Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Apkūnių moterų stilius: kokius drabužius rinktis – aptemptus ar laisvus?

Gyvename visuomenėje, kur atrodo normalu vertinti žmogų pagal tai, kaip jis atrodo, kokių matmenų yra. Netikite? Užeikite į „Dydis nesvarbu“ paskyrą „Facebooke“ ir paskaitykite epitetus, išsakomus didesnių matmenų kūno atžvilgiu.
Apkūnių moterų stilius
Apkūnių moterų stilius / Vida Press nuotr.

Jeigu džinsų dydis viršija tam tikrą numeraciją dydžių lentelėse, bus greitai išaiškinta, ką galime dėvėti ir ko ne. Ir tarp daugumos dalykų, kurių mums, plius dydžio moterims, sako, negalima daryti – nešioti aptemptus drabužius. Nors iš kitos pusės, kiek daug esame girdėjusios, kad ir platūs drabužiai padaro dar didesnėmis bačkomis?

Norėtųsi garsiai paklausti, kada jūs apsispręsite, ką mes galime ir ko negalime. Tačiau kai suvoki, koks trapus kasdienybės grožis tampa, kai mūsų apsisprendimai priklauso nuo to, ką kiti pasakys, tuomet daug paprasčiau priimti sprendimus tokius, kokių pats nori.

Todėl akimis nužvelgdamos garderobą ir pasirinkdamos, kokia šiandien suknelė atskleis jūsų asmenybę: aptempianti klubus, o gal laisvai besiplaikstanti vasarinio brizo fone, visuomet galvokite, su kokiu drabužiu jūs jaučiatės komfortabiliai ir pasitikinti savimi. Visa kita – tik detalės.

O aš šįkart pasidalysiu keletu patarimų, į ką būtų galima atsižvelgti renkantis aptemptą arba laisvą drabužį. Tai nėra taisyklės, todėl neprivalu jais vadovautis.

Gyvenkite dabartimi. Labai skiriasi stipriai per mažas drabužis nuo tiesiog aptempiančio jūsų kūno formas. Todėl visų pirma realiai suvokite ir žinokite ne praeities ar ateities, bet dabartinį savo kūno dydį. Ir nesistenkite įtilpti į drabužį, kurio dydis atitinka jus prieš trejus metus arba galbūt tiks, kai vėl tapsite lieknesne. Tokio drabužio nešiojimas tik dar labiau akcentuos jūsų kūno formų pokyčius. O juk turi būti priešingai: einant gatve drabužis turėtų padėti atskleisti jūsų stiprybes ir pasitikėjimą savimi.

Nesistenkite įtilpti į drabužį, kurio dydis atitinka jus prieš trejus metus arba galbūt tiks, kai vėl tapsite lieknesne.

Būkite savo kūno „beyoncėmis“. Dauguma didesnių apimčių moterų, nesijaučiančių komfortabiliai savo kūne, dažnai nori jį paslėpti po kuo platesniais drabužiais. Deja, taip jūs atrodote dar didesnės nei esate iš tikrųjų. Atskleiskite savo formas! Suprantu, kad nedrąsu, bet galite pradėti nuo mažų detalių. Net jeigu turite platesnį liemenį, apsijuoskite jį diržu ir pademonstruokite visiems savo nuostabius linkius, o ir drabužis įgaus formą.

A post shared by grayceeme (@grayceeme) on

A post shared by Gabi (@gabifresh) on

Miksuokite laisvo silueto drabužius su aptemptais. Jeigu renkatės oversize dydžio palaidinę arba tuniką, prie jos derinkite aptemtus džinsus arba tampres. Ir atvirkščiai, prie laisvai krintančių kelnių arba sijono rinkitės labiau aptemtą viršutinę dalį. Šia universalia įžvalga galite naudotis ir tuomet, kai norite sukurti kūno proporcijų pusiausvyrą.

A post shared by Gabi (@gabifresh) on

A post shared by Callie Thorpe (@calliethorpe) on

Jeigu turite platesnius klubus ir siauresnius pečius, rinkitės platesnio kirpimo viršų ir aptemptą apatinę dalį

A post shared by MaNgu (@original_mangu) on

Jeigu jūs esate didesnės krūtinės ir siauresnių klubų savininkė, jums puikiai tiks labiau aptempta palaidinė ir laisvesni sijonai bei kelnės.

A post shared by Gabi (@gabifresh) on

Norėdamos įsigyti aptemptą drabužį, ieškokite storesnio ir tankesnio audinio, kuris tvirčiau apglėbs jūsų kūno linkius. Laisvas ir lengvas audinys, toks kaip dirbtinis šilkas, puikiai tiks laisvo silueto drabužiams.

Aptempti džinsai skirti visoms. Ieškodami geriausiai tinkančių, visuomet atkreipkite dėmesį, kad sudėtyje būtų bent 2 proc. ir daugiau elastano. Taip jie geriau priglus prie jūsų kūno formų ir neišsitampys ilgiau nešiojant.

Aptempti džinsai puikiai tinka su laisvesnio silueto viršumi, kurį galite susikišti į pačius džinsus ir taip išryškinti liemenį bei apatinę kūno dalį. Arba, jeigu nenorite atkreipti dėmesio į klubus, nešiokite ilgesnes palaidines, kurios užsibaigia šiek tiek žemiau plačiausios klubų linijos.

A post shared by MaNgu (@original_mangu) on

A post shared by MaNgu (@original_mangu) on

Sluoksniuokite, jeigu nedrąsu. Nugara yra kūno dalis, kurios aš asmeniškai nemėgstu labai demonstruoti. Bet tai manęs nesustabdo nuo galimybės apsirengti man patinkančia aptempta suknele. Aš tiesiog prie jų priderinu laisvai krintančias tunikas arba žaketus. Taip pat galima apsisiausti ir skara arba švarkeliu.

A post shared by Coco (@cocoscurvycloset) on

A post shared by Gabi (@gabifresh) on

A post shared by grayceeme (@grayceeme) on

A post shared by Leah V (@lvernon2000) on

Spandex apatiniai. Specialūs apatiniai, pagaminti iš itin tamprios spandex medžiagos, padeda paslėpti arba vizualiai palyginti iškilumus ar nelygumus. Puikiai tinka po aptemptomis suknelėmis, džinsais arba palaidinėmis.

Pasitikėjimas. Jeigu jums kas nors labai patinka ir būtent tai padeda pasitikėti savimi, jaustis gerai, tai ir nešiokite. Būkite nuoširdžios su savimi. Būkite tiesiog savimi. Nėra nieko seksualiau, gražiau ir madingiau nei savimi pasitikinti moteris. Kad ir kokius drabužius ji tuo metu dėvi.

A post shared by morethansize (@morethansize) on

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius