Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dizaino ir mados mugė „Uptown Market“ – gamtą ir patogumą vertinančiam miestiečiui

Po poros savaičių, balandžio 22 ir 23 d., Vilniaus menų fabrike „Loftas“ vyksianti didžiausia pavasarinė dizaino ir mados mugė „Uptown Market: We Love Spring“ kviečia atsigręžti į dizaino funkcionalumą, pasaulį tausojančią madą ir natūralesnį gyvenimo būdą, įkvėptą gamtos.
IDDO baldai ir interjero aksesuarai
IDDO baldai ir interjero aksesuarai / Organizatorių nuotr.

Pavasarinėmis spalvomis ir naujais mados sezono vėjais atnaujinti savo spintą kviečiantys mugės organizatoriai pasakoja, kad „Uptown Market: We Love Spring“ mugėje vilniečiai ir miesto svečiai po vienu stogu ras visus įdomiausius ir aktualiausius šiuolaikinių Lietuvos dizainerių darbus.

Mugėje vilniečiai ir miesto svečiai po vienu stogu ras visus įdomiausius ir aktualiausius šiuolaikinių Lietuvos dizainerių darbus.

Vieni tokių kūrėjų – lietuviai „Wear It / NEšIOK!“. Vienetinius, netiražuojamus papuošalus iš keramikos likučių kuriantys dizaineriai teigia, kad jų kūriniai – tai objektai-atsitiktinumai. Keramikos dirbinių nuolaužos ir panašios detalės talentingų meistrų rankose virsta unikaliais papuošalais. Originali idėja meno likučiams suteikti antrą gyvenimą – karščiausia pasaulinė mados tendencija.

Dar viena mados tendencija – „slow living“. Mugėje šiam gyvenimo būdui atstovaus ne vienas lietuviško dizaino prekių ženklas. „Style over speed“ šūkiu besivadovaujanti dviračių parduotuvė „The Gentle Ride“ pristatys išskirtinio stiliaus ir kokybės miesto dviračius. Idealus pirkinys atšilus orams.

Organizatorių nuotr./„The Gentle Ride“ dviratis
Organizatorių nuotr./„The Gentle Ride“ dviratis

„Slow living“ šūkį net savo pavadinime naudoja ir modernių baldų bei interjero aksesuarų prekių ženklas IDDO. Jie baldus ir interjero detales kuria jungdami metalą su betonu, medžiu ar korku ir taip išpažįsta šiaurietiško minimalizmo kryptį, yra vertinami tų, kurie mėgsta natūralumą, kokybę ir paprastą dizainą.

Mugėje viešėsiantys gamtos motyvų ir originalaus dizaino gerbėjai pro akis turėtų nepraleisti ir „vaRva Jewellery“ kūrinių. Tai minimalistiniai neobaltiški papuošalai, kuriuose klampioje dervoje užstrigę lietuviškos gamtos motyvai.

Mugėje nestigs ne tik gamtą vertinančios, bet ir praktiškos mados idėjų. Pavasarį, kai saulė dažną dieną maišosi su lietumi, šūkiu „Nėra blogo oro – tik bloga apranga“ besivadovaujantys miestiečiai tuščiomis iš mugės negrįš.

Organizatorių nuotr./„vaRva Jewellery“ papuošalas
Organizatorių nuotr./„vaRva Jewellery“ papuošalas

Mugėje jų lauks pirmieji lietuviški lietpalčiai, išsiskiriantys savo funkcionalumu, kokybe ir „anties uodega“ – „Ducktail Raincoats“. Ne tik praktiški, bet ir išskirtinai dailūs lietpalčiai lietingas dienas praskaidrins stilingais ir... sausais pasivaikščiojimais mieste.

Organizatorių nuotr./„Ducktail Raincoats“ lietpaltis
Organizatorių nuotr./„Ducktail Raincoats“ lietpaltis

Didžiausioje pavasarinėje dizaino mugėje lankytojai ras ir originalių stiliaus idėjų, kaip lietingomis dienomis išvengti balų. Mugėje dalyvaus žaismingų silikoninių antbačių kūrėjai „Kaliosh“. Stilingos batų apsaugos pravers ne tik šlapiomis pavasario dienomis, bet ir vasarą – po šiltų liūčių ar per rytinius pasivaikščiojimus po rasotą žolę.

Organizatorių nuotr./ „Kaliosh“ silikoniniai antbačiai
Organizatorių nuotr./ „Kaliosh“ silikoniniai antbačiai

Šiemet „Uptown Market“ suteiks galimybę ne tik atnaujinti savo spintą ar namus, bet ir sužinoti kai ką naujo. Per mugę vyks diskusijos su mados, dizaino ir rinkodaros ekspertais apie smulkųjį dizaino verslą, stilių ir kūrybą. Taip pat pavasarinėje mugėje įvyks oficialus unikalaus metinio leidinio „Created in Lithuania“ pristatymas.

Kieme, lauko terasose šildant pavasarinei saulutei vėlyvųjų pusryčių, pietų ar vakarienės visas dvi mugės dienas kvies viliojantis piknikas. Abi dienas mugėje netrūks ir muzikos – lauko terasoje vyks gyvo garso koncertai.

Didžiausia ir stilingiausia dizaino ir mados mugė Vilniuje „Uptown Market: We Love Spring“ šiemet vyks balandžio 22 ir 23 d., šeštadienį ir sekmadienį, menų fabriko „Loftas“ viduje ir lauko terasoje. Abi dienas mugė prasidės 12 valandą. Renginys nemokamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius