-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 25

Projektas „Susitikim, mieli senjorai“ savo veiklas kelia į elektroninę erdvę

Visoje Lietuvoje įsigaliojęs karantinas nesustabdo projekto „Susitikim, mieli senjorai“ veiklos bei bendruomenės - projekto organizatoriai savo veiklas sėkmingai įpusėjo elektroninėje erdvėje. Jau ketvirtą projekto sezoną įpusėjęs projektas organizuoja nemokamus užsiėmimus senjorams – linijiniai šokiai, kūrybinės dirbtuvės, tapyba, o nuo šio sezono ir, kaip parodė susiklosčiusi pandeminė situacija ir itin reikalingus – išmanizacijos užsiėmimus.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

„Mūsų projekto tikslas visada buvo – susitikti, bendrauti, tai atsispindi ir projekto pavadinime. Pagrindiniai projekto tikslai buvo ir bus – gerinti senjorų fizinę, psichologinę savijautą, paskatinti kūrybiškumą, saviraišką, pasitikėjimą, bendruomeniškumą bei bendravimo kultūrą. Mažinti vienišumo jausmą, skatinti vyresnio amžiaus žmonių pasitikėjimą juos supančia aplinka. Kai tik leis galimybės mes tikrai grįšime prie pagrindinės projekto idėjos ir susitiksime, o dabar – norime, kad mūsų senjorai nesustotų tobulėti, nepaisat to, kad saugant save ir aplinkinius – jų judėjimas yra apribotas. O šiandien dienai – nėra padėties be išeities.

Projekto plakatas/„Susitikim, mieli senjorai“
Projekto plakatas/„Susitikim, mieli senjorai“

Šiuolaikinių technologijų pagalba mes perkėlėme dalį užsiėmimų į savo socialinės medijos kanalus. Štai pavyzdžiui, praėjusią savaitę kartu su projekto partneriais – namų administratoriumi „Mano būstas“ bei dantų klinika „Clinic DPC“ suruošėme tapybos lauknešėlius mūsų projekto dalyviams, kuriuose buvo: teptukai, spalvos, drobės. Senjorai per „Zoom“ programą jungėsi į tapybos užsiėmimus su ilgamečiu mūsų projekto mokytoju, tapytoju Linu Liandzbergiu. Ir ką Jūs galvojate? Linas sakė, kad ir per nuotolį senjorai kuria tikrus šedevrus.

Kitos mūsų projekto mokytojos odininkės, juvelyrikos, stiklo ir erdvinės raiškos mokytojos Jonės Kalinaitės – Stankevičienės iniciatyva – nufilmavome specialius mokomuosius filmukus apie tai, kaip pasigaminti advento vainiką bei kalendorių iš namuose turimų medžiagų.

O kur dar šokiai kartu su Lietuvos teatro ir kino aktore Dalia Michelevičiūte ar išmanizacijos užsiėmimai su mūsų partneriais namų administratoriumi „Mano būstas“. Idėjų mes tikrai turime, todėl tikrai nežadame savo projekto gerbėjų bei simpatikų palikti be turinio, ypač dabar – turime susitelkti ir visi kartu išgyventi šį laikotarpį ir pabūti namuose“, – teigė projekto „Susitikim, mieli senjorai“ komunikacijos vadovė Greta Šukytė.

Projektas „Susitikim, mieli senjorai“ visus Lietuvos senjorus ragina saugoti save ir aplinkinius ir susitikti jų organizuojamuose nemokamuose, dabar į elektroninę erdvę persikėlusiuose užsiėmimuose – šokiai, kalanetika, fraktalų piešimas, tapyba, kūrybiniai užsiėmimai ir kitą – nuo šiol ir oficialiame projekto feisbuko puslapyje bei „Youtube“ kanale. Kviečiame prisijungti prie projekto bendruomenės ir laiką namuose išnaudoti prasmingai, kūrybiškai ir smagiai. O kai tik leis galimybės - neabėjotinai susitikti ir pasidžiaugti išmoktais šokiais bei kūrybiniais darbais. Daugiau informacijos – projekto telefonu 8 603 36266.

Visi projekto „Susitikim, mieli senjorai“ užsiėmimai yra nemokami. Juos organizuoja projekto partneriai – namų administratorius „Mano Būstas“, dantų priežiūros centras „Clinic DPC“, naujienų portalas „15min“, žurnalas „Savaitė“, LRT televizija, Vilniaus miesto savivaldybė ir Kauno Miesto Savivaldybė, Senjorų avilys, Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos Aleksoto padalinys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius