-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 11

Simonos savaitgalio atradimas – Lietuvos kabantys tiltai: „Grynas emocijų pliūpsnis jais einant“

„Šiandien mane ištiko kabantys, siūbuojantys, liūliuojantys, cypsintys tiltai. Aplankėme 11 tiltų per 11 valandų“, – savaitgalio emocijomis dalinosi kaunietė Simona Banėnienė. Kartu su vyru šįkart jie nutarė aplankyti ne piliakalnius, pažintinius takus ar kitus populiarius objektus, tačiau tiltus. Pasak Simonos, buvo verta, o patirtos emocijos įsimins ilgam.
Kabantys tiltai Lietuvoje
Kabantys tiltai Lietuvoje / Simonos Banėnienės nuotr.

Maršrutą pora susiplanavo aplink Kauną ir per dieną nuvažiavo apie 400 kilometrų.

„Portale „Pamatyk Lietuvoje“ atradome kabančių tiltų žemėlapį. Taip ir gimė mintis. O tokią kelionę dabar galiu rekomenduoti kiekvienam“, – 15min GYVENIMUI sakė Simona.

Iš viso kabančių tiltų žemėlapyje yra 79 įvairūs tiltai skirtingose Lietuvos vietose: „Mes su vyru sakome, kad kolekcionuojame gražias akimirkas. O tų akimirkų tau ant padėkliuko niekas neatneš, tu turi pats jas susikurti. Tad ieškome naujų atrakcijų.

Net nepatikėjome, kai pažiūrėjome ir pamatėme tų tiltų skaičių. Juk dar iš vaikystės mes žinome vieną – Beždžionių tiltą Šventojoje. Susigėdom ir nutarėme pamatyti kitus.“

Simonos Banėnienės nuotr. /Kabantys tiltai Lietuvoje
Simonos Banėnienės nuotr. /Kabantys tiltai Lietuvoje

Savo įspūdžiais Simona pasidalijo ir socialiniame tinkle. „Toks emocijų pliūpsnis per juos einant, žygiuojant, stypčiojant ir bėgant, kad net širdis kitaip plakė! Kviečiu, raginu, rekomenduoju atrasti kabančius tiltus visiems, kuriems gamta yra energijos šaltinis.

Žiūriu į nuotraukas, bet jos mažai grožio perteikia. Ir ore tvyrančio žiedų kvapo neperduoda. Man labiausiai patiko šie tiltukai: Josvainių per Šušvę, Ugionių per Dubysą, Ariogalos per Dubysą, Vadaktėlių Krekenavos parke“, – rašė S.Banėnienė.

Pasak Simonos, kiekvienas tiltas yra skirtingas, prie kai kurių jų yra įspėjamieji ženklai, kad ant tilto vienu metu negali būti daugiau nei penki žmonės, kitur nurodoma ant tilto nesisupti. Einant jais, sako keliautoja, būna ir baisu, ir smagu, ir daug džiaugsmo. Nors poros kelionė truko 11 valandų, tačiau ji neprailgo.

Kaip 15min pasakojo moteris, kelionė po tiltus įvairi ir kitais atradimais: pamatai upes, išgirsti paukščius ir varles, galiausiai – pamatai dar nematytas Lietuvos vietas.

„Iki kai kurių tiltų reikia eiti per pievas, miškus. O spalvos juk dabar kokios! Atrodo, kad esi rojaus soduose. Vieną kartą teko klausti kelio ir vietinių, nes tilto neradome. Mums sakė: ten juk paprastas tiltas“, – juokėsi Simona.

S.Banėnienė sako, kad jau suplanavo ir būsimas keliones po Lietuvą. Nes, anot jos, vasarą turėsime 12 savaitgalių: „Ir iš jų šeši greičiausiai bus lietingi. Tad gerą orą ir progas išnaudoti reikia.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius