes nuėjome į baseiną. Mačiau, kad jai baisu, bet ji labai stengėsi ir iki karantino jau labai mažai trūko, kad plauktų. Tas noras gimė iš jos vidaus, ji pati sugalvojo – aš turiu silpnybę, bet noriu ją įveikti. Mes niekada jai neprikišdavome, kad ji bijo vandens“, – tikino pašnekovė.

VIDEO: Mamos ir dukros iššūkis! #Jerusalema

Pasak mamos, Santa be galo linksma, bebaimė ir draugiška, gali ekspromtu pravesti renginį, todėl natūraliai „užveda“ visus aplinkinius: „Ji visada sako, kad reikia būti linksmai, draugiškai ir drąsiai, nebijoti eiti, daryti, o kai tiki savimi, viskas sekasi!“

Beje, ji turi dar vieną aistrą – be galo myli gyvūnus, moka juos nuraminti ir suvaldyti (tėvai nesupranta – kaip), o ir turi jų daug – šunį, katę, triušį, žuveles.

***

Talentingi vaikai“ – 15min projektas apie gabius, išskirtinių talentų turinčius vaikus.

Jei auginate talentus, praneškite apie juos 15min komandai, pildykite anketą, ir mes apie jų gebėjimus ir įkvepiančias istorijas pranešime visai Lietuvai. Anketą rasite čia.

15min ieško vaikų, kurie pasižymi išskirtiniais gabumais. Jeigu jūsų vaikas piešia, skaičiuoja, moka kelias kalbas, rašo, kuria, užsiima išskirtine veikla, turi įdomių pomėgių, kurie stebina tiek jus, tiek aplinkinius, kviečiame pasidalinti jo talentais ir pasiekimais bei papasakoti savo NUOSTABAUS VAIKO istoriją. Taip pat galite siūlyti giminaičių, kaimynų vaiką, tačiau nurodykite kontaktą, kuriuo galėtume susisiekti su šeima. Rašykite mums užpildydami šią formą. Projekto idėją palaiko - „Anvol“
Ačiū, kad dalyvaujate!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius