Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 spintos revizijos taisyklių

Rytas, metas į darbą, o jūs ir vėl kankinatės prie spintos, nes nežinote arba „neturite“, ką apsirengti? Kad tokios bėdos neištiktų, keliskart per metus derėtų iš esmės peržiūrėti savo garderobą.
Drabužių spinta.
Drabužių spinta. / „Shutterstock“ nuotr.

Prekių ženklo N-A dizainerė, profesionali moterų ir vyrų aprangos stilistė Natalija Stun pateikia dešimt spintos revizijos taisyklių, kurios, jei jų laikysitės, padės nepasiklysti drabužinėje.

Stilistė Natalija Stunžėnienė.
Stilistė Natalija Stunžėnienė.

1. Visų pirmą atidėkite į šalį drabužius, batus, rankines ir aksesuarus, kurie yra susinešioję ir praradę pirminę išvaizdą.

2. Kitas žingsnis – atidėkite drabužius, kurių dydis yra netinkamas: per dideli, per maži ar tiesiog netinka jūsų figūrai. Mažesnio dydžio suknelė, kabanti jūsų spintoje, tikrai gali paskatinti jus sveikiau valgyti ir užsiimti sportu, bet kai tokių drabužiu apstu, nieko gero nebus, bus daugiau streso nei naudos.

3. Kai kuriuos drabužius galima pakoreguoti. Nebūtina jų atsisakyti, galima nunešti siuvėjai ir patvarkyti pagal jūsų figūrą.

Fotolia nuotr./Siuvėjos
Fotolia nuotr./Siuvėjos

4. Ir paskutinė grupė daiktų, kuri tikriausiai keliaus į šiukšlių maišą – drabužiai, kurių dėl kokių nors priežasčių nedėvėjote daugiau kaip metus. Bet turėkite omeny, kad kalbama ne apie vakarines sukneles ar panašius daiktus, kuriuos dėvite tik ypatingomis progomis.

Vida Press nuotr./Moteris tvarko spintą
Vida Press nuotr./Moteris tvarko spintą

5. O tuos nelaiminguosius, kurių dydis tinka ir yra aktualūs šiam laikui, bet vis tiek buvo neliečiami metus, atidėkite į šoną su tikslu atrasti jiems porą iš savo garderobo. Keliaukite prie kito etapo.

6. Likusius gerus daiktus reikia surūšiuoti į grupes pagal sezonus ir susikoncentruoti į tai, kuris aktualus dabar. Lauke pavasaris? Dirbam su pavasario ir vasaros garderobu.

Vida Press nuotr./Moteris rūšiuoja drabužius
Vida Press nuotr./Moteris rūšiuoja drabužius

7. Nustatykite bazinius drabužius. Jei jų neturėsite pakankamai, bus sunkumų komplektuojant papildomus (įdomius, madingus) drabužius.

8. Iš to, ką turite, sukurkite kelis derinius, kurie yra visiškai užbaigti (drabužiai, batai, rankinė, aksesuarai). Pabandykite peržengti standartų ribą, derinkite daiktus „kitaip“.

Vida Press nuotr./Derinys su švarku
Vida Press nuotr./Derinys su švarku

9. Suraskite drabužius ir batus, kurie visiškai prie nieko netinka. Prie jų parduotuvėje reikės rasti drabužius. Jeigu nerasite porų, teks išmesti arba atidėti geresniems laikams.

10. Sudarykite pirkinių sąrašą. Sudarydami jį orientuokitės į jau turimus derinius. Pavyzdžiui, turite bazines kelnes, kurias dėvite su marškiniais ir džemperiais ir planuojate prie jų nusipirkti liemenę. Ši liemenė tiks ir prie sijono, kurio neturėjote su kuo dėvėti. Taigi šis pirkinys – strategiškai labai svarbus (universalus).

Tam, kad padarytumėte tvarką savo spintoje, neužteks perskaityti stilisto rekomendacijų. Reikia tiesiog imti ir tai padaryti!

Šaltinis – natalijastun.com.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius