Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 faktų apie griežtąją ir įtakingąją mados deivę Anną Wintour

Lapkričio 3 dieną savo 65-ąjį gimtadienį atšventė Anna Wintour – žurnalistė, mados kritikė, vyriausioji amerikiečių mados žurnalo „Vogue“ redaktorė. Per savo ilgą karjerą ši geležinė ledi pasiekė neįtikėtinų aukštumų: pavergė mados pasaulį ir apvertė jį aukštyn kojomis.
Anna Wintour
Anna Wintour / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.
Temos: 1 Mada

Jūsų dėmesiui – 10 įdomybių iš šios stilingosios moters gyvenimo!

1. Pirmasis amerikiečių „Vogue“ žurnalo viršelis, vadovaujant Annai, sukėlė tikrą sąmyšį ne tik mados pasaulyje, bet ir visuomenėje. Viršelį papuošė Izraelio modelis Michaela Bercu, viršutinę kūno dalį papuošusi prabangia Christiano Lacroix kolekcijos palaidine ir apsivilkusi kasdieniais Guess džinsais. Kaip vėliau paaiškėjo, sijonas modeliui netiko, nes manekenė buvo šiek tiek papilnėjusi. A. Wintour nusprendė, kad tiks ir toks, kasdienis įvaizdis su džinsais.

Taip pat skaitykite: Tikra istorija. „Liko jaukiausi prisiminimai, kuriuos kada nors papasakosiu savo dukrai“

2. Vyriausioji „Vogue“ redaktorė turi daug priešininkų. Tačiau ypatingą neapykantą jai jaučia gyvūnų teises ginančios organizacijos PETA atstovai, kurie ją kaltina pernelyg didele meile drabužiams iš natūralių kailių bei kailinių propagavimu „Vogue“ žurnale. Pavyzdžiui, per 2005 metų išpuolį Paryžiuje, į Anną Wintour, išeinančią iš „Chanel“ mados namų,  PETA aktyvistai sviedė tortą.  Iš po kremo suoksnio ant veido tepasigirdo „Dėvėkite daugiau kailinių!“

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Grace Coddington, Mario Testino, Anna Wintour ir Bazas Luhrmannas su žmona Catherine Martin
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Grace Coddington, Mario Testino, Anna Wintour ir Bazas Luhrmannas su žmona Catherine Martin

Visame pasaulyje taip pat žinoma Wintour frazė „Man patinka kailiniai. Dėl grėsmės būti užpultai turiu samdytis apsaugą, bet neketinu nustoti jų vilkėti.“

3. Jau daug metų mados imperatorė yra ištikima savo stiliui ir nenoriai keičia savo garderobą. Griežta bobo stiliaus šukuosena (šios ji nekeičia nuo keturiolikos metų, kartais tik perdažo plaukus), akiniai nuo saulės, Manolo Blahnik bateliai, kuriems ji ištikima jau 20 metų ir, žinoma, nuostabūs kailiniai. Anna dievina masyvius, spalvotų akmenukų vėrinius ir niekad nedėvi kelnių. Taip pat vyriausioji redaktorė niekada nenešioja rankinių – jos manymu, šios tik kenkia moters figūrai. Bene visus jos daiktus nešioja asistentai.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Anna Wintour
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Anna Wintour
AFP/„Scanpix“ nuotr./Anna Wintour ir Rihanna
AFP/„Scanpix“ nuotr./Anna Wintour ir Rihanna

 

4. Žurnalistika Annai – šeimos reikalas. Jos tėvas Charlesas buvo britų laikraščio „The Evening Standard“ redaktorius, 1955 metais įkūręs teatro premiją, kuri egzistuoja iki šiol. Anna dievino tėvą, konsultuodavo jį, kaip padaryti jo laikraštį įdomesniu jaunimui.

Scanpix nuotr./Anna Wintour su savo tėvu
Scanpix nuotr./Anna Wintour su savo tėvu

Taip pat skaitykite: Renkamės džinsus pagal mados pulsą ir figūros ypatumus

5. Anna nustatė griežtas taisykles tiems, kurie nori papulti ant „Vogue“ viršelio. Pirmoji ir neapskundžiama taisyklė: jei norite save matyti ant žurnalo viršelio – numeskite svorio. Žinoma, kad garsi JAV laidų vedėja Oprah Winfrey dėl to turėjo atsikratyti 9 kilogramų. Jeigu Wintour nuspręs, kad asmuo neatitinka „Vogue“ stiliaus, tai net įtakingiausios įžymybės turi su tuo susitaikyti.

1999 metais po bandomosios Jennifer Lopez fotosesijos, mados deivė atsisakė ją dėti ant žurnalo viršelio, mat Lopez pasirodė jai „pernelyg vulgari“. Anna griežtai vertina išvaizdą ir jokiu būdu į savo redakciją nepriimtų net geriausio specialisto, jeigu jis būtų bent šiek tiek storesnis. Įdomu tai, kad pati Anna vaikystėje buvo stamboka, dėl to ji sportavo ir netgi badavo.

6. Wintour neįtikėtinai punktuali. Mados pasaulyje įprasta, kad kolekcijų pristatymai dažniausiai prasideda beveik valanda vėliau nei parašyta kvietime, bet Anna atvyksta būtent nurodytu laiku. Ją, išdidžią vienišę, dažnai galima pastebėti pirmose eilėse.

7. 2013 metais Wintour surinko 125 milijonus JAV dolerių įvariems labdaros projektams. Po šio įvykio Niujorko Metropoliteno meno muziejus, kurio prabangūs kasmetiniai pokyliai yra vieni įdomiausių, dalį pastato (Kostiumo institutą) pavadino Annos Wintour kostiumo centro vardu. Apie tai pranešė pati Michelle Obama, teigdama, kad jai malonu pažinoti tokį žmogų, kaip A. Wintour.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Michelle Obama ir Anna Wintour
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Michelle Obama ir Anna Wintour
AFP/„Scanpix“ nuotr./Anna Wintour
AFP/„Scanpix“ nuotr./Anna Wintour

8. Ištekėjusi Anna buvo tik kartą už vaikų psichologo Davido Shafferio, su kuriuo susilaukė dviejų vaikų: dukros Bee Shaffer bei sūnaus Charleso. Jau 10 metų ji bendrauja su klestinčiu verslininku  iš Teksaso Shelby Bryanu.

AOP nuotr./Annai Wintour svarbu, kad jos dukra Katherine ir sūnus Charlesas būtų laimingi.
AOP nuotr./Annai Wintour svarbu, kad jos dukra ir sūnus būtų laimingi.
„Scanpix“ nuotr./Anna Wintour
„Scanpix“ nuotr./Anna Wintour ir Shelby Bryanas.

Asmeninis Wintour gyvenimas – tabu. Žinoma tik tiek, kad ji turi du brolius bei seserį. Tiesa, vienas iš brolių žuvo avarijoje, kai jam buvo 14 metų.

Taip pat skaitykite: 15 mados taisyklių, kurias privalote pažeisti

9. Dėl savo charakterio Anna užsidirbo „Atominės ledi“ pravardę. Annos Wintour asmenybė įkvėpė ne vienos kino juostos pagrindinę veikėją – „Ir velnias dėvi Prada“, „Gatavi drabužiai“, „Bjaurioji Betė“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Anna Wintour
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Anna Wintour
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Anna Wintour ir Tommy Hilfigeris
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Anna Wintour ir Tommy Hilfigeris

10. Anna įsitikinusi, kad „Vogue“ moko skaitytojus supratimo apie grožį, skonį, madą. Šio žurnalo skaitytoja: šiuolaikinė moteris, kuriai rūpi karjera ir pinigai, kuri neturi laiko vaikščioti po parduotuves ir domėtis, kas yra madinga. Naujausią informaciją apie madą jai turi pateikti „Vogue“. Tai – elegantiška, moderni, gyvybinga, išpuoselėta ir seksuali moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius