Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

3 labai lengvi ir efektyvūs būdai norinčioms sumažinti celiulitą

Laikas, kurį užtruktumėte skaitydamos aiškinimus, kodėl atsiranda celiulitas, bus daug vertingesnis, jei jį praleisite su juo kovodamos. Natūralios kosmetikos „Uoga Uoga“ kūrėja Lena Sokolovska pateikia tris receptus, kurie tapę kasdienės grožio rutinos dalimi padės sumažinti celiulitą.
Celiulitas
Celiulitas / 123RF.com nuotr.

Galima manyti, kad celiulito atsiradimas yra nesveiko gyvenimo, mitybos, antsvorio padarinys, tačiau neretai jis „papuošia“ ir lieknas, saikingai nuodėmingus produktus vartojančias damas. Todėl žemiau esantys patarimai tiesiogiai susiję su odos priežiūra.

Asmeninio archyvo nuotr./Lena Sokolovska
Asmeninio archyvo nuotr./Lena Sokolovska

Trejopo poveikio kavos ledukai su kokosu

Kofeinas, naudojamas išoriškai, yra natūralus antioksidantas, jis veikia odos senėjimo procesus, ją stangrina, aktyvina kraujotaką.

„Dažnai kava ir jos vartojimas vertinamas prieštaringai. Ilgai buvo manoma, kad ji yra tiesioginis celiulito priešas, nes sulaiko skysčius organizme. Tačiau neseniai viena profesionali gydytoja dietologė mane patikino, kad naujausi tyrimai atskleidė, jog kavoje yra labai naudingų medžiagų būtent odai. Kuri tiesa priimtinesnė jums, spręskite pačios.

Tačiau faktas, kad kofeinas, naudojamas išoriškai, yra natūralus antioksidantas, veikiantis odos senėjimo procesus, ją stangrinantis, itin aktyvinantis kraujotaką, o tai labai svarbu kovojant su celiulitu“, – tikina L.Sokolovska.

Kosmetikos kūrėja siūlo išbandyti kiek kitokį nei įprasta kavos tirščių ir kokoso aliejaus šveitiklį.

123RF.com nuotr./Kava ir kokosų aliejus
123RF.com nuotr./Kava ir kokosų aliejus

Kavos ledukams reikės:

  • ½ stiklinės kavos tirščių;
  • ½ stiklinės kokosų aliejaus;
  • formelių, skirtų šaldyti arba kepti.

Kaip pasigaminti? Jei kokosų aliejus yra labai sukietėjęs, jį galite truputį pašildyti, naudodamos metodą „indas inde“, kai į didesnį indą su vandeniu įstatomas mažesnis indas su aliejumi, kurį reikia ištirpdyti.

Labai svarbu neleisti aliejui užvirti! Kitaip prarasite jo vertingąsias medžiagas. Suskystėjusį aliejų sumaišykite su kavos tirščiais ir išpilstykite į ledukų arba silikonines keksiukų (ypač tinka mažųjų keksiukų) formeles. Jei aliejų šildėte, palaukite, kol jis atvės, ir tik tada įdėkite į kamerą, kad jis sušaltų.

Tokius ledukus-šveitiklius, išimtus tiesiai iš kameros, naudokite duše porą kartų per savaitę. Galite sunaudoti iš karto arba galite po truputį, vis palendant po dušu ir taip sukuriant odai trejopą poveikį – šveitimą su kontrastiniu dušu ir maitinimu.

Druskos ir eterinių aliejų jėga

„Dažnai grožio procedūras atliekame su dideliu užsidegimu, kai jos mums yra naujiena. Tačiau ilgainiui pradeda atrodyti, kad ta priemonė nebeveikia ir viską metame, kai būname pusiaukelėje tikslo link. Todėl gerai turėti kelias panašaus poveikio, bet šiek tiek skirtingas priemones, kad galėtumėte jas tarpusavyje keisti“, – pataria kosmetikos kūrėja.

Ji rekomenduoja įsigyti keletą eterinių aliejų, kurie dažnai pasitaiko natūralios kosmetikos receptuose ir yra laikomi itin efektyviais kovojant su celiulitu, pavyzdžiui, citrinų, apelsinų, greipfrutų, rozmarinų, kiparisų.

Barboros Adamonytės nuotr./Druskos šveitiklio sudedamosios dalys
Barboros Adamonytės nuotr./Druskos šveitiklio sudedamosios dalys

Šveitikliui su eteriniais aliejais reikės:

  • ½ stiklinės jūros druskos;
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • 12 lašų apelsinų eterinio aliejaus;
  • 10 lašų citrinų eterinio aliejaus;
  • 5 lašų kiparisų eterinio aliejaus (jis padeda pašalinti vandens sankaupas iš odos, tačiau jo reikėtų vengti nėštumo metu!).

Citrinų, apelsinų, greipfrutų, rozmarinų, kiparisų eteriniai aliejai laikomi itin efektyviais kovojant su celiulitu.

Kaip pasigaminti? Jei naudosite stambią druską, ją sumalkite kavamale, kad šveičiamasis poveikis būtų švelnesnis. Sumaltą druską sumaišykite su alyvuogių aliejumi ir eteriniais aliejais. Jei kurio nors eterinio aliejaus neturite – šveitiklį vis tiek pasigaminkite be jo, kitą kartą išbandysite su kitu.

Pasigamintą priemonę supilkite į sandarų indą. Tamsioje vietoje tokį šveitiklį galite laikyti apie 6 mėnesius, o naudoti kelis kartus per savaitę. Svarbu nepamiršti, kad eteriniai aliejai yra labai koncentruotas produktas, todėl pasigamintą priemonę pirmiausia rekomenduojama išbandyti ant mažo odos lopinėlio ir stebėti odos reakciją.

Sausas šepetys ir savimasažai

Dar viena alternatyva šveitikliams – šveitimas sausu šepečiu. Natūralių, pavyzdžiui, bambuko šerių šepečių dabar nesunkiai gausite nusipirkti. Svarbu atsiminti, kad trinti juo reikia sausą kūną ir daryti tai gana švelniai, per daug nespaudžiant ir netraumuojant odos. Taip pat šis metodas nelabai tinka itin sausos ir jautrios odos savininkėms.

Yra du metodai, kaip atlikti sausą šveitimą. Pirmas - trintis visiškai sausu šepečiu prieš dušą. Antras - nusiprausti duše, rankšluosčiu nusausinti kūną, ant šepečio užlašinti šiek tiek mėgstamo nerafinuoto aliejaus ir trinti kūną (tai priimtinesnis būdas sausesnės odos savininkėms).

Fotolia nuotr./Kūno priežiūra
Fotolia nuotr./Kūno priežiūra

Svarbu! Trinantis sausu šepečiu suaktyvinamas limfos tekėjimas, todėl reikia laikytis teisingos krypties, o ji turėtų būti širdies link. Kojos masažuojamos nuo pėdų blauzdų link, rankos – nuo plaštakų pažastų link ir krūtine žemyn širdies ploto link. Pilvukas šepečiu masažuojamas ratu pagal laikrodžio rodyklę. Galima masažuoti visą kūną, geriausiai ryte, nes toks masažas suteikia energijos.

Po bet kokio šveitimo celiulito pažeistas vietas itin gerai veiks savimasažas – rankomis arba specialia gumine taurele, kuri taip pat naudojama limfos tekėjimo kryptimi. L.Sokolovska tokiam masažui siūlo naudoti specialiai pasigamintą aliejų mišinį.

Aliejų mišiniui nuo celiulito reikės:

  • 97 ml bazinio aliejaus (sezamų, migdolų, kokosų, alyvuogių, rinkitės turimą arba mėgstamą);
  • 20 lašų greipfrutų eterinio aliejaus;
  • 20 lašų citrinų eterinio aliejaus;
  • 10 lašų rozmarinų eterinio aliejaus;
  • 10 lašų kiparisų eterinio aliejaus.

Kaip pasigaminti? Indelyje sumaišykite visas sudedamąsias dalis ir šiuo aliejų mišiniu masažuokite celiulito paveiktas vietas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius