-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 08 03

Mindaugas dirba auklėtoju vaikų darželyje miške: „Čia išvysite juos medyje, pjaunančius pjūklu“

Mindaugas Šerna auklėtoju dirba tokiame darželyje, kuris, atrodo, turėtų būti tikra svajonė vaikams. Ten vyksta daugybė žaidimų, organizuojamos veiklos, o specialistai įsitikinę, kad mažamečiams reikia daugiau leisti nei drausti. Be to, darželis yra įsikūręs miške Giruliuose, tad auklėtojai kartu su vaikais nuolat leidžiasi į žygius, kepa blynus ant laužo ar, pavyzdžiui, maudosi jūroje. „Nors švietimo programą įgyvendiname, tą darome kiek kitaip“, – sako Mindaugas.
Mindaugas Šerna
Mindaugas Šerna / Asmeninio albumo nuotr.

Gyvenimas sukūrė aplinkybes, kad taptų auklėtoju

Mindaugas savo virsmą į vaikų auklėtoją vadina netikėtu – didžiąją savo gyvenimo dalį jis paskyrė fotografijai, dizainui, rašymui. Vis dėlto sūnaus gimimas vyrą pastūmėjo link domėjimosi vaikų psichologija, o prikaupęs pakankamai žinių, jis suprato, kad jomis gali dalintis su kitais.

„Puikiai žinote – kai planuoji, planuoji, o gyvenimas tik šypsosi, – sako M.Šerna. – Norėjau savo vaikui labiau padėti augti, o ne trukdyti, todėl pasinėriau į tėvų ir vaikų santykių meną. Vėliau, kai jau įžvelgiau sukauptų žinių poveikį gyvenime, trumpam leidau sau pasvajoti – o jeigu jas pritaikyčiau ir su daugiau vaikų?

Prieš 7 metus nė negalėjau pagalvoti, kad ši mintis pavers mane darželio miške auklėtoju. Tačiau kartą, sėdėdamas prie kompiuterio ir tūkstantąjį kartą retušuodamas fotosesijų nuotraukas, tariau sau, jog taip pavargau nuo kompo, būtų gerai daugiau laiko praleisti gamtoje.

Ėmiau rašyti, socialiniuose tinkluose dalintis informacija apie vaikus, tėvystę, o tai savotiškai paveikė mano socialinį burbulą taip, kad vieną dieną gavau žinutę iš draugės su darbo skelbimu darželyje ir prierašu, kad ten tikčiau.“

Asmeninio albumo nuotr./Mindaugas Šerna dirba auklėtoju vaikų darželyje miške
Asmeninio albumo nuotr./Mindaugas Šerna dirba auklėtoju vaikų darželyje miške

Perskaičius pasiūlymą, Mindaugo širdis suvirpėjo, bet protas ėmė jį tikinti, kad tam dar ne laikas, nėra pasiruošęs, todėl skelbimą atidėjo į šalį.

„Gyvenimas tuo ir nuostabus, nes jis nenuilstamai padeda – toliau kūrė aplinkybes, kad ten atsidurčiau. Lygiai po trijų dienų nuo skelbimo atmetimo draugas pakvietė pasivaikščioti Smiltynėje. Keliantis keltu, jis pasakė, kad pirmiau tik reikės nuvesti dukrą į darželį miške.

Atsidūriau gamtos apsuptyje, kitame pasaulyje, kuriame vaikai patiria kažką kitokio nei įprasta. Man tai sukėlė nuostabą ir didelį susidomėjimą. Draugo žmona, kuri ten dirbo, pasakė, kad čia tikčiau.

Aiškiai suvokiau – gyvenimas mane kaip mažą vaiką švelniai ir subtiliai atvedė į vietą, kuri visai netrukus taps mano kelionės dalimi. Liko tik padaryti sprendimą ir nueiti į pokalbį. Tai buvo vienas sunkiausių sprendimų, nes jis buvo ne tik apie profesinį profilio keitimą, bet ir apie naują gyvenimo etapą“, – prisimena M.Šerna.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius