Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Džinsai tapo per ankšti? O gal per platūs? 6 patarimai, kaip tai išspręsti

Ar žinote, kaip praplatinti netikėtai siaurais tapusius džinsus? Tiesa, tas netikėtumas kartais būna padaugintas saldumynų kiekis, kai po švenčių ar tiesiog dienų, kai leidžiate sau viską, jaučiate, kad džinsai ima veržti. Kartais nutinka ir taip, kad jie šiek tiek susitraukia skalbiant. Taigi ką daryti, kad tokios bėdos nekankintų ir nuotaikos negadintų?
Per siauri džinsai
Per siauri džinsai / Vida Press nuotr.
Temos: 3 Džinsai Stilius Mada

Atrodytų, džinsai yra tas drabužis, kuris visada tiks. Ypač, jei nusipirkai tinkamus. Tačiau net ir įsigijus tokią garderobo detalę kaip džinsai reikėtų pasinagrinėti, kokia jų sudėtis, kaip tinkamai juos skalbti ir dėvėti.

Taigi, ką daryti, jei jūsų džinsai staiga susitraukė, tapo pernelyg aptempti, priešingai – išplatėjo ir išsitampė, o gal sumažėjo iki dydžio, kad vos galite į juos įsisprausti? Whowhatwear.co.uk siūlo šešias išeitis.

Vida Press nuotr./Alessandra Ambrosio
Vida Press nuotr./Alessandra Ambrosio

Jei džinsai tapo per ankšti...

Sudrėkinkite ir tampykite. Tai vienas geriausių metodų, norint, kad susitraukę džinsai vėl būtų tokie kaip anksčiau. Išpurkškite juos drungnu vandeniu ir patieskite ant grindų. Atsistokite ant abiejų džinsų klešnių, pasilenkite, rankomis suimkite džinsus ir tampykite juos į visas puses, kol šie yra drėgni. Jei matysite, kad reikia daugiau drėgmės, dar užpurkškite vandens.

Pasėdėkite šiltoje vonioje. Šis patarimas gali skambėti kiek absurdiškai ar juokingai, bet, sakoma, kad tai veikia. Apsimaukite džinsus, kurie tapo kiek per ankšti, vonią prileiskite šilto vandens ir į ją atsisėskite. Šiltas (bet ne karštas!) vanduo padės lengvai prasitempti siūlėms. Turėkite minty, kad po šios „procedūros“ džinsams teks išdžiūti, tad jei norėsite juos vilkėti viena ar kita proga, pasirūpinkite tuo iš anksto. Patarimas: tik nesumanykite įmesti džinsų į džiovyklę, net ir nustačius žemą temperatūrą. Leiskite jiems išdžiūti natūraliai.

Praplatinkite džinsus šonuose ties juosmeniu. Šis metodas reikalauja kruopštumo. Pirmas žingsnis – apie į 5–7 cm žemyn praardykite šonines džinsų siūles. Ties ta vieta lygiai prakirpkite ir juosmenį. Paimkite skiautę džinsinio audinio (tai gali būti ir oda), kurį panaudosite kaip įsiuvą šonuose, kuriuos praardėte. Kaip tai atrodo, galite pažiūrėti čia.

Vida Press nuotr./Kirsten Dunst
Vida Press nuotr./Kirsten Dunst

Jei džinsai tapo per dideli...

Skalbti nustačius karštesnę temperatūrą. Jei jūsų džinsai išsitampė ir nebegula taip gražiai, kai juos pirkote, įmeskite skalbti ir nustatykite karštesnę nei įprastai temperatūrą. Šis metodas geriausiai veikia, jei jūsų džinsai pasiūti iš denimo, kuris artimas šimtaprocentinei medvilnei. Patarimas: nenaudokite jokio audinių minkštiklio.

Džiovinti nustačius karštesnę temperatūrą. Kai išskalbsite džinsus esant karštesnei nei įprasta temperatūrai, įmeskite juos į džiovyklę ir nustatykite karštą džiovinimą. Šiluma sutrauks džinsinio audinio pluoštus ir jūsų džinsai vėl taps tokie, kokie buvo.

Įsiūti elastinio audinio. Jei džinsai šiek tiek per platūs ties juosmeniu, išbandykite tokį triuką: įsiūkite maždaug 15 cm elastinio audinio į vidinę juosmens pusę ties nugara. Išbandykite ir pamatysite, kaip tai veikia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius