Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 stiliaus konsultanto patarimai antsvorio turintiems vyrams

Turbūt nereikia čia nieko per daug slėpti – ne visi mes mėgstame plušėti sporto salėse, laikytis dietos ar kaip kitaip nuolatos rūpintis savo kūnu. Kartais tam nėra laiko, kartais – noro, tačiau tai tikrai nereiškia, kad apkūnūs vyrai negali rengtis stilingai.
Jamesas Cordenas
Jamesas Cordenas / Vida Press nuotr.

Taigi šiandien susipažinkite su 5 naudingais ir paprastais patarimais, kurie padės pakelti jūsų stilių į aukštesnį lygį, net ir tuomet, jei turite antsvorio.

Dydis

Tinkamas drabužio dydis yra pats svarbiausias antsvorio turinčio vyro aprangos elementas. Ir šis patarimas galioja visiems drabužiams – kostiumams, džinsams, marškinėliams trumpomis rankovėmis ar klasikiniams marškiniams.

Vida Press nuotr./Jamesas Cordenas
Vida Press nuotr./Jamesas Cordenas

Tinkamas dydis tikrai nereiškia per dideli drabužiai, kurie neva sugebės paslėpti figūros trūkumus. Tiesą sakant, bus kaip tik priešingai – per dideli drabužiai dar labiau vizualiai stambins ir išryškins antsvorio turinčias vietas.

Mažesnių dydžių drabužiai taip pat nebus geras sprendimas – jie bus apsitempę ir akivaizdžiai parodys, kad kažkas labai norėjo atrodyti lieknesnis, bandydamas aptempti savo pilvą į kelnes sukištu siauro modelio megztiniu, ir jam to padaryti visiškai nepavyko.

Žinoma, turbūt dabar norėsite pasakyti, kad parduotuvėse tiesiog nebūna drabužių, skirtų antsvorio turintiems vyrams, ir tai bus visiška tiesa. Tačiau yra siuvėjų bei drabužių taisymo ir koregavimo paslaugos, ten naujai įsigytus drabužius galima labai greitai ir nebrangiai pakoreguoti. Labai rekomenduočiau pradėti jomis naudotis, nes rezultatai bus tikrai akivaizdūs.

Švarkai

Nors švarkai, žinoma, yra puikus drabužis bet kokio sudėjimo vyrams, turintiems antsvorio ties pilvu tinkamo dydžio švarkas padės ne tik jį paslėpti, tačiau tuo pačiu ir vizualiai praplatinti pečius. Taigi galutinis efektas bus ypač akivaizdus ir tai tikrai galima pamatyti nuotraukose.

Vida Press nuotr./Jonah Hillas
Vida Press nuotr./Jonah Hillas

Beje, reikėtų nepamiršti užsisegti švarko, nes tik tuomet jis paslėps pilvą ir padės vizualiai suformuoti lieknesnį siluetą.

Tamsūs drabužiai

Tamsių drabužių metodas yra, ko gero, pats paprasčiausias. Ne paslaptis, kad šviesi apranga vizualiai kūną platina, o tamsi – daro jį lieknesnį, todėl tuo tikrai vertėtų pasinaudoti kuriant aprangos derinius.

Štai, puikus Jonah Hillo pavyzdys – lieknesnes kojas jis vizualiai platina šviesesnės spalvos džinsais, o stambesnę viršutinę kūno dalį siaurina, vilkėdamas tamsios spalvos megztinį. Priešingu atveju kelnės turėtų būti tamsesnės, o viršutinės kūno dalies apranga – šviesesnė.

Vida Press nuotr./Jonah Hillas
Vida Press nuotr./Jonah Hillas

Dėmesio nukreipimas

Papildomus kūno kilogramus ne visuomet būtina maskuoti – galima pasinaudoti paprasta, tačiau efektyviai veikiančia dėmesio nukreipimo technika. Nors tai skamba kaip koks magiškas triukas, išmokti šią dėmesio nukreipimo techniką yra labai paprasta.

Vida Press nuotr./Jamesas Cordenas
Vida Press nuotr./Jamesas Cordenas

Pagrindinė šio triuko esmė – nukreipti jus matančių žmonių dėmesį nuo antsvorį turinčių kūno dalių, pasinaudojant tam tikrais aprangos akcentais. Tokiais, kaip galite matyti nuotraukose. Jamesas Cordenas labai gudriai išnaudoja tamsesnius ir ryškius drabužius, kad nukreiptų dėmesį nuo savo pilvo į krūtinę bei kaklą ir veidą.

Vida Press nuotr./Jamesas Cordenas
Vida Press nuotr./Jamesas Cordenas

Triukas labai paprastas, tačiau efektyvus, ir galioja tiek viršutinei, tiek apatinei kūno daliai.

Vertikalūs dryžiai

Ar tai būtų kostiumas, ar marškiniai, ar megztinis – dryžiai puikiai tinka, norint sukurti lieknesnės figūros įspūdį. Tinkamo dydžio, tamsios spalvos kostiumas, turintys vertikalius dryžius, gali sukurti stebuklus – tikrai rekomenduoju pabandyti.

Beje, nepamirškite, kad čia kalbama apie vertikalius dryžius – su horizontaliais atrodysite dar platesnis ir apkūnesnis, todėl jų reikėtų vengti.

Vida Press nuotr./Jonah Hillas
Vida Press nuotr./Jonah Hillas

Bonus patarimas – barzda

Peržiūrėję aukščiau esančias nuotraukas pastebėsite, kad visi nuotraukose esantys vyrai turi užsiauginę didesnę ar mažesnę barzdą. Taip, šiuo metu barzdos yra madingos, tačiau jos taip pat puikiai gali paslėpti pagurklį ir sukurti siauresnio veido įspūdį. Jeigu jūsų barzda auga gražiai (deja, ne visi vyrai gali džiaugtis vešliomis ir tankiomis barzdomis), tikrai galėtumėte išbandyti ir šį paprastą, bet efektyvų triuką.

Algirdas Gricius yra internetinio žurnalo „Vyro stilius“ autorius ir vyrų stiliaus konsultantas. Išleido knygą „Idealiai tinkantis kostiumas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius