Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Videika – apie tai, kokia vestuvinė suknelė kokiai šventės vietai tinka

Miestas, kaimas, dvaras, o gal rivjera? Skirtingos šventės vietos – vis kita suknelė. Kokia ji turi būti, kaip ją priderinti ir kokiais kriterijais remtis, kad neatrodytumėte kaip princesė „iš kitos pasakos“, pataria mados namų „Vamp“ įkūrėjas Arvydas Videika.
Arvydo Videikos vestuvinės suknelės
Arvydo Videikos vestuvinės suknelės / Gedimino Žilinsko nuotr.

„Pirmąją nuotaką puošiau prieš daugiau kaip 20 metų. Tad nuotraukų, madų, ikoniškų porų mačiau ne vieną ir ne dvi. Visais atvejais labiausiai užbūrė ne įspūdinga suknia, ne madinga šukuosena, ne jaunikio kostiumo spalva – o visuma. Visuma, iš kurios išėmus bet kurią smulkmeną, ji gali subyrėti ir tapti kiču.

Todėl, kai manęs klausia, kokia suknele vertėtų puoštis šventės dieną, atsakau, ar jau žinoma tuoktuvių vieta? Tai esminis kriterijus, kuris gelbės kuriant vestuvių įvaizdį“, – dėstė A.Videika.

Dvaras – vieta karališkoms ir prabangioms vestuvėms, įsitikinęs dizaineris. O suknelė, puošta ilgu šleifu, – privaloma.

Gedimino Žilinsko nuotr./Arvydo Videikos vestuvinė suknelė (dvarui)
Gedimino Žilinsko nuotr./Arvydo Videikos vestuvinė suknelė (dvarui)

„Tai vieta princesėms, kurių būsimi vyrai – svajonių jaunikiai, šeimos laisvalaikiu žaidžia golfą, o vasarą plaukioja jachta. Tokia vieta dažniausiai rezervuojama prieš metus, o svečių skaičius siekia net kelis šimtus. Kadangi įspūdingos dvarų salės būna aukštomis lubomis, puoštos krištolo sietynais, suknelė negali būti kukli.

Šiai naudojamos dešimtys metrų šilko ar tiulio, ji dekoruojama perlais ir kristalais. Viską vainikuoja ilgas, žeme besivelkantis šleifas. Prie tokios suknelės labiausiai dera subtiliai sukelti plaukai. Nuometas – ilgas, dengiantis visą šleifą. Vyrui sukti galvos dėl įvaizdžio neteks – jam patartina rinktis klasika tapusį juodą smokingą“, – teigė A.Videika.

Rustic stilius ir kaimo žavesys – dar viena šiųmetė tendencija. Ją įvertins gamtą ir gyvą muziką mylintys jaunieji. O suknelė, pasak eksperto, – paprasta, lengvai krintanti ir žaisminga.

Gedimino Žilinsko nuotr./Arvydo Videikos vestuvinė suknelė („rustic“)
Gedimino Žilinsko nuotr./Arvydo Videikos vestuvinė suknelė („rustic“)

„Tokio tipo vestuvės – linksmos, jose dalyvauja būrys svečių, skamba gyva muzika, o jaunosios stilius neįpareigojantis, patogus ir romantiškas. Tai stilinga, bohemiška šventė, kuri nebūtinai vyksta kaimo turizmo sodyboje, prisėdus prie stalo. Atvirkščiai – vieta jauki, apsupta milijono lempučių, galbūt kur nors netoli miško.

Suknelė tokiai progai – lengva, puošta trapecijos formos sijonu, jai nereikalingi aukštakulniai. Šukuosenai renkamasi palaidus plaukus, su lyg netyčia prisegtomis gėlėmis. Makiažas – švelnus, vos pastebimas. Puokštė – kaip iš močiutės daržo: kupina lauko gėlių ir žalumos.

Jaunikiui tiks viskas, išskyrus juodą kostiumą. Tai gali būti dryžuotas, languotas, šviesus ar tamsus kostiumas, prie kurio dera prasegta marškinių apykaklė ar ryški varlytė“, – patarimais dalijosi A.Videika.

Miesto tuoktuvės reikalauja gana griežtų taisyklių, mano A.Videika. Tai puota mėgstantiems rūšinį vyną ir juodą spalvą.

Gedimino Žilinsko nuotr./Arvydo Videikos vestuvinė suknelė (miestui)
Gedimino Žilinsko nuotr./Arvydo Videikos vestuvinė suknelė (miestui)

„Stilingas, itin gero maisto restoranas, kuklus, bet įstabus dekoras. Spalvų – viena kita, o gal ir juodai baltas vaizdas. Štai tokios yra vestuvės mieste. Jos reikalauja tvarkos ir elegancijos.

Suknelė miestui – lakoniška, lyg be siūlių: jokių raitytų dekorų, jokių gėlyčių ar nėrinių. Švara, išgryninta elegancija: brangus šilkas, vilnijantis gražiomis klostėmis žemyn, lyg paryškina, lyg uždengia kaip nulietą nuotakos kūną.

Vyriškis – juodu, o gal sodrios vyšnių spalvos kostiumu. Prie jo tinka aštrus kaklaraištis asimetrišku galu ir dūmo prieskonis kvepaluose“, – pasakojo vestuvinių apdarų kūrėjas.

Rivjera – paplūdimys, laisvė ir prabanga. Tai vieta, kurioje laužomos taisyklės, mano A.Videika. Ši vieta tiems, kurie nebijo eksperimentų ir netikėtumų.

Gedimino Žilinsko nuotr./Arvydo Videikos vestuvinė suknelė (rivjerai)
Gedimino Žilinsko nuotr./Arvydo Videikos vestuvinė suknelė (rivjerai)

„Rivjeros tema – mano mėgstamiausia. Tai gali būti tiesiog paplūdimys, laivas, krantas, svarbiausia – laisvė ir prabanga stilingai laužyti stereotipus. Tai vestuvės, į kurias svečiai susirenka iš visų pasaulio kraštų.

Suknelė – undinės silueto. Ši geidulingai priglunda prie tobulų kūno linkių, atidengia nugarą, ją puošią nepadoriai gilus skeltukas. Bateliai – aukštu kulnu, kartais stilingi, kristalais puošti lygiapadžiai sandalai. Nuometo nuotaka nedėvi, jei norima paslapties, renkamasi apsiaustą. Dekoras – subtilus, neperkrautas, paryškinantis prabangaus šilko žvilgesį. Plaukai – suimti arba palaidi, atidengiantys perlus ausyse.

Svarbiausia taisyklė – vadovautis savomis taisyklėmis, daryti šventę savaip: nematytą, smagią, tokią, apie kokią svajojote.

Vyriškis – su kostiumu arba smokingu, prasegta apykakle, brangakmeniais puoštomis sąsagomis ir laikrodžiu.

Mano nuomone, svarbiausia taisyklė – vadovautis savomis taisyklėmis, daryti šventę savaip: nematytą, smagią, tokią, apie kokią svajojote. Tada stilius ir suknelės pasirinkimas bus be priekaištų, o jūs – atrodysite įspūdingai“, – pokalbį baigė A.Videika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius