-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 28

Paskutinis žiemos žygis – su Ukraina širdyje

Šeštadienio rytą, dangų nušvietus pavasarį pranašaujančiai saulei, trečiąją pagal dydį Kazlų rūdos girią pasiekė beveik 5000 žygeivių būrys. Suvalkijos miesto populiaciją padvigubinusi minia, nešina Ukrainos ir Lietuvos vėliavomis, drauge koja kojon žengė paskutiniajame žiemos žygyje „Kazlų Rūdos žygis'22 su Gjensidige“, rengiamame didžiausio pėsčiųjų žygių organizatoriaus Baltijos šalyse „TrenkTuras“.
Žygis Kazlų Rūdoje
Žygis Kazlų Rūdoje / Roko Baranausko nuotr.

Žygiui amžius – ne riba!

Iš įvairiausių Lietuvos kampelių į miškingąją Kazlų Rūdą suvažiavę žygeiviai rinkosi iš penkių maršrutų – 5, 13, 22, 36 ir 50 kilometrų. Apšilę su profesionaliais „Eglės sanatorija“ kineziterapeutais, rimtą suvalkietišką iššūkį – 50 km – įveikė net 226 drąsuoliai. Tai, kad žygiui amžius – ne riba – geriausiai įrodė dalyvis iš Vilniaus. 81-erių Juozapas nuėjo net 22 km. Tuo metu jauniausiai žygio dalyvei – vos 3 mėnesiai.

Tarp Kazlų Rūdoje susirinkusių žygeivių buvo naujokų, visgi nemaža dalis susirinkusiųjų save įvardijo „užkietėjusiais“ žygeiviais. „TrenkTurą“ suradome pirmojo karantino metu, su drauge pradėjome žygiuoti naudodamos Solo žygių programėlę. Pirmasis žygis buvo įsimintinas – pernai gegužę Birštone žygiavome 40 km. Buvo labai smagu, mus supo labai gražūs vaizdai“, – prasitarė ne viename „TrenkTuras“ masiniame ir Solo žygyje dalyvavusi Inga.

Šis žygis gražiais vaizdais nenusileido. Maršrutai driekėsi per saule persmelktus Kazlų girios takus. Smalsiausieji galėjo patyrinėti eglių šakas nuo pažintinio bokšto viršūnės, taip pat susipažinti su informaciniuose stenduose pateiktais faktais apie vietos gyvūniją ir augaliją. O tam, kad pajustum, kad pavasaris – jau čia, pastarosios nuodugniai tyrinėti nereikėjo – tai jau akivaizdu.

Širdyse – su Ukraina

Visus kitus įvykius į antrą planą nustūmę neramumai Ukrainoje, abejingų nepaliko ir žygeivių tarpe. Kazlų Rūdos miškuose dominavo dvi spalvos – mėlyna ir geltona. Simbolinės Ukrainos vėliavos plazdeno ne tik žygeivių širdyse, tačiau ir rankose, o dalis ėjo veidą pasidabinę geltona, ir mėlyna spalvomis.

Paramą žygeiviai išreiškė ir dosniai prisidėdami finansiškai, aukodami Ukrainai pagalbą teikiančiai nevyriausybinei organizacijai „Blue/ Yellow“, o maršrutus įveikusiųjų alkį malšinę „Pasaulio puodai“ visą renginio metu gautą pelną nusprendė skirti paramai karo kamuojamai Ukrainai.

Kartu – smagiau

Šeštadienį žygio dalyviai kartu nužingsniavo net 91 902 kilometrus. Iš jų – 4920 km „Hiatus“ komandų įskaitoje dalyvavusios komandos. Kas kartą šią patirtį masinių žygių metu pasirenka dešimčių įmonių atstovai. Šį kartą pirmoji vieta atiteko aktyviausiems „Gjensidige“ komandos nariams, nuėjusiems 2025 km, o antroji vieta – „Agmis“ įmonės darbuotojams, kartu nuėjusiems 765 km. Trečiąją vietą užėmė: „DevBridge“ komanda, įveikusi 655 kilometrus.

Staigmenos kiekviename žingsnyje

„Pasikrauti“ jėgų buvo galima net 13-oje stotelių, kuriose žygeivių laukė aktyvios pramogos ir užkandžiai. Mažieji žygeiviai greitai įsitraukė į komandinius žaidimus: „Skylė“, „Golfo kopetėlės“, „Minų laukas“, o viso žygio metu eidami atliko specialiai jiems paruoštas užduotis.

Išalkusių ne tik pokalbių, laukė JDC plikyti sausainiai, „LevelYou2“ batonėliai, „Veri Beri“ vaisių juostelės, obuoliai ir keksiukai. Troškulį gaivino „Hermis“ vanduo, šildė „Skanovė“ arbatos. Nepamiršti ir keturkojai bendražygiai, kurių šiame žygyje – net 404. Jie alkį malšino „Nature’s Protections’“ su „KIKA“ skanukais. Didžioji dalis augintinių ir jų šeimininkai maistu mėgavosi iš daugkartinių indų. Dar vieną žingsnį tvarumo link padėjo žengti „Atliekų kultūra“, žygeivius skatinusi rūšiuoti pagal pagal daniškąjį modelį.

Nuo traumų žygeivius saugojo generalinis žygio rėmėjas „Gjensidige“, žygio dieną visus dalyvius nemokamai apdraudęs bei dovanojęs net 3 mėn. draudimą nuo traumų.

Sotus finišas su „Pasaulio puodai“

Maršrutą įveikę žygeiviai savo džiaugsmą demonstravo aukštai iškeltais medaliais prie foto sienelės. Energijai atgauti kiekvienam žygeiviui buvo padovanota „Activus“ košė. Dalis jų suskubo ruoštis naujam žygiui, rinkdamiesi „Hiatus“ drabužius, aksesuarus bei gertuves. „Pasaulio puodai“ įkūrėjas Vytaras Radzevičius, žygeivių skonio receptorius džiuginęs patiekalais iš viso pasaulio, neslėpė neabejingumo žygiams:

„Žygiams tinkamas posakis – įveiki ne kalnus, o save. Visada malonu prisiminti ir sunkius žygius, ir lengvesnius, svarbiausia – pasiekti tikslą ir ieškoti naujų žygių.“

Kito žygio ilgai ieškoti ir laukti nereikės, nes jau kovo 26 d. „TrenkTuras“ kvies pamatyti, išgirsti ir pajusti bundančią gamtą Tytuvėnuose, garsėjančiuose žmogaus ir gamtos sukurtais turtais. Daugiau apie žygį skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius