Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Injekcijos“ dalyvė K.Kvederaitė – Anglijoje ir Kinijoje pripažinta dizainerė

Kviečiame susipažinti su dar viena jaunųjų dizainerių konkurso „Injekcija“ finalininke Karolina Kvedaraite, dar žinoma kaip Caroline Karro. Gruodžio 7 d. ji pristatys savo kolekciją, kurioje panaudotos medžiagos jai padėjo laimėti apdovanojimą Kinijoje.
Karolina Kvederaitė ir jos kolekcijos modelis
Karolina Kvederaitė (kairėje) ir jos kolekcijos modelis / Asmeninio archyvo nuotr.

Gimusi ir užaugusi Panevėžyje, mados bakalauro laipsnį K.Kvederaitė įgijo Koventrio universitete Anglijoje, kur šiuo metu ir gyvena. Kol mokėsi, atlikinėjo praktiką „Correo Ervhanski“ kaip asistuojanti dizainerė.

Patirtis: Mano pirmoji universiteto baigiamojo darbo kolekcija buvo atrinkta pristatyti „London Graduate Fashion Week“ madų pristatyme, po kurio sulaukiau susidomėjimo iš Kamdene (Londone) esančios parduotuvės. Jie ir paskatino pradėti kurti savo prekių ženklą „Studio Karro“, kurį pirmą kartą pristačiau „Fashion Finest“ renginyje per Londono madų savaitę.

Asmeninio archyvo nuotr./Karolinos Kvedaraitės kolekcijos modelis
Asmeninio archyvo nuotr./Karolinos Kvedaraitės kolekcijos modelis

Kūryba: Savo jėgas esu išbandžiusi tarptautiniuose konkursuose Kinijoje, kuriuose pelniau ir apdovanojimų, o svarbiausia – atsivėrė durys į platesnę rinką. Kolekciją jau teko pristatyti ir madų savaitėje Kinijoje, kurioje „Studio Karro“ pelnė „Global Original Design Marketing“ apdovanojimą. Didžiausio susidomėjimo mano kūryboje sulaukė rankų darbo vilnos veltinių medžiagos, kurias įkomponuoju į paltus ir švarkus. Šios medžiagos taip pat panaudotos ir „Injekcijos“ finalinei kolekcijai.

Asmeninio archyvo nuotr./Karolina Kvedaraitė madų savaitėje Kinijoje
Asmeninio archyvo nuotr./Karolina Kvedaraitė madų savaitėje Kinijoje

Įkvėpimas: Jo semiuosi iš istorijos, senovinių daiktų, rankdarbių, mėgstu eksperimentuoti su jau pasenusiais ir pamirštais menais ar technikomis ir jas panaudoti moderniai. Daug įkvėpimo ateina keliaujant – ne tik kūrybiško, bet ir dvasinio.

Laikas: Labiausiai patinka pirmadieniai – be ironijos. Tai diena, kai viską galiu pradėti nuo pradžių, ir atrodo, kad turiu daug laiko nuversti kalnus, bet, aišku, kas savaitę susimaunu ir vėl pirmadienį viską pradedu iš naujo.

Šūkis: Absoliučiai. Viskas. Yra. Įdomu.

Myliu: Svajoti, kurti nerealius planus ir mintyse grįžti į praeitį, tačiau galiu jums atskleisti paslaptį... Net ir nerealiausios svajonės tikrai pildosi.

Nekenčiu: Viską kenčiu. Kurdama savo mados ženklą tiesiog išmoksti ieškoti kompromisų su visais ir viskuo.

Mokytojas: Dizaineris, pas kurį atlikau stažuotę. Jis mane išmokė drabužių modeliavimo ir siuvimo pagrindų, buvo pirmasis, kuris, kai dar mokiausi universitete, patikėjo mano svajonėmis ir padėjo įgauti reikiamus įgūdžius.

Tikslas: Skatinti daugiau žmonių pradėti vertinti aukštos kokybės madą, dizainerių darbą ir atsisakyti greitosios mados produkcijos, kad būtų siekiama kokybės, o ne kiekybės.

„Injekcija“: Mano „Injekcija“ – tai sudominti žmones pasižiūrėti į madą kitu kampu, suintriguoti juos netikėtais dizaino sprendimais ir paskatinti pačius eksperimentuoti net ir dėvint labai kasdieniškus drabužius.

Kolekcija: Ją pavadinau „Įmantria kolona“, nes iš tiesų tai klasikinio stiliaus puošnūs, asimetriško kirpimo švarkai ir marškiniai. Manau, jie atrodo įmantriai, o kai visi modeliai juos apsirengs – žygiuos lyg kolona. Tai labai dinamiška kolekcija, jos kūrybos stilius primena baroką, kuriam būdingas taisyklių laužymas, spontaniškumas ir nesaikingumas.

Asmeninio archyvo nuotr./Karolinos Kvedaraitės kolekcijos modelis
Asmeninio archyvo nuotr./Karolinos Kvedaraitės kolekcijos modelis

Vieta: Sakoma: „Geri batai nuves į geras vietas.“ Tad man visur gerai avint gerą avalynę. Neseniai įsigijau naują porą batų... Juos planuoju avėti per „Injekcijos“ finalą.

Pabaigai – labai norėčiau padėkoti savo šeimai ir sesei Gabrielei, kurie mane labai palaiko ir niekada neribojo renkantis karjerą, niekada nenuvertino mano pomėgių, išmokė būti darbščia ir siekti savo tikslų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius