Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune susibūrę Lietuvos dizaineriai pateikė įspūdingas mados naujienas

Šį šeštadienį ir sekmadienį Kauno „Akropolyje“ šurmuliuojantis mados kūrėjų POP-UP „Designer Space“ kviečia kauniečius atrasti aktualiausias Lietuvos dizainerių sezono naujienas, skatina kurti savo individualumą ir išlaikyti mados kultūrą.
„Designer Space“ renginys Kaune
„Designer Space“ renginys Kaune / Gabrieliaus Jauniškio nuotr.

Antrą kartą vykstantis „Designer Space“ renginys Kaune suburia gerai žinomus mados kūrėjus ir Kauno mados gerbėjus dviejų dienų mados įvykiui, kuris šįkart ne tik pristatė naujausius dizainerių darbus, bet ir pakvietė į mados tendencijų prognozuotojos Marijos Palaikytės paskaitą bei DJ Tomas Boo muzikinę programą.

Vakar prasidėjęs renginys ir šiandien kviečia kauniečius į Kauno „Akropolį“ atrasti pavasario kolekcijas ir sutikti tokius dizainerius kaip Lilija Larionova, Serge'as Gandzumianas, Laura Dailidėnienė, Sonata Bylaitė, Kristina Kruopienytė, Adelė Dagytė, Goda Pele, prekės ženklų „Rudnė“, „Ketri“ ir „Indigo Bags“ kūrėjus.

„Designer Space“ POP-UP galima išvysti mados iliustruotojos Godos Pele kūrybos procesą ir įsigyti jos darbus, pamatyti ką tik pristatytą Lauros Dailidėninės ir tapytojos Kunigundos Doveikaitės sukurtą lietpalčių kolekciją.

Į renginį atvykusi mados tendencijų prognozuotoja-analitikė, „Vyrų mados savaitės“ organizatorė Marija Palaikytė atrinko ir pristatė šiam sezonui aktualiausius dizainerių rūbus, rankines, juvelyrikos darbus.

„Noriu labai paskatinti rinktis Lietuvos mados kūrėjų darbus, – sakė Marija Palaikytė. – Mūsų dizainerių darbai puikiai atliepia mados naujienas, pasiūlo įdomius dizaino sprendimus ir pasirinkimo įvairovę.“

Gerai žinoma mados tendencijų prognozuotoja atkreipė dėmesį į šį sezoną triumfuojančią baltą spalvą ir raukinius, neonines detales, auksinės spalvos sprendimus, roplių odos raštus ir šių metų koralo spalvą, kuri, mados ekspertės nuomone, atliepia poreikį daugiau dėmesio skirti aplinkos tausojimui.

Paklausta apie tai, kaip skiriasi mada ir stilius, Marija Palaikytė akcentavo, kad mada atneša naujienas, o stilius yra tai, ką sukuria sau kiekvienas žmogus. „Svarbiausia, kad tai, kaip rengiasi žmogus, atitiktų jo vidų, – akcentavo Marija Palaikytė. – Dažnai mes labai daug dėmesio skiriame vidiniam savęs vystymui ir pamirštame apie išorę, o, iš tikrųjų, žmogui yra svarbi vidaus ir išorės harmonija.“

„Designer Space“ organizatorė Rūta Kaupinytė-Gotesman įsitikinusi, kad estetika žmogui yra labai svarbi. „Mes juk kiekvienas norime gyventi gražioje aplinkoje, ieškome gražių gamtos kampelių, parodų, koncertų, o juk tai, kaip mes rengiamės, yra mūsų pats artimiausias estetinio įkvėpimo šaltinis, kuris mus nuteikia veiklai, bendravimui, šventei ar tiesiog buvimui savimi“, – sako Rūta Kaupinytė-Gotesman.

„Designer Space“ POP-UP tęsis sekmadienį, kovo 31 d., Kaune vyks 11–19 val. „Akropolyje“, 2 a. prie „Sugamour“, įėjimas atviras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius