Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2022 m. audinių tendencijos: kokiems raštams ir medžiagoms reikėtų atverti spintą

Mada, kaip ir kitos meno rūšys, visų pirma dirgina tam tikrus mūsų pojūčius, sukelia reakcijas. Vienas iš komponentų, kuris yra sprendžiamasis mados pasaulyje – audinys. Ne vienas drabužių kūrėjas yra prisipažinęs, kad pirmoji idėjos užuomazga kyla būtent iš audinio – tai esminė dalis kolekcijos kūrimo ar koncepcijos plėtojimo procese.
2022 m. audinių tendencijos
2022 m. audinių tendencijos / Vida Press nuotr.

Audinys atliepia tiek mūsų regos, tiek lytėjimo pojūčius. Jau kurį laiką drabužių kūrėjai manipuliuoja skirtingomis audinių kūrimo technikomis taip ypač praplėsdami medžiagų spektrą. Vieni audiniai žavi dėl subtilaus blizgesio, kiti – dėl juos kuriant panaudotų inovacijų, pavyzdžiui, mišrių technikų ar trimačių projekcijų, treti – priešingai, dėl duoklės klasikai bei nostalgijos praėjusiems laikams.

Tai ne tik mados dalelė, bet ir tam tikrą psichologinį užtaisą nešantis elementas. Gėlėti raštai nukelia į egzotiškas vietoves, pažadindami atostogų ilgesį, o šilkai, grakščiai išryškinantys kūno kontūrus bei turintys ypač dailų kritimą, skatina galvoti apie raudono kilimo prašmatnumą ir prabangą. Pasitelkiant naujas technikas, kuriamos elastingos, tamprios medžiagos, kurios yra nekenksmingos aplinkai.

Vida Press nuotr./„Lanvin“ 2020 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis
Vida Press nuotr./„Lanvin“ 2020 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis

Taip pat savo pavidalą nuo pirminio varianto gerokai pakeitė viskozė, poliesteris ar medvilnė – šiandien šioms, rodos, įprastoms medžiagoms suteikta gerokai daugiau formų bei variacijų, nei buvo įprasta prieš, pavyzdžiui, penkerius metus.

Na, o dėl augančios ekologijos reikšmės vis didesnę svarbą įgyja tvarūs, ilgai dėvimi audiniai. Siekiantiems atlikti spintos reviziją svarbu suvokti ne tik tai, kokios tendencijos sekė iki šiol, tačiau ir numatyti kelis žingsnius į priekį projektuojant 2022 metų garderobą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius