Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 25

Su vėžiu kovojanti niujorkietė tapusi modeliu įkvepia nesislėpti ir nepasiduoti

Vėžio diagnozė, ypač jaunam žmogui, sukelia daug klausimų ir neigiamų emocijų. Tačiau 25-erių Daynai Christison ši liga pakeitė gyvenimą taip, kaip niekas nesitikėjo. Ketvirtos stadijos vėžiu serganti niujorkietė tapo modeliu.
Instagram nuotr./Dayna Christison
Dayna Christison / ©Instagram/runnndmc nuotr.

Dayna visada norėjo dirbti mados srityje, baigė mados verslo mokyklą Niujorke, dirbo su žinomais prekių ženklais.

Jai jau sergant vėžiu ir nusiskutus plikai, pažįstamas fotografas paprašė papozuoti keliems kadrams, nes norėjo pasidaryti gerų nuotraukų savo portfolio. Kai nuotraukos pasirodė viešojoje erdvėje, Dayna sulaukė daugybės fotografų pasiūlymų dirbti.

Vasarą niujorkietė pasirašė kontraktą su tarptautine „Major Models“ agentūra, jau dalyvavo Niujorko mados savaitėje, yra vienas iš „Urban Outfitters“ reklaminių veidų.

Prieš trejus metus Dayna išgirdo kraupią diagnozę: antros stadijos nodulinės sklerozės Hodžkino limfoma, t. y. kraujo vėžys. Hodžkino limfoma dažniau pasitaiko jauniems žmonėms, ji išsivysto, kai sutrinka limfocitų gamyba ir augimas. Dažniausiai ji yra pagydoma ir 2013-ųjų pabaigoje atrodė, kad ir Daynos kova su liga sėkmingai baigta. Tačiau vėžys grįžo su trenksmu. Antra stadija virto ketvirta.

Dayna dešinėje, prieš ligą

Birthday breakfast for Chrissy!

A photo posted by Dayna Marie (@runnndmc) on

Per trejus metus mergina iškentė chemoterapiją, dvi ląstelių transplantacijas, klinikinių bandymų, kraujo perpylimų. Teko nusiskusti plaukus. Nors dauguma jos likimo draugių išgyvena dėl tokios netekties ir nešioja perukus ar skareles, Dayna neketina maskuoti savo ligos. Ji ir nebeturėdama ilgų vešlių plaukų yra nuostabi.

Žmonių dėmesys moteriai plikai skusta galva ne visada malonus, bet tai yra vėžio kaip fakto priėmimo dalis. Nuotraukose ar ant podiumo nedažnai pamatysi moterų plika galva ar itin trumpais plaukais. Vėžiu sergantis viešai matomas modelis yra tarsi paskatinimas visoms jaustis saugiau tokiu nesaugiu gyvenimo laikotarpiu, nepasiduoti ligai, rasti jėgų kovoti, teigė mergina ne viename interviu.

????: @ryonophoto

A photo posted by Dayna Marie (@runnndmc) on

Dayna nėra vienintelis modelis, kovojantis su vėžiu. 27-erių plius dydžio modelis Elly Mayday irgi serga vėžiu. Prieš dvejus su puse metų jis buvo pasitraukęs, tačiau šią vasarą modelis pranešė, kad liga atsinaujino – skrandyje buvo rastas auglys. Elly neketina pasiduoti, tęsia modelio karjerą ir tikisi geriausio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius