Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

4 madingiausi džinsų modeliai: kokiai figūrai jie tinka?

Džinsai – niekada iš mados neišeinantis drabužis, be kurio sunkiai įsivaizduojame savo garderobą. Stilistė Mingailė Skuodytė išskyrė keturis madingiausius šio sezono džinsų modelius ir pasidalino, kurie jų kokiai figūrai tinka ir kam visiškai netinka.
Džinsai
Džinsai / 123RF.com nuotr.
Temos: 3 Mada Džinsai Stilius

Platūs džinsai

Džinsai, kurie nuo pat šlaunies platėja į apačią (angl. wide leg). Dažniausiai jie yra aukštu liemeniu.

Pasak „Tavo stilius“ įkūrėjos M.Skuodytės, jie tinka aukštesnėms moterims, taip pat toms, kurių šlaunys siauresnės. Netinka labai žemoms, taip pat apvalių šlaunų savininkėms.

M.Skuodytė tokio modelio džinsus siūlo derinti su trumpais ir prigludusiais viršutinės kūno dalies drabužiais, kad bent šiek tiek pabrėžtumėte kūno formas, nes patys džinsai yra dideli ir platūs. „Jei renkatės ilgesnį drabužį, jis turėtų būti sukištas į džinsus. Tinka tiek prie sportbačių, tiek prie basučių ar dailesnių aukštakulnių“, – patarimus dalija stilistė.

Platėjantys džinsai

Dar vienas madingas šio sezono džinsų modelis – platėjantys, nuo kelių ar dar žemiau (angl. bell bottom).

Pašnekovės teigimu, tokie džinsai tinka vidutinio sudėjimo moterims, kurių klubai ir šlaunys yra išraiškingų formų. Žemesnėms moterims juos tinka derinti su aukštakulniais – vizualiai pailgina kojas. Tokių džinsų, pasak stilistės, turėtų vengti moterys, kurių labai siauri klubai.

„Tokie džinsai pabrėžia moterišką figūrą ir ilgina kojas, todėl dažniausiai norisi juos derinti su aukštakulniais arba platforminiais batais, tačiau juos uždengsime ilgomis kelnių klešnėmis. Galima derinti tiek su sportbačiais, tiek su aukštakulniais“, – sako stilistė ir priduria, kad viršutinės kūno dalies drabužiai turėtų būti trumpesni, tvarkingų formų, o jei laisvesni – reikėtų sukišti į džinsus.

Tiesūs trumpinti džinsai

M.Skuodytės teigimu, tiesūs trumpinti džinsai (angl. straight leg cropped) tinka visoms figūroms. Liemens aukštį galite rinktis atsižvelgdamos į savo figūrą: jei kūno formos apvalesnės – aukštesnį liemenį turinčius džinsus, jei tiesesnės – žemesnį ir galbūt sujuosti diržu.

Pasak pašnekovės, apvalesnio sudėjimo moterims netinka džinsai žemintu liemeniu. Turinčioms stambesnes ar trumpesnes kojas – ilgis per vidurį blauzdos. O labai ilgų kojų savininkėms – smarkiai trumpinti džinsai.

Tokio modelio džinsus galima derinti su sportbačiais, klasikinio stiliaus „vyriškais“ batais, pusauliais batais su kulnu. Kalbant apie viršutinę kūno dalį – tiks marškinukai, megztukai, golfai, švarkeliai.

Boyfriend džinsai

Tai – apkritę, platesni viršuje ir siaurėjantys į apačią džinsai.

Pasak M.Skuodytės, tokie džinsai tikrai neskirti pabrėžti moterišką figūrą, todėl praktiškai tinka visoms, tik svarbu pasirinkti, kiek platūs jie gali būti. Kuo apvalesnės kūno formos, tuo siauresnius džinsus reikėtų rinktis. Jei esate liekna, džinsai gali būti platesni, labiau apkritę.

Stilistė įspėja, kad tiek labai lieknos, tiek stambesnės moterys turėtų vengti labai apkritusių džinsų.

Ji siūlo džinsus derinti su sportbačiais, įsispiriamais lygiapadžiais batais, bet storesniais padais. Kalbant apie viršutinę kūno dalį, tiks paprasti marškinėliai ir švarkas, striukė, lietpaltis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius