Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 27

Projektas „Susitikim“ vėl kviečia senjorus susitikti 100 km take aplink Vilnių

Vienas populiariausių projektų „Susitikim“ orientuotų į vyresnio amžiaus žmonių užimtumo skatinimą tęsia savo šeštąjį projekto sezoną. Prieš prasidedant tradiciniams kūrybiniams užsiėmimams projekto organizatoriai ir vėl kviečia Vilniaus miesto senjorus susitikti pavasarėjančioje Vilniaus gamtoje ir kartu apeiti visą Vilniaus miestą. Jau nuo š. m. balandžio 26 d. žygių dalyviai net dešimt savaičių iš eilės kiekvieną antradienį praleis aktyviai.
Senjorų žygis
Senjorų žygis / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Senjorai

Iniciatyvos partneriai: odontologijos klinikų tinklas CLINIC | DPC, Vilniaus miesto savivaldybė, Active Vilnius. Projekto draugai: Perskindol bei mineralinis vanduo Druskininkų Hermis.

„Ne paslaptis, kad 100 km takas aplink Vilnių dėl sudėtingų trasų labiausiai mėgiamas bėgikų, geros fizinės formos ar jaunų žmonių. Tačiau jau nuo praėjusių metų, mūsų projekto „Susitikim“ dėka, jis pritaikytas ir vyresnio amžiaus Vilniaus miesto gyventojams ir jo svečiams: trasoje vengiame didelių įkalnių, apeiname kalnus, pasirenkame saugesnį maršrutą.

Trasos įveikiamumą patikrinome jau praeitais metais ir savo pavyzdžiu įrodėme – 100 km taką aplink gali įveikti visi. Praeitais metais daugiau nei 100 senjorų dalyvavo mūsų žygiuose, iš kurių net 10 įveikė visą trasą, t.y. nužygiavo visą 100 km. Buvo nuostabus laikas, tad šiais metais paprasčiausiai negalime to nepakartoti. Šis žygis jau tapo mūsų pavasarine tradicija. Manome, kad toks aktyvus laiko praleidimas pavasarėjančioje gamtoje yra itin naudingas visiems. Skatiname žmones būti fiziškai aktyviais, ypač po šiek tiek sėslesnio žiemos sezono. Visi nusipelnėme naujų įspūdžių, šviežio oro ir geros kompanijos, o ją mes – tikrai garantuojame. Gyvename puikiame mieste, apsuptame įvairiausios gamtos – turime pažinti aplinką, kurioje gyvename. Visus kviečiu prisijungti!“, – įspūdžiais ir artimiausiais projekto „Susitikim“ planais dalinosi projekto vadovė Jelena Narūnienė.

Šią projekto „Susitikim“ iniciatyvą jau antrus metus globoja ilgametis projekto partneris odontologijos klinikų tinklas CLINIC | DPC, kurie ne tik skatins projekto dalyvių aktyvumą simbolinėmis dovanėlėmis, tačiau klinikos gydytojai-odontologai ir vėl dalinsis savo patirtimi bei įvairiais naudingais medicininiais patarimais su tais, kurie laisvalaikį leidžia aktyviai.

„Esame ilgamečiai projekto „Susitikim“ rėmėjai ir partneriai. Ilgų šio gražaus mūsų bendradarbiavimo metų rezultatai – naujos idėjos, naujos iniciatyvos, kurios kyla ir vėliau realizuojasi. Džiaugiamės galėdami realiai prisidėti prie vyresnio amžiaus žmonių užimtumo skatinimo mūsų šalyje.

Norime, kad mūsų šalyje gyventų ne tik linksmi, geros nuotaikos, tačiau ir svarbiausia – sveiki senjorai. Tuo pasirūpinsime ir pasistengsime duoti pačius geriausius patarimus šio projekto dalyviams, kurie per šiuos bendradarbiavimo metus mums tapo itin artimi. Kiekviena jų šypsena – turi savas istorijas, kurias nekantraujame ir vėl išgirsti jau gyvuose susitikimuose. Labai pasiilgome projekto dalyvių“, – komentavo odontologijos klinikų tinklas CLINIC | DPC atstovė Laura Bukaveckienė.

Organizatorių nuotr./Senjorų žygis
Organizatorių nuotr./Senjorų žygis

Šios iniciatyvos bendraautoriai ir partneriai – VŠĮ „Active Vilnius“, kurie itin prisideda prie aktyvaus įvairaus amžiaus vilniečių gyvenimo.

„Esame laimingi galėdami būti šios gražios iniciatyvos partneriais. Mūsų įstaiga tiesiogiai yra atsakinga už 100 km taką Vilniuje, todėl vos tik išgirdę, kad Vilniaus senjorai nori juo žygiuoti – negalėjome šio jų noro nepalaikyti. Mums svarbus kiekvienas vilnietis.

Norime, kad tiek vaikai, tiek suaugę, tiek vyresni Vilniaus miesto gyventojai rastų sau priimtiną aktyvaus laisvalaikio mieste leidimo formą. Tokia yra mūsų įstaigos misijos dalis. Todėl, kartu su komanda labai palaikome projektą „Susitikim“ bei visus jo dalyvius. Esu tikras, kad ir aš pats, ir „Active Vilnius“ komanda bandysime ne kartą prisijungti prie žygių. Ar galima sugalvoti geresnį antradienio ryto praleidimą nei siūlo projektas „Susitikim“? Gamtoje ir dar su tokia šaunia kompanija“, – kalbėjo VšĮ „Active Vilnius“ vadovas Gintas Teslia.

Organizatorių nuotr./Senjorų žygis
Organizatorių nuotr./Senjorų žygis

100 km taką aplink Vilnių gali apeiti – visi. Vyresnio amžiaus žmonės Vilniuje nuo balandžio 26 d., 10 val., kviečiami susitikti 10 antradienių iš eilės, po 10 kilometrų ir susipažinti su 10 skirtingų atkarpų esančių gražiausiose Vilniaus apylinkėse.

Registracija vykdoma telefonu – 8 603 36 266.

Daugiau informacijos rasite čia. Dalyvavimas žygiuose yra nemokamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius