-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 12 21

Tikra istorija. „Kodėl buvo toks nelaimingas mūsų meilės scenarijus?“

„Niekas nepadaro tavęs tokiu laimingu kaip tikra meilė, bet tuo pačiu niekas negali ir taip stipriai pražudyti“, – rašo portalo Ji24.lt skaitytoja, pasidalinusi savo istorija. Siūlome paskaityti nuoširdų ir jausmingą jos pasakojimą.
Liūdna mergina
Liūdna mergina / „Shuterstock“ nuotr.

Sėdžiu dabar po keturių dienų išbandymo su vyno taure. Viena. O galėčiau sedėti su tavimi. Sėdžiu ir mąstau. Gal ne mes nulėmėm, kaip viskas bus, gal mūsų filmo scenarijus jau buvo parašytas iš anksto, o mes tik kaip aktorėliai turėjome išsirinkti savo vaidmenis.

Ar atsimeni, kaip prieš daugiau nei ketverius metus pirmą kartą vienas kitą pamatėme? Kaip bijojome prieiti arčiau, kaip nedrąsu buvo paklausti paprasto klausimo. Kaip keista buvo susitikti netikėtai mieste. O gal viskas buvo suplanuota?

Lėtais žingsneliais, žodis po žodžio, žvilgsnis po žvilgsnio... Tylus kikenimas, virtęs nesuvaldomu juoku, maži prisilietimai, virtę apsikabinimais, pirmasis pakštelėjimas į lūpas, virtęs ritualiniu bučiniu kiekvieną rytą. Atsimenu kiekvieną spalvą, kiekvieną kvapą, kiekvieną skonį. Jei tai būtų kvepalai, man tiesiog sulinktų kojos. Nes tai meilės kvapas. Toks vienintelis, kurio nesumaišyčiau su jokiu kitu.

Ar atsimeni mūsų pirmąsias Kalėdas? Dar ir dabar atsiverčiu tavo dovanotą knygą ir jau kokį dešimtą kartą perskaitau iš naujo. Ar atsimeni mano gimtadienį? Tavo dovanos laukiau labiausiai, tačiau ir ilgiausiai. Laukiau dar mėnesį po gimtadienio. Bet sulaukiau, buvau laimingiausia, nes tai buvo nuoširdžiausia dovana.

Ar atsimeni, kaip gulėdavome pievoje ir svajodavome apie keliones, namus su dideliais langais? Kaip lydėdavai mane žiemą namo? Kiekvieną vakarą. Keturiadešimt minučių pirmyn ir keturiadešimt minučių atgal. Kaip vos tik grįžęs rašydavai, kad tau nušalo barzda, o aš kikendavau užsikėlus kojas ant šilto radiatoriaus.

Taip pat skaitykite: Tikra istorija. „Mano emigracijos kaina – savo šeimą palikau dėl narkomano“

Ar atsimeni mūsų vasaras? Slaptus ežerus, kur būdavome tik dviese. Maudydavomės nuogi ir kurdavom savo rojų. Ar atsimeni, kaip miegojom kopose ant jūros kranto? Kai prabudę matydavome tik vienas kitą ir jūrą. Ar atsimeni, kad tada nieko nereikėjo, užteko turėti vienas kitą? Prisipažinsiu – kartais aš verkdavau, bet tai buvo laimės ašaros, nes tuo metu širdyje jutau visišką pilnatvę.

Deja, ji truko pernelyg trumpai – po dvejų metų idilė baigėsi. Dėl smulkmenų. Dėl ginčų, kurių nemokėjome išspręsti. Bet mūsų meilė niekur nedingo. Keli mėnesiai tylos – ir vėl tarsi netyčia susitikdavome, tarsi netyčia pasibučiuodavome, suprasdami, kad kaip ir baigta, bet kaip ir ne. Dvejus metus buvome atskirai, bet kažkur giliai kartu.

Išvykau į kitą šalį su mintimi, kad dabar tai jau tikrai viskas baigta ir nebus galimybių susitikti. Bet tu atvažiavai ir čia. Apglėbei mane ir privertei patikėti, kad meilė yra svarbiau už viską.

Taip pat skaitykite: Tikra istorija. „Buvo nulemta, kad žvaigždės spindės tik mums“

Ne, mielasis, meilė dar ne viskas. Man dar reikalingas supratimas ir pagarba. Šie dalykai tau nepažįstami.

Todėl ir sėdžiu viena su vyno taure. Po keturių dienų, po ketverių metų. Ir vėl nuo pradžių. O tu sakai, kad nėra pabaigos – kai įsimyli, tai jau visam gyvenimui. Kodėl tuomet ta meilė tokia sunki?

Dabar ir vėl nebenoriu tavęs matyti, bet kartu prisimenu „Californication“, „The Notebook“. Gal kažkas kuria istoriją ir apie mus, mums nežinant? Jei taip, tuomet aš norėčiau kitokios istorijos. Šita man nepatinka.

Norėčiau priimti nuolankios moters, žmonos vaidmenį, bet gi niekaip negaliu tau nusileisti. Matyt, kažkas man skyrė kitą vaidmenį. Kažkas suplanavo ir tai, kad tu mane privalai padaryti stipresne. 

Ir žinai, tau puikiai sekasi!


Dėkojame istorijos autorei už atvertą širdį ir dovanojame jai Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centro įsteigtą prizą – visos dienos apsilankymą Druskininkų vandens parke suaugusiam asmeniui (vertė – 104 Lt / 30,12 €).

aquapark.lt nuotr./Vandens pramogos
aquapark.lt nuotr./Vandens pramogos

Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centras AQUA – viskas viename: poilsis, sveikatingumas, gydymas ir pramogos.

Viešbutyje AQUA ilsėkitės su šeima, Druskininkų gydykloje išbandykite natūralių sveikatos šaltinių – purvo ir mineralinio vandens – poveikį, Druskininkų vandens parke pasiduokite gerų emocijų bangai ir pasilepinkite nemokamomis pirčių programomis.

www.aquapark.lt

Išgyvenote (ne)laimingą meilę, atsidūrėte painiame meilės trikampyje, su visomis smulkmenomis prisimenate kūdikio gimimą, o galbūt norite išpasakoti savo patirtą gyvenimo tragediją? Gyvenimiškas istorijas ir pasakojimus siųskite mums elektroniniu paštu ji24.lt@zlg.lt, portale Ji24.lt publikuotų istorijų autoriai bus apdovanoti puikiais prizais.

P. S. LABAI PRAŠOME ISTORIJAS RAŠYTI TIK LIETUVIŠKOMIS RAIDĖMIS!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius